Vernieuwde sporthal ’t Veerleveld opende zijn deuren

Bennie
1 reactie(s)
Vernieuwde sporthal ’t Veerleveld opende zijn deuren

© Bennie Vanderpiete

Sporthal ’t Veerleveld in Zaffelare werd op 6 september 1980 ingehuldigd. Na een brand eind 1988 werd ze heropgebouwd en opende terug de deuren in mei 1991. Lochristi is een snelgroeiende gemeente en dus is er nood aan bijkomende sportinfrastructuur.

Iets wat vooral bij de clubs van de gevechtssporten voelbaar was doordat zij steeds maar met matten moesten sleuren. Met de uitbreiding van ’t Veerleveld in Zaffelare is een eerste stap gezet om deze nood te lenigen.

Officiële opening

Vrijdagavond vond de officiële opening plaats van het vernieuwde sportcomplex. Die begon met een indrukwekkende demonstratie Japans Drummen van Tatake! -Taiko, groep verbonden aan het Japans Cultureel Centrum in Zoutleeuw.
VRT-journalist Tom Boudeweel praatte de avond aan elkaar en ontving op het podium schepenen Sandro Di Nunzio en Hervé Stevens, architect Geert Van Wesemael van “Licence to Build” en tot slot burgemeester Yves Deswaene. Tussen de verschillende gesprekken demonstreerden drie gevechtsportclubs - Judoclub Hokkaido Lochristi, karate-club Akiyama Zaffelare en Damoi Kwaï Ju-Jitsu – hun kunnen.

Schepen Hervé Stevens benadrukte de goede en vlotte samenwerking met architect en aannemer. Hij had het nog even nagekeken en er waren maar liefst 65 werfvergaderingen geweest.
Flik Flak Zaffelare mocht als laatste het publiek verblijden met een mooie act, waarna de genodigden – onder tromgeroffel van Tatake! -Taiko – de nieuwe lokalen konden bezoeken.

De nieuwe infrastructuur

“Er was al eens bijgebouwd (kleedruimtes) aan dit sportcomplex en ik wilde er niet zomaar nog een volume aanplakken” aldus architect Geert Van Wesemael. “Door de wijze waarop de voorgevel geconcipieerd is, lijkt het alsof dit een volledig nieuwe sportzaal is.”
Maar ook binnenin oogt het nieuwe geheel zeer fraai. In het rechtergedeelte valt vooral de nieuwe BUDO-zaal op (zaal voor gevechtssporten) met - over vrijwel de gehele oppervlakte - een vaste verende tatami.

De aangrenzende danszaal (met spiegelwand) werd mee gerenoveerd. Ook het gedeelte met kleedkamers en sanitair werd uitgebreid en heeft nu voorzieningen voor mindervaliden

In het linker gedeelte een nieuwe vergaderruimte en een klaslokaal en, vlakbij de ingang, een tweetal burelen voor de mensen van de sportdienst. Ook het Rode Kruis kreeg twee lokalen in ’t Veerleveld.

“Opendeur”

Op zaterdag werden de deuren van de vernieuwde en uitgebreide sporthal ’t Veerleveld in Zaffelare opengegooid voor het grote publiek. En de opkomst was massaal! De hele namiddag waren er doorlopend initiaties en demonstraties van de lokale jeugdsportclubs. Van Volleybal Lowavol over tafeltennis TTC Lobos, van tennis TC Zaffelare tot dans en ballet Arabesk. Uiteraard kwamen ook de verschillende gevechtssporten uitgebreid aan bod.

Buiten werden het nieuwe BMX-parcours en het nieuwe, mobiele outdoor fitness-toestel in gebruik genomen. Ook heel wat randanimatie met een opblaasbare hindernissenbaan, een grimeerstand en een ballonplooier.

Kinderen die aan minstens 8 van de 13 mogelijke activiteiten deelnamen, werden beloond met een gadget. 120 jongeren keerden huiswaarts met een drinkbus, een rugzakje of een armband voor de smartphone. Daarnaast nog heel wat jongeren die slechts enkele sporttakken kwamen uitproberen.

Een groot succes en een prima organisatie!

Lochristinaar ging niet enkel langs bij de officiële opening en bij de opendeurdag maar fotografeerde (vooraf) ook de nieuwe infrastructuur. U kunt het allemaal bekijken in onze beide fotoreeksen op de facebook-pagina van Lochristnaar.com

Veel plezier!