Vaccinaties kinderen gestart met Tuur uit Lochristi

Jean Marie
0 reactie(s)
Vaccinaties Kinderen - © Bennie Vanderpiete

Tekst JMDB © Foto's Bennie Vanderpiete

In het vaccinatiecentrum in Wachtebeke zijn ze vandaag gestart met het inenten van kinderen van 6 tot 11. Het centrum bedient Destelbergen, Laarne, Lochristi en Wachtebeke. We mochten Tuur (11) en zijn mama Inge uit Lochristi volgen.

Tuur zit in het zesde leerjaar en volgt les op de VBS Sint Jozef - https://www.vbs-lochristi.be/ - in Lochristi. Mama Inge is verpleegkundige en ook vrijwilligster in het centrum. De zussen van Tuur (13 en 15) zijn eerder al gevaccineerd en hijzelf werd in december besmet. Het was voor hem geen enkel probleem om gevaccineerd te worden en hij was erg goed voorbereid.

Vaccinaties Kinderen - © Bennie Vanderpiete

Kinderen krijgen een kleine dosis van het Pfizervaccin en moeten binnen enkele weken teruggaan voor prik 2. Vandaag werden 400 kinderen uitgenodigd op 4 lijnen en ongeveer 75% is hierop ingegaan. Er is een extra lijn bij de dokter voor zij die intussen 12 zijn geworden.

Vaccinaties Kinderen - © Bennie Vanderpiete

Het centrum vraagt aan de ouders om de uitnodiging te bevestigen, zodat ze beter voorbereid zijn op het aantal kinderen dat komt. Het is natuurlijk wat drukker dan anders omdat ze allemaal begeleid zijn door mama of papa, grootouders ..

Op woensdagnamiddag en ook op zaterdag en zondag worden kinderen geprikt. Dan zijn volwassenen niet welkom om elke vergissing uit te sluiten. Er worden zo’n 4.400 uitnodigingen verstuurd en begin februari moet de klus geklaard zijn. Dan wordt gestart met de tweede inspuiting.

Kinderen krijgen een diploma en mogen na de prik een verrassing draaien aan de kauwgomballenautomaat.

Vaccinaties Kinderen - © Bennie Vanderpiete

Per shift - en zo zijn er elke dag 3 - zijn 25 vrijwilligers nodig om alles in goede banen te leiden.

We volgden Tuur in het vaccinatiecentrum toen hij zijn eerste spuitje ging halen en dat leverde volgende fotoreeks op. Veel kijkplezier.

Fotoreeks Kindervaccinaties
(Klikken op onderstaande foto om de reeks te openen)