Veertiende editie 4-Uren Loop&Spinning héél erg spannend!

Bennie
1 reactie(s)
4-urenloop Lochristi 2015

© Bennie Vanderpiete

De veertiende editie van de 4-Uren Loop&Spinning behoort tot de geschiedenis.
42 ploegen zetten zaterdag gedurende 4 uren hun beste beentje voor om te lopen of fietsen voor het goede doel. Minder deelnemers dan verleden jaar, maar toch weer een top-editie.

4 uren loop Lochristi 2015

De wedstijden

Stipt om 14 uur schoot onze handbikekampioen Jonas Van de Steene de wedstrijd op gang. Droog weer, de zon die af en toe scheen en een uitzonderlijke temperatuur voor de tijd van het jaar, zorgden voor ideale omstandigheden.

Heel de middag heerste een heel gemoedelijke en sportieve sfeer, maar het wedstrijdelement bleef aanwezig. Bij de loopploegen voor volwassenen een heel spannende strijd tussen team Stax en team Lo Blogt Snelst. Het was uiteindelijk team Stax, met borstnummer 20, dat met 155 rondjes het laken naar zich toe trok.

Maar daarvoor waren ze diep moeten gaan. Beide ploegen presteerden zo goed dat ze ruim beter deden dat de prestatie van de winnaars in 2014. (Nvdr. : die legden toen 148 rondjes af). De bronzen plak ging dit jaar naar het team van de politiezone Puyenbroeck. Snelle jongens hebben ze daar.

4 uren loop Lochristi 2015

Bij de 22 volwassenen-teams ook 3 ploegen met enkel vrouwelijke lopers. Schoonste boerin van Vlaanderen, Karen Verplancke, nam ook dit jaar terug deel en vormde samen met vier andere bevallige dames het team “De lekkere friet”.

4 uren loop Lochristi 2015

4 urenloop Lochristi 2015 11.11.11

Aan de start verschenen ook 11 jeugdploegen. De overwinning ging naar KAA Gent atletiek, voor “De schildpadden” en de ploeg van het 5de leerjaar van de GBS Lochristi.

Zes teams namen deel aan het fietsen op rollen. Ook hier een zeer spannende strijd maar, net als verleden jaar, mocht fietsclub Admiraal de beker in de lucht steken. Forza Picasso strandde, met minder dan één kilometer verschil, op de tweede plaats.

4 urenloop Lochristi 2015 11.11.11

Naast het team van onze Lootse Flandriennes – zij legden maar liefst 180,78 km af in 4 uur – reed “de eenzame fietser” Peter De Caluwé. Zijn ploegmaats hadden verstek gegeven en dus reed hij maar zelf de hele middag op de fiets. Bewonderenswaardig en een fantastische prestatie met een afstand van 161,5 km.

“Maar ik heb hard afgezien” wist hij ons nadien te vertellen.

Van de drie spinning-teams bleek 5-Beaufort over de beste benen te beschikken.

Eerste reactie van de organisatie

Het was een erg tevreden organisator Dirk Everaert die we zagen na de uitreiking van de prijzen.

“Dit jaar wel iets minder ploegen aan de start, maar dat is niet verwonderlijk, want 2014 was een echt topjaar. We zitten terug op het niveau va zo’n 2 jaar geleden. Maar de sfeer was zeer goed en zeer gemoedelijk. En het is leuk om zoveel mensen samen te krijgen voor het goede doel. Enerzijds binnen de organisatie met al die mensen die zo fantastisch werk verzetten. Maar uiteraard ook alle deelnemers. Verder veel dank aan Floréac om ons ook dit jaar terug deze superlocatie ter beschikking te stellen. En ook aan de sponsors. Soms haakt er iemand af maar we slagen er steeds in om nieuwe te vinden. Ik ben heel erg dankbaar!”

4 urenloop Lochristi 2015 11.11.11

Een half uurtje later, terwijl we nog even iets zaten te drinken, begon het te regenen.
De weergoden waren de 4-uren Loop&Spinning gunstig gezind geweest!

Afspraak volgend jaar op 5 november voor de 15de editie, een kristallen jubileum.
Ondertussen kan u alvast genieten van onderstaande fotoreeks.
 

Bij het artikel over de 4-urenlooplochristi de fotoreeks van Bennie Vanderpiete

Posted by Lochristinaar.com on zondag 8 november 2015