VIDEO: “Allez, Chantez!” ontroert en vervoert

Bennie
0 reactie(s)
AllezChantez- Lochristinaar © Bennievdp

Tekst en foto's © Bennie Vanderpiete

Menigeen pinkte in Uyttenhove een traantje weg na de laatste noten van “Chasing Cars” van Snow Patrol. Het was één van de hoogtepunten van “Allez, Chantez”, het zangfeest waarmee gisteren het nieuwe cultuurseizoen in zaal Uyttenhove afgetrapt werd. 

AllezChantez- Lochristinaar © Bennievdp

Zo’n 165 zanglustigen daagden op voor een avondje meezingen met zangcoach Annelore Camps en haar toetsenman. En nadat de heupen met wat “Tequila” losgemaakt waren, was het tijd voor het echte werk. Alle aanwezigen kregen een boekje met 13 liedjesteksten. “Blauw” van The scène was een mooie opener en bij “Hey Jude” van The Beatles weet je dat iedereen gegarandeerd minutenlang “Nah nah nah nah nah nah nah” meebrult. Dat waren dus zekerheden.

AllezChantez- Lochristinaar © Bennievdp

Maar toen de hele zaal nadien uit volle borst “Baby One More Time” van Britney Spears bracht - en zelf verwonderd was over het resultaat - wist je dat het helemaal snor zat. “Verdammt Ich Lieb Dich” van Matthias Reim en “I wanna dance with somebody” (Whitney Houston) waren de 2 uptempo nummers waarmee het eerste blok besloten werd. 

AllezChantez- Lochristinaar © Bennievdp

Na de pauze kwam dan het meer ingetogen gedeelte. “Als ze lacht” van Yevgueni, “Go Your Own Way” van Fleetwood Mac en Raymonds klassieker “Twee meisjes” effenden het pad voor het hoogtepunt van de avond. Nadat het refrein en de toonhoogten even geoefend werden, zong de hele zaal onder leiding van Annelore een ontroerende versie van “Chasing Cars” van Snow Patrol. En “Total Eclipse of The Heart” werd uiteindelijk een onvergetelijk slotnummer met een samenzang van de mannelijke bassen en vrouwelijke sopraanstemmen.Op de achtergrond werd zelfs gedanst. Met de woorden “jullie zijn geweldig” nam Annelies afscheid. Al had een bisnummer minstens zo leuk geweest.

AllezChantez- Lochristinaar © Bennievdp

“Allez, Chantez! was een erg leuke ervaring. Een uitstekende zangcoach, een ongedwongen sfeertje en het enthousiasme van het publiek zorgden voor een onvergetelijke avond. Een schot in de roos en voor velen ook een eerste kennismaking met de Lootse cultuurtempel en nadien met het UYTcafé.  

U kan hier genieten van onze opnames van “Chasing Cars” en “Total Eclipse of the Heart”. (Vergeet niet de het filmpje op de beste kwaliteit af te spelen). Later mag u nog een fotoreeks verwachten. 

"Chasing Cars" - Allez, Chantez! @ Lochristi

"Total Eclipse of the Heart" - Allez, Chantez! @ Lochristi