Tuinadvies voor je hof?

De Milieuadviesraad voorziet de mogelijkheid om een tuinadviseur te laten langskomen om klimaatvriendelijke suggesties te doen. Nu de lente al een beetje piept, de dagen langer worden en de tuin weer tot leven komt is dit misschien een unieke kans?

Zo’n tuin is hitte- en droogtebestendiger en een ware verrijking voor de biodiversiteit. Vrijwilligers Maatje, Annemie en Luc engageren zich om hun uitgebreide kennis te delen, welke tuin je ook hebt. Ze maken deel uit van de milieuadviesraad en jureren ook tuinen van de ecologische wedstrijd.

Wie een bezoekje van een tuinadviseur boekt (50 euro), mag zich verwachten aan een grondige inspectie van de tuin en een deskundig verslag hoe de tuin klimaatvriendelijker ingericht kan worden. Je krijgt 40 euro terug als je ook daadwerkelijk je tuin natuurvriendelijker inricht. De 10 euro die je betaalt voor het tuinadvies vloeit terug naar de werking van de lokale milieuraad.

braambessenstruik

“In 2020 ondertekende Lochristi het Burgemeestersconvenant dat enerzijds streeft naar een CO2-reductie van 40 procent tegen 2030 en waarbij anderzijds een klimaatadaptatieplan wordt opgemaakt. Het tuinadviesproject kadert in dit laatste plan: er wordt namelijk gestreefd naar meer ontharding, meer waardevolle natuur en meer biodiversiteit. Daarnaast ondertekende Lochristi in 2021 ook het Lokaal Energie- en klimaatpact waarin we het engagement aangingen om meer te ontharden en natuur te promoten.”

Meer weten? InfoLochristi van deze maand en via www.lochristi.be/tuinadvies. Je kan ook contact nemen met de duurzaamheidsambtenaar milieu@lochristi.be

Scroll naar boven