Villa Vita opent zaterdag eerste padelterreinen in Lochristi!

Padel is hip. Deze vrij jonge sport – al razend populair in Latijns-Amerika en Spanje – is bezig aan een wereldwijde veroveringstocht. Zaterdag openen de eerste 2 terreinen in Lochristi. Daar komen dit jaar normaal gezien nog 6 terreinen bij, verdeeld over 2 locaties.

Padel – een combinatie van tennis en squash – is wereldwijd de snelst groeiende sport. Vijf jaar geleden waren er in Vlaanderen 7 clubs, vandaag zijn er dat twintig keer zoveel. Ongeveer 27.000 Vlamingen beoefenden in 2020 deze sport. En dus kon ook Lochristi niet achterblijven. Vanaf zaterdag kan er padel gespeeld worden op de eerste 2 terreinen bij Villa Vita. Bij PTC Zaffelare (de vroegere tennisclub Zaffelare in de Kapiteinstraat) kan er dan vanaf begin juli gepadeld worden.

Villa Vita Padel - © Bennie Vanderpiete

Padel

Padel werd in 1969 in Acapulco (Mexico) uitgevonden door Enrique Corcuera. De racketsport wordt gespeeld op een terrein van 20 meter lang en 10 meter breed. De achterwanden zijn van glas (of beton) tot een hoogte van 3 meter, terwijl de zijwanden eindigen na 4 meter. De rest van het veld is gesloten met een metalen gaas tot een hoogte van 4 meter. De wanden worden, net als bij squash, mee geïntegreerd in het spel. Padel wordt zowel dubbel als enkel gespeeld, meestal zonder scheidsrechter. Doordat de baan kleiner is en men doorgaans met vier speelt, hoef je minder te rennen dan bij tennis of squash. Daardoor kunnen ook “ouderen” padel met meer plezier beoefenen. Een zeer toegankelijke sport dus.

Villa Vita Padel - © Bennie Vanderpiete

Padelterreinen Villa Vita

In 2016 opende het mega indoor trampolinepark JumpSky zijn deuren. Daarvoor werden de tennis- en badmintonterreinen in het vroegere Catalpa opgegeven. Bijna twee jaar later verhuisde het resterende fitnessgedeelte naar het gebouw recht tegenover het sportcentrum. Op 19 februari 2018 ging daar bewegings- en gezondheidscentrum Villa Vita van start.
Zaakvoerders Inge Verreyt, Hannes Rydant en Stijn De Raedt komen nu met een primeur voor Lochristi. Op de vroegere “buiten tennisbaan” tussen JumpSky en Villa Vita worden sinds enkele weken 2 padelterreinen aangelegd. Vandaag en morgen worden die verder afgewerkt en vanaf zaterdag kan er gespeeld worden. Het is de bedoeling dat er nadien – vermoedelijk deze zomer – nog 2 extra terreinen aangelegd worden. Die komen dan aan de linkerzijde van de ingang van JumpSky.

Villa Vita Padel - © Bennie Vanderpiete
 Eens uitproberen?

Een padelterrein reserveren bij Villa Vita kan online via het reservatie- en betaalsysteem van tennis Vlaanderen (https://www.tennisvlaanderen.be/zoek-een-terrein ). Er wordt onderscheid gemaakt tussen dal-, piek- en premiumuren. De tarieven variëren van 6 euro tot 8,66 euro per persoon/uur. De prijs wordt altijd berekend op basis van 4 personen en meestal voor 1u30min. Enkel van 13 tot 14 uur wordt er op uurbasis verhuurd.
Lid zijn van Villa Vita is geen must, maar geeft je wel 10% korting. Wie een terrein reserveert zal online een cijfercode krijgen waarmee hij zich toegang kan verschaffen tot het gereserveerde veld. Omkleden en douchen in de installaties van Villa Vita blijft (na corona) voorbehouden voor de leden. Wie geen eigen materiaal heeft, en de sport eens wil uitproberen, kan een racket huren aan 2 euro/uur en een set van 3 ballen kopen aan 6 euro.

Villa Vita Padel - © Bennie Vanderpiete

Ook nieuw terras

De beide terreinen zijn dit weekend al bijna volgeboekt. Snel zijn is dus de boodschap. Voor wie liever eerst eens toekijkt is er ook goed nieuws. Morgen opent het nieuwe buitenterras aan de ingang van Villa Vita. Een unieke gelegenheid om, gezellig met een drankje, bij te praten en de eerste padellers gade te slaan.

Alle info is te vinden op https://villavita.life/aanbod/padel/ 

Voor wie deze nieuwe hype eens wil uitproberen, is er onderstaand filmpje met de spelregels.
 

(Foto's © Bennie Vanderpiete)

Scroll naar boven