Uw knuffelcontact voor kerstdag en oudejaar? LoRadio!

LoRadio, de nieuwe Lootse internetradio, paste zijn programmatie voor kerstdag en oudejaar aan. Sfeervol en humoristisch op 24 december, swingend en met beats om het oude jaar af te sluiten. 

“Lochristi, niet enkel rijk aan bloemen, maar ook aan radiostations” schreven we deze zomer toen Johan Dhondt van Jo’s Repair shop zijn internetradio “LoRadio” opstartte.
En de voorbije maanden heeft station manager Johan niet stil gezeten: de radio kreeg een eigen logo, hij trok heel wat radiostemmen en deejays aan, een nieuwe studio is in de maak en er wordt werk gemaakt van een straffe voorjaarsprogrammatie.

Sinds het begin van de week is er ook op LoRadio al volop kerstsfeer. “Bij ons hoor je deze week niet enkel de traditionele nummers in hun klassieke versie. We spelen ook kerstmuziek uit andere genres: jazz, soul, indie en ook rock. Je hoort het allemaal op LoRadio” aldus Johan Dhondt. En ook de programmatie op kerst- en oudejaarsavond werd aangepast en kreeg een feestelijk jasje.

LoRadio Kerstprogrammatie - © Bennie Vanderpiete

Kerstavond bij Loradio

Deze avond neemt eerst Thierry VanHecke plaats achter de micro en serveert u van 19 tot 21 uur sfeervolle (achtergrond-)muziek. Luc Segers diepte afgelopen dinsdag zijn micro nog eens op en interviewde op de markt van Lochristi een aantal passanten en marktkramers. Het resultaat van die gezellige babbels hoort u ook in het programma van Thierry.

LoRadio Kerstprogrammatie - © Bennie Vanderpiete

De Lootse cabaretière Carine Stevens zorgt dan om 21 uur op LoRadio voor een heuse kerstspecial. Ze nodige Sven Huberty, Tony Soens en Rosita Van Der Velpen uit om een reeks sketches op te nemen uit “M’n Nonkel Miele en ik”.

“De Kersttijd is voor mij persoonlijk niet zo’n fijne periode.Toen LoRadio me dan contacteerde voor een kerstspecial wou ik niet dat er nog eens emotionele of sentimentele verhalen bij moesten. En dus trok ik de kaart van de humor. In mijn boekenkast vond ik een boekje met de verhalen die Romain Deconinck destijds opgenomen heeft op elpees van “De Peperbus”. Maar in het boekje staan ook een reeks sketches die nog niet gebruikt werden. Daar heb ik een selectie uit gemaakt en laten inspreken door 3 Gentse acteurs. Zij spelen Nonkel Miele, Tante Nitte en kleine broere Pol. Zelf nam ik de regie op mij. Dit is een eerste test en ik ben benieuwd of de luisteraars het kunnen appreciëren” aldus Carine aan Lochristinaar.com. “Geen traditioneel kerstverhaal, maar humor…humor…humor…want dat hebben we nódig in deze speciale periode!” vervolgt ze nog.

Luc Pauwels kruipt dan nog om 23 uur nog eens achter de micro en het mengpaneel en zorgt voor een sfeervolle muzikale afsluiter.

En voor wie op 24 december toch niet kan luisteren naar de kerstprogrammatie en -special, hebben we goed nieuws. Er is een herhaling voorzien op kerstdag, ’s namiddags vanaf 14 uur. 

Oudejaarsavond

Geen feestzalen met grote banketten en disc-jockey of spetterende fuiven op oudejaarsavond, maar LoRadio brengt het feestje naar je huiskamer.
Om 18 uur opent Thierry Van Hecke de debatten met een mix van – oude en moderne – dansbare nummers en foute muziek. Luc Pauwels neemt het om 20 uur van hem over met “Nieuwjaarsbrieven”. De 64-jarige Luc verzamelde de voorbije decennia heel wat nieuwjaarsbrieven, vooral van zijn 3 kinderen en 12 pleegkinderen. Daarvan zal hij er op oudejaarsavond een 12-tal voorlezen: nu eens grappig, dan eens ontroerend of zelfs heel erg actueel en corona-gerelateerd. Ongetwijfeld een bron van inspiratie voor wie de dag nadien wensen moet overbrengen.

Om 22 uur is er dan The Yearmix 2020, waarin DJ Yvhell de hits van het voorbije jaar aan mekaar rijgt. Wie graag het nieuwe jaar al dansend inzet kan dat doen op de muziek van MC Dries (van middernacht tot 2 uur), DJ Disconnect (2 uur tot 4 uur), DJ Fonox (4 uur tot 6 uur) en DJ Steve Strong (6 uur tot 8 uur). En dan is het echt wel tijd om te gaan slapen.

LoRadio is online te beluisteren op www.loradio.be

(Foto's © Johan Dhondt/LoRadio – Bennie Vanderpiete)

Scroll naar boven