VROB is dit weekend de radio voor de fusiegemeente!

Bennie
0 reactie(s)
VROB April 2022 - © Bennie Vanderpiete

Tekst en titelfoto © Bennie Vanderpiete

Traditioneel zendt VROB het laatste weekend van de maand uit. Deze keer vanop 2 locaties. De blauwe studiowagen staat terug op de parking van AD Delhaize maar VROB is ook aanwezig op Rock-E-Beke. En zondag is er een “special guest”.

Het zijn drukke tijden voor VROB. Woensdag ll. zonden ze, in samenwerking met radio “Orphanimo”, nog uit vanop de buitenspeeldag. Vandaag beginnen ze aan een traditioneel radioweekend vanop de parking van AD Delhaize in Lochristi. Vanaf deze middag om 16 uur tot zondag 20 uur is VROB te beluisteren via de FM-band op de gebruikelijke frequentie 97,2MHz of online via livestream (www.vrob.be).

VROB op Rock-E-Beke

Het is sinds enige tijd bekend dat Lochristi en Wachtebeke zullen fuseren. En evenementenradio VROB speelt voor het eerst hierop in. Zaterdag vindt in Wachtebeke het muziekfestival Rock-E-Beke plaats. Dat is een kleinschalig muziekconcours waarbij enkele Vlaamse bands strijden voor de eeuwige roem en de enige echte Rock-E-Beke trofee.

De finalisten zijn dit jaar Daktari, Sustain, Young Foxes, Early Pedestrian, Second Opinion, Air mines en Lector. Deze 7 bands krijgen zaterdag 23 april, op de terreinen van KSA Sint-Hubertus Wachtebeke (Godshuisstraat 11A, Wachtebeke) de kans om zich live te bewijzen voor een publiek. Na de optredens is er een afterparty met o.m. “Radio Rommelmarkt”. Tickets voor het festival kan u hier aankopen ( hier klikken).
Evenementenradio VROB zal op het terrein een eigen hoekje hebben waar ze gasten zullen ontvangen en interviewen. Vanavond in “De Muziekdoos” bij Nicky (van 20 tot 22 uur) komen alvast de organisatoren aan het woord.

Verrassingsgast in “Op de aperitief”

Verder dit weekend de gebruikelijke programma’s. Het volledige zendschema vindt u op de website van VROB (hier klikken). Dat wil onder meer zeggen dat Dirk Vanluchene op zaterdag en zondag (telkens van 15 tot 17 uur) TBC presenteert. Op zaterdag zal hij live schakelen met Rock-E-Beke, zondag brengt hij de uitslag van de wedstrijd. En beide dagen is er, net voor het nieuws van 16 uur, Evarist Ganzelever met “De Chroniqueur”.

Zondag ontvangt Nicky in “Op de aperitief” een bijzondere gast. Luc Volckaert, die in Sint-Amandsberg woont, werd onlangs 75 jaar jong. Vrije radio was altijd zijn grote passie. In zijn jonge jaren was Luc dj en bezocht de boten van piratenzenders als Radio Caroline en Radio Veronica.
N.a.v. zijn verjaardag namen de kinderen van Luc contact op met VROB om te vragen of hij bij hun ook even het radioleven mag opsnuiven. En dat zal dus zondag tussen 11 en 13 uur het geval zijn. Zo zal Luc ook de “Music on Sundays” meemaken die Lochristinaar.com net na het middagnieuws zal presenteren.