Voor de fans van 'Better Call Saul'

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

Tekst Evarist Ganzelver - Foto JMDB

Vorige maand verscheen op Netflix de eerste aflevering van het vijfde seizoen van 'Better Call Saul'. Iets waar velen naar uitkeken.

'Better Call Saul' dient als prequel op een van de meest gevierde series van de afgelopen jaren:  'Breaking Bad', een Amerikaanse televisieserie uit 2008 bedacht door Vince Gilligan en Peter Gould, die toonde hoe Walter White, een scheikundeleraar, verviel in de criminaliteit en uiteindelijk drugs ging maken en daarmee grote successen boekte. Hij kreeg later de hulp van advocaat Saul Goodman en deze serie laat zien hoe Saul ooit begon. Hoe de protagonist de zes jaren ervoor nog zijn eigen naam, Jimmy McGill, gebruikte.

Maar er wordt ook vooruit gekeken, hoe de raadsman nog maar eens onder een andere naam opereert. Een vervolg volledig in de lijn van de vorige afleveringen. Gooit 'Music on Sundays' het over een andere boeg, hoor ik u denken? Niks van, maar uit ervaring weet ik dat de intromuziek van films of series associatie oproept. En wanneer niet, dan is dit beslist een opstapje naar deze serie die boven de andere uitstijgt.