VROB Large ook tijdens tweede week met erg goede optredens

Bennie
0 reactie(s)
VROB radio

© Bennie Vanderpiete

VROB zendt deze keer uit van kerstavond tot en met zondag 7 januari 2017. Net als tijdens de laatste week van 2017, kon je na nieuwjaar genieten van een hele reeks “Living Room Concerten”.
Op de tweede nieuwjaarsdag was het aan Chris Corn. Dynamic Duo en Tram 3 volgden. DNA sloot gisteren het rijtje.

VROB “Living Room” te klein voor de vele fans van Chris Corn

Christophe Versaevel mocht – gewoontegetrouw - rekenen op een hele schare fans. En dat mag je gerust letterlijk nemen. Het VROB pop-up café zat met zo’n 55 toehoorders afgeladen vol. Onder hen een 15-tal – hoofdzakelijk vrouwelijke – fans die Chris Corn volgen naar vrijwel elk optreden.
Els Meeus kwam, samen met haar dochter, zelfs speciaal van Geel. Voor haar was de nacht nog lang, want ze verjaarde de dag nadien.
Chris Corn verraste met een erg intiem concert en een aangepast repertoire, voornamelijk “luisterliedjes”. Een - van thuis meegebrachte – staande lamp en enkele kaarsen vormden de enige verlichting. Een uitdaging voor de talrijke fotografen maar heel erg sfeervol.

“Agape” van Bear’s Den was de opener. Christophe coverde uiteraard ook Elvis Costello (“Poor Napoleon”), Krezip (“I Would Stay”) en Crowded House (“Distant Sun”).

Muisstil werd het toen hij zijn versie bracht van “Stairway to Heaven”, een nummer dat Christophe coverde voor de 40ste huwelijksverjaardag van zijn “roadman” Marc en diens echtgenote. Verrassen deed hij onder meer met “Hurt” van Johny Cash en zijn afsluiter “Testament” van Bram Vermeulen.

“Ik werd ooit gevraagd om dit nummer te spelen bij een uitvaart. Als je het zacht speelt, verliest het al zijn kracht. Maar als je het hard speelt, riskeer je dat het raar overkomt in een kerk waar iedereen zit om afscheid te nemen. Ik koos toch voor de laatste benadering, en het werd een kippenvelmoment”.  Dat kippenvelmoment beleefden de vele fans - op 2 januari - 15 nummers lang. En voor de jarige Els speelde Christophe na middernacht nog enkele nummers.

Dynamic Duo neemt een nieuwe start

Op woensdag was het dan aan het “Dynamic Duo” Bram en Tatjana. Zij musiceren al een zestal jaren samen en werden ondertussen een echtpaar. De komst van hun eerste dochtertje zorgde ervoor dat “repeteren en optreden” op een laag pitje kwam te staan.
Hun concert bij de evenementenradio was dan ook een nieuw begin.

“Een nieuw jaar, een nieuwe start” zoals Tatjana het verwoordde.

Een twintigtal fans kwam luisteren naar de “Easy listening” muziek van het “Dynamic Duo”.
“We brengen allemaal covers die vooral geschikt zijn als leuke achtergrondmuziek op evenementen” aldus Bram. En Dynamic Duo kan heel wat stijlen aan: country, pop, rock... ze brachten het allemaal.
“I Follow Rivers” was het eerste van hun 17 nummers, met daarbij hits als “Jolene”, “Mia”, “I Will Survive”, “Zombie” en “La Isla Bonita”.
Amy Mc Donalds’ “Mr Rock&Roll” vormde samen met “I’m Sexy and I Know It” het sluitstuk van een erg geslaagd optreden.

Tram 3: nobele onbekende maakt indruk!

Donderdagavond stond met Tram 3 een echte partyband op het programma. Opgericht in 2002, toen de zes bandleden - allen uit de regio “groot Gent” - nog dertigers waren. Tussendoor lasten ze een pauze in omwille van “pamperproblemen”, maar sinds goed anderhalf jaar treden ze terug op. Hoofdzakelijk op benefietavonden en (bedrijfs-)feesten waar ze dansbare rocknummers uit de jaren ’60, ’70 en ’80 brengen.

En dat deden ze ook in het VROB-café. Was hun opener – “For What It’s Worth”’ van Buffalo Springfield – nog vrij rustig, vanaf dan werd het tempo geleidelijk aan opgevoerd. Steengoede covers van hits van Joe Jackson, CCR, The Rolling Stones, The Monkees passeerden de revue. In het tweede deel ook 2 Nederlandstalige nummers met “Koud in mijn hart” en “Blauw”. Eindigen deed Tram 3 met Steppenwolfs “Born to Be Wild”.
De aanwezigen - die duidelijk nog geen zin hadden om te stoppen met dansen en zingen -  scandeerden “We want more”. De sfeer zat er goed in. Tram 3 was een nobele onbekende, maar maakte indruk!

DNA is erg mooie afsluiter

Dirk De Clerck en Anke Wulteputte, afgekort DNA, vormden op vrijdagavond het sluitstuk van de “Living Room Concerten“ van VROB.
7 jaar geleden – op een familiefeest – trad DNA voor het eerst op. Niet toevallig op een familiefeest want Anke mag “nonkel” zeggen tegen Dirk. Beiden zijn autodidact en samen brengen ze uitsluitend covers, soms in een eigen – verrassende – versie waarbij al eens een melodica of een kazoo gebruikt wordt.
Vrijdag speelden ook zij drie sets van een 20-tal minuten. Deze keer enkel Engelstalige nummers, voornamelijk country, folk en blues. Daarbij heel wat klassiekers als “Bang Bang”, “Jolene” of “Passenger”. Maar dit optreden was ook een try-out voor vier nieuwe nummers in hun repertoire.
DNA bracht rustige luistermuziek, muzikaal erg hoogstaand en met een erg mooie zangstem.

VROB Large verraste deze keer met zijn optredens. De ene keer was de “Living Room” te klein, een andere keer was de publieke belangstelling eerder beperkt.
Maar om het met een boutade te zeggen: “de afwezigen hadden ongelijk”.
VROB is nog tot zondagavond 20 uur te beluisteren op 97,2MHz of via livestream www.vrob.be

Lochristinaar was deze week bij alle optredens aanwezig. Onze fotoreeks met meer dan 100 foto’s kan u vinden op de facebookpagina van Lochristinaar.com.

Veel kijkplezier!