V.R.O.B. helpt Lootse verenigingen om de kas te spijzen!

Bennie
0 reactie(s)
VROB-XL-© Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Zelf radio maken en verzoeknummers draaien om de kas te spijzen. Die kans krijgen de Lootse verenigingen door een mooi initiatief van lokale radio VROB, i.s.m. de diensten van de gemeente.

De coronacrisis is nog niet voorbij. Maar het is al een hele tijd duidelijk dat deze pandemie diepe sporen zal nalaten. Niet in het minst bij onze verenigingen. Zij moesten, en moeten nog steeds, noodgedwongen heel wat van hun hun activiteiten annuleren. Wat natuurlijk ook een grote impact had, en heeft, op hun inkomsten en hun plannen. Denk bijvoorbeeld maar aan Chiro Lochristi. Zij rekenden op de inkomsten van hun activiteiten 2020 om de nieuwbouw te financieren. Maar voor het 2de jaar op rij speelt Covid-19 hen parten.

VROB-XL-© Bennie Vanderpiete

Lootse verenigingen draaien zelf verzoeknummers

Evenementenradio VROB wil daarom – samen met de jeugd-, cultuur- en sportdienst van de gemeente – een platform bieden aan de Lootse verenigingen waarmee centjes kunnen opgehaald worden. Gedurende 3 weekends mogen de Lootse verenigingen zelf plaats nemen achter de micro van de lokale radiozender en verzoeknummers draaien. Ze zullen daarbij geholpen worden door de deejays van de lokale radio. Begin maart deed VROB dit al een keer op verplaatsing, voor de (jeugd) verenigingen in Beveren. 

VROB-XL-© Bennie Vanderpiete

Deelnemen met je vereniging, organisatie of club?

Er werden 3 weekends geselecteerd gedurende dewelke de verenigingen plaatjes mogen draaien. Van vrijdag 4 juni t/m zondag 6 juni is het de beurt aan de sportverenigingen. Van 11 t/m 13 juni komen de socio-culturele organisaties (daarbij ook de wijkcomités) aan bod. Op 18, 19 en 20 juni kunnen de sportverenigingen plaatsnemen achter de micro. Er kunnen verzoeknummers gedraaid worden van vrijdag om 16 uur tot zondag om 20 uur.

VROB-XL-© Bennie Vanderpiete

Verenigingen, clubs of organisaties die graag één of twee uren voor hun rekening nemen, kunnen zich vanaf donderdag 13 mei om 12 uur inschrijven op http://vereniging.vrob.be/ (of via de QR-code). De beschikbare zendtijd zal dan verdeeld worden à rato van de ingediende aanvragen. En daarna is het aan de verenigingen om zelf promotie te doen via de sociale media en de actie kenbaar te maken bij vrienden, kennissen en sympathisanten.

VROB-XL- © Bennie Vanderpiete

Plaatje aanvragen en je favoriete vereniging steunen?

Wie graag een nummer aanvraagt om zo zijn favoriete vereniging te steunen, kan dit vanaf dinsdag 25 mei om 12 uur via http://plaatje.vrob.be/ (of via de QR-code). Op het online formulier vul je niet enkel je naam en je gsm-nummer in, je geeft ook aan welk plaatje je graag zou horen, welke vereniging je wil steunen en hoeveel je hiervoor doneert (met een minimum van 1€). De betaling van dat bedrag gebeurt dan via Payconiq. Met de medewerking van KBC Lochristi zullen de gestorte bedragen integraal uitbetaald worden aan de verenigingen. Er is ook de mogelijkheid om een nummer aan te vragen voor alle verenigingen samen. Het bedrag dat op die manier ingezameld wordt, zal dan ook eerlijk verdeeld worden tussen alle deelnemende verenigingen.

VROB-XL-© Bennie Vanderpiete

VROB XL

Evenementenradio VROB houdt verder ook vast aan het stramien om telkens het laatste volledige weekend van de maand zelf in de ether te gaan. Zo komt het dat de lokale zender minstens 5 weekends op rij te horen zal zijn op 97,2 MHz of via het internet op www.vrob.be . Het geheel kreeg daarom ook de toepasselijke naam VROB XL met als leuze “Lochristi en VROB voor de verenigingen”.
- 28 t/m 30 mei: “VROB vanuit het dorp”
- 4 t/m 6 juni: Radio door de jeugdverenigingen
- 11 t/m 13 juni: Radio door socioculturele verenigingen
- 18 t/m 20 juni: Radio door sportverenigingen
- 25 t/m 27 juni: “VROB vanuit het dorp”
Op weekdagen (en in het weekend na de uren met verzoeknummers) blijft VROB op antenne en zal  non-stop muziek draaien. Indien de respons vanwege de verenigingen en organisaties  erg groot is, kan er zelfs een verlengstuk gebreid worden aan de actie. Door de mediaregulator werd een zendvergunning uitgereikt voor 6 weken en het weekend van 4 t/m 6 juli is nog vrij.

VROB-XL-© Bennie Vanderpiete

Opstelling achter gemeentehuis – geen publiek

Waar de blauwe studiowagen van VROB in Lochristi opgesteld wordt, is nog niet definitief beslist. Maar er wordt gekeken om gedurende de hele periode uit te zenden vanop de parking achter het gemeentehuis, zoals dit reeds het geval was  tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Al was het toen in de Sleepy container en niet in de mobiele studiowagen. In elk geval zal er coronaproof gewerkt worden en zullen er maximaal 2 presentatoren per vereniging toegang hebben. Publiek wordt niet toegelaten. De hele organisatie verloopt in samenwerking met de gemeente. Zij zullen eerstdaags ook alle verenigingen contacteren.

Meer nieuws krijgt u binnenkort. Nu vlug zendtijd aanvragen voor vereniging of organisatie. En oefen die radiostem al eens!