Voedselbank niet naar Dorp Oost

Ze hebben nog geen nieuw onderkomen, nu de deal voor de huur van een handelspand in Dorp Oost 156 niet doorgaat. De voedselbank zag het als een mooie opportuniteit maar de gemeente verliet dit dure pad.

Het betreft een heel ruim nieuwbouw handelspand van 165 m² dat ook als kantoorruimte kan ingevuld worden. Het staat nog steeds te huur, al kon het per 1 juli 2022 betrokken en ingericht worden. In de huurprijs van 2.550 euro/per maand zijn ook 4 parkeerplaatsen inbegrepen en een ondergrondse afzonderlijke stockruimte of garage.

dekenij lochristi dekenijstraat

Speculaties kwamen enige tijd geleden op gang bij de cheque-uitreiking door vzw SC Reinaert aan de Voedselbank. Het nieuws werd ook voorbarig gelekt en verspreid. Het zou een dure optie geweest zijn, als je ook weet dat er maandelijks maar 1 moment van afhaling wordt georganiseerd.

De gemeente laat weten dat men op zoek blijft gaan naar een opslagplaats en afhaalpunt voor vzw Welzijnsschakels maar dat deze piste werd verlaten.

Schepen Tom De Grauwe

“Momenteel zijn we als college actief aan het bekijken wat de opties zijn. We laten dit dossier zeker niet liggen.”

Eerder verschenen: https://www.lochristinaar.com/nieuws/wintervonken-brengt-2000-euro-op en ook https://www.lochristinaar.com/nieuws/voedselbank-ook-lochristi

Scroll naar boven