Volvo blijft investeren.

Volvo Car Gent investeert in zijn toekomst door zijn productieapparaat te moderniseren. Deze zomer wordt er 4 miljoen euro besteed aan het vervangen van spuitrobots. De investeringen lopen over verschillende jaren en zullen in 2019 afgerond worden.

Dan zal Volvo Cars 60 miljoen euro geïnvesteerd hebben in de vernieuwing van de topcoat-robots in de fabriek in Gent.

In 2014 zal Volvo ongeveer 22 miljoen investeren in zijn Gentse fabriek. Hiermee wordt een deel van de eindassemblage verbouwd om de efficiëntie in dat deel van de fabriek verder te verhogen.

Ook de investeringen voor het overnemen van de activiteiten van Johnson Controls Interior zijn hierin opgenomen. Vanaf de zomervakantie zal Volvo Car Gent zelf instaan voor de assemblage van de tunnelconsole en dakbekleding die op dit ogenblik worden aangeleverd door Johnson Controls in Assenede. Niet zo lang geleden nog moest men noodgedwongen de productie stoppen toen er bij de toeleveranciers een staking uitbrak wat een aanzienlijk verlies betekende voor Volvo.

Ook de activiteiten van het sequencing center DSV wordt door Volvo in eigen beheer genomen vanaf 2016. In 2013 investeerde Volvo Car Gent 19 miljoen euro. De investeringen voor 2015 worden geraamd op 37 miljoen euro.

“Deze investeringen zullen de fabriek klaar zetten om ook de komende jaren Volvo’s van topkwaliteit te kunnen bouwen. Ze zijn dan ook een teken van vertrouwen in onze toekomst.” Aldus Eric Van Landeghem.

Scroll naar boven