VROB Large: Uw Kerstradio!

Bennie
1 reactie(s)
VROB Large: Luc Segers

© Bennie Vanderpiete

VROB is sinds vrijdag terug op antenne. Deze keer 14 dagen non-stop als VROB Large met een aangepaste Kerstprogrammatie. De voorbije dagen had de radio heel wat interessante praatgasten in petto. Een terugblik op de eerste dagen, met enkele erg mooie momenten en een vooruitblik.

Rockline met Kurt Burgelman

Sinds verleden vrijdag is evenementenradio VROB dus terug op antenne. Deze keer voor 14 dagen.
Vrijdagavond begonnen ze eraan en volgde al een eerste hoogtepunt.
Wim Coppens had Kurt Burgelman van Biezebaaze te gast in zijn programma Rockline, waar de gasten zelf de muziek kiezen. Het was Kurt zelf niet opgevallen maar zijn keuze bestond uit allemaal rustige pop- en rockklassiekers. Van Aerosmith - over The Beatles en Elvis – tot Rod Stewart. En bij elk nummer had hij een interessant verhaal of weetje. De frontman van Biezebaaze ontpopte zich tot een wandelende muziekencyclopedie.
Zingen zat er deze keer niet in. Een hardnekkige verkoudheid speelde hem parten. Er was dus veel tijdom te praten, onder meer over Kurts toekomstplannen. Nu Biezebaaze een beetje in een winterslaap zit, is er tijd om een jeugddroom te verwezenlijken. Samen met een zestal andere bandleden start Kurt met een nieuw project en brengen eigen Engelstalige nummers. Lapdog, zo heet de nieuwe band, heeft al een aantal erg veelbelovende try-outs in het buitenland achter de rug. In het voorjaar van 2017 komt een eerste single uit.

Lodejo “Radejo”

Na Wim was het terug de beurt aan JH Lodejo voor twee uur “Radejo”. Deejays van dienst waren deze keer Arne Van der Cruyssen en Yorick Van Kerkckhove. Beiden studeren journalistiek aan de Arteveldehogeschool en het was hun vuurdoop als radiopresentatoren. Maar eens de eerste plaatjes aangekondigd waren, verdwenen de zenuwen en was er zelfs geregeld plaats voor een kwinkslag.
Well done!

De Praatbarak met OverSpel en Erline van Hyfte

Peter Vervaet is een vaste waarde op zaterdag met zijn programma “De Praatbarak”. Peter had Ulrike Vermaercke - Jeugdlaureate 2016 - en Kristof Coddens en Stephanie De Meester van spellenclub OverSpel uitgenodigd. Ulrike vertelde over haar engagement en blikte vooruit naar de ombouw van jeugdhuis Lodejo en de tijdelijke verhuis naar (een deel van) “De Kring”.

Kristof en Stéphanie hadden een van hun 250 spellen meegebracht waardoor het hele gezelschap zich gedurende de uitzending vermaakte met “Ticket to Ride”. Tussendoor nam heemkundige Bert Vervaet de luisteraars mee op een tijdreis door de Lootse geschiedenis en vertelde over de woonzorgcentra Sint-Pieter en Sint-Eligius. Erline van Hyfte zorgde voor de muzikale omkadering en liet zich begeleiden door pianist Joeri De Decker. Ze opende met “Zoals een mooi verhaal” van Ann Christy en kreeg het praatcafé muisstil. Later volgden onder meer “Omdat ik van je hou” (Bart Peeters’ versie van “Make You Feel My Love” van Bob Dylan en Adèle), “Gravity” (Sara Bareilles) en het wondermooie “Lost” van Anouk. Telkens kippenvelmomenten. Erline, the voice van Lochristi!

“Zondags Aperitief”

Tijdens de hele maand december is Sofie Van Slycken van “t Lang Leven” vaste praatgaste bij Thierry en Gilbert. Deze keer had ze drie aperitiefhapjes bij: een humusdipje naar een eigen receptje en twee hapjes van Sandra Bekkari (“Nooit meer diëten”) uit Wingene. Schepen Hervé Stevens was aangekondigd maar helaas verhinderd. Op het einde kwam Dany Van Assche, zaakvoerder van AD Delhaize Lochristi, dan nog langs voor een babbel over zijn zaak en de eindejaarsperiode.
Dany (47) en echtgenote Nancy Taghon proberen het verschil te maken met verse en kwalitatieve producten. “Een pot choco kan je overal krijgen” aldus Danny.

“We merken dat de mensen ons dikwijls als een speciaalzaak gaan beschouwen. In de eindejaarsperiode krijgen we dan ook klanten over de vloer die anders bijna nooit naar onze winkel komen”.

En dit blijkt dan toch een succesvolle formule, want AD Delhaize Lochristi telt momenteel al zo’n 50 werknemers waarvan een 20-tal studenten.
De opvolging is alvast verzekerd, al zullen Dany en Nancy nog zo’n 15 jaar moeten verder doen, want dochtertje Estée telt nog maar zeven lentes.

Vanavond Himalaya met FreakStore

Vanavond, van 20 tot 22 uur, presenteert Peter Vervaet dan Himalaya. FreakStore zal optreden en Wim Coppens, Peter Vervaet en Luc Van Autreve zijn de drie professoren van dienst. Het belooft een “beestenboel” te worden. Maar laat u verrassen en stem af op 97,2 MHz.

Kerstkramieken, Marktgesprekjes, Kerstliederenhitparade en “VROB’s Tijdloze”

Radio VROB is er – uiteraard – ook tijdens de kerstdagen en wel met een aangepast programma.
Luc Segers presenteert op Kerstdag live de jaarlijkse “Kerstkramieken”. Luisteraars mogen op 25 december tussen 9 en 11 bellen naar radio VROB om een kerstkramiek te schenken aan iemand die dat volgens hen echt verdient. Bakker Mario Van Acker uit Beervelde-dorp bakt alle 20 rozijnenbroden héérlijk bruin...en de luisteraars mogen ze weggeven!

Wie niet wil wachten tot op kerstdag, kan nu al een mailtje sturen naar kerst@vrob.be . Op 26 december zitten we nog volop in de kerstsfeer en presenteert Gilbert in “Back in Time” de “Top 20 Kerstliederen aller tijden”. Te beluisteren vanaf 13 uur.

Op dinsdag is er terug marktdag en zal Luc Segers op antenne gaan met live-gesprekken met toevallige passanten. Dit levert – zoals we nog weten van vorig jaar - heel leuke en spontane radio op.
Woensdag 28 december is er dan VROB’s tijdloze. U mag nu al per mail uw lijstjes met favorieten doorsturen naar tijdloze@vrob.be. DJ Dreken en DJ Dirk beginnen er om 18 uur aan en iets voor 22 uur weet u dan wie bovenaan de top 50 prijkt.
En zo ontpopt VROB Large zich dus tot onze lokale Kerstradio! U kunt het zelf beluisteren op 97,2MHz of via de livestream op www.vrob.be

Wie het ook allemaal eens live wil zien, is welkom in het praatcafé van VROB. Al kunt u ongetwijfeld ook genieten van de foto’s die we er namen. Veel kijkplezier!