VROB dit weekend terug “vanuit het dorp”

Bennie
0 reactie(s)
VROB Jan21 - © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

De voorbije jaren sloot evenementenradio VROB het jaar telkens af met een VROB Large. 16 dagen non-stop radio, een gezellige woonkamer waar men iets kon drinken en genieten van een hele resem optredens van lokaal talent. Daarna volgde dan telkens een “winterslaap”. Maar dat is verleden tijd.

Sinds september ’20 gaat de Lootse evenementenradio elk laatste weekend van de maand op antenne. Hun mobiele studiowagen staat dan opgesteld op de parking van AD Delhaize.
Die maandelijkse uitzendingen “vanuit het dorp” worden ook in 2021 voortgezet. Vanaf deze namiddag 16 uur tot zondagavond 20 uur is VROB terug te beluisteren, online (www.VROB.be) of via de FM-band. Voor één keer niet afstemmen op de gebruikelijke frequentie maar op 87,6 MHz! Verheug u op een weekend met heel wat interessante praatgasten (die opgebeld worden) en vooral veel muziek. Het volledige programma ontdekt u op de website van VROB.

VROB Jan21 - © Djordy Stevens

The Boss’ Choice

Radioman Dirk Vanluchene is uw gastheer in “The Boss’ Choice” op zaterdag- en zondagnamiddag, telkens van 15 tot 17 uur. Met, net voor het nieuws van 16 uur, een nieuwe bijdrage van Evarist Ganzelever. Geen “Spuksels” meer want Evarist werkt aan een nieuw format. In afwachting brengt hij deze keer een “Radiogedicht”. Gisteren begon ten slotte de poëzieweek.

Zondagnamiddag praat Dirk dan o.m. met Tom Mestach en Bert Vervaet. Beervelde viert in 2021 zijn 100-jarig bestaan. Bert Vervaet zal vertellen over de geschiedenis van de eeuweling.
Tom Mestach kent u ongetwijfeld van feestzaal Breughel, eetcafé Esther en l’Autre Côté. Dinsdag ll. wandelde Tom vanuit Lochristi/Zaffelare naar Knokke-Heist. Een voettocht die hij samen met zijn chef Djordy Stevens ondernam en die symbool stond voor de lijdensweg van de horeca in coronatijden.

VROB Jan 21 - © Bennie Vanderpiete

Op de aperitief

Dominique krijgt zondag – tussen 11 en 13 uur - o.m. Eric Moeraert virtueel “op de aperitief”. Eric stond 40 jaar geleden mee aan de wieg van Vrije Radio Oudenbos. In 2015 werd de zender, met Eric, heropgestart als evenementenradio. Net na het middagnieuws, presenteert Jean Marie zijn “Music on Sundays”, deze keer een stukje “virale muziek”.

VROB Jan 21 - © Bennie Vanderpiete

Lokaal talent

In “Lokaal talent” (zondag van 17 tot 18 uur) praat Dominique dan met Misaki Wakahisa. En u hoeft geen oriëntalist te zijn om dat gesprek te volgen, want Misaki is het pseudoniem van multitalent Iris Decabooter (27). Haar modieuze creaties waren in 2018 te bewonderen tijdens “KOM" (Kunst Omdat het Moet) en tijdens “Kunst achter Glas”.

VROB Jan21 - © Djordy Stevens

Maar Iris speelt ook nog piano en heeft een uitgesproken voorliefde voor Japan. Ze ging er in 2019 heen. Verder is ze gek van Japanse en vooral Koreaanse popmuziek en cosplay. Dat is een “performance art”. Het woord is een samentrekking van “costume” and “play”. Cosplayer maken de outfit van een fictief personage tot in de details na en treden dan tijdens competities op.

Tot slot…dit weekend wordt het wereldkampioenschap veldrijden verreden. Met Alicia Franck hebben we een Lootse deelneemster bij de dames elite. Na haar race mag VROB haar bellen voor een eerste interview. “Kort op de bal spelen” heet dat.

VROB dit weekend van deze namiddag 16 uur tot zondagavond 20 uur op www.VROB.be en 87,6 MHz.

VROB Jan 21 - © Bennie Vanderpiete

(Foto's © Bennie Vanderpiete, Djordy Stevens, Cosplaycloud.be via Iris Decabooter)