Vlaamse subsidies richting Gent en gratis havenbezoek

Vlaanderen ondersteunt Gentse bedrijven voor bepaalde projecten. Taminco, Enso Stora en Volvo Cars krijgen ondersteuning.

Taminco

De Vlaamse Regering kende, in toepassing van haar besluit van 22 februari 2008, een strategische opleidingssteun van 724.261 euro toe aan Taminco bvba te Gent. www.taminco.com.

Dit chemisch bedrijf produceert alkylamines en wil verder de weg ingaan van ‘duurzame’ chemie’. Het gaat om een totale investering van 60 miljoen euro waarbij het opleidingsprogramma 5.2 miljoen euro kost. Het is in deze dat de overheid bijspringt.

Stora Enso en Volvo Cars

De Vlaamse Regering kent, in toepassing van haar besluit van 16 november 2012, een ecologiepremie van 2.000.000 euro toe aan Stora Enso Langerbrugge nv te Gent voor een strategisch ecologieproject. www.storaenso.comwww.volvocarsgent.be/nl

Hier gaat het bij Stora Enso (papierfabriek) om de bouw van een warmtenet tussen de biowarmtecentrale van Stora en Volvo Cars over een afstand van 4 kilometer.

Hierdoor zal Volvo heel veel minder energie verbruiken. De investering bedraagt in totaal 6 miljoen euro.

Bezoek de haven

Op zaterdag kun je de haven gratis bezoeken. De rondvaart start aan het bezoekerscentrum aan de Rigakaai (vlakbij Weba Gent). Vooraf inschrijven is noodzakelijk en dat kan online www.havengent.be of via 09 251 05 50.

Via dit filmpje heb je al een idee wat de mogelijkheden zijn en wat er te zien is: www.youtube.com/havenvangent

Scroll naar boven