VROB met erg mooie Living Room Concerts

Bennie
1 reactie(s)
VROB met erg mooie Living Room Concerts

© Bennie Vanderpiete

De laatste werkdag van 2017 zit erop, en daarmee ook de eerst reeks van de “Living Room Concerts” die evenementenradio VROB organiseert. Deze oudejaarsperiode gaat de lokale zender gedurende 14 dagen op antenne: van kerstavond tot en met zondag 7 januari 2018.

Vrijwel elke werkdag organiseren ze een concert in de woonkamer van de woning Dorp-Oost, waar ze ook hun pop-up café hebben.

De Foute Top 30

Voor het geplande optreden van Erline op woensdag 27 december, mochten dj Dreken en dj Deroover nog hun foute Top-30 presenteren. Luisteraars mochten voordien hun favoriete top-3 insturen. En de Lootse radiofans hadden zeer klassiek gekozen.
Net als vorig jaar scoorde: “Sweet Caroline” van Christoff het best. En met Willy Somers (“laat de zon in je hart”) en Get Ready (“Diep”) waren ook de andere podiumplaatsen weinig verrassend. De top-3 kleurde dus volledig Belgisch. Een sfeervolle avond!

Erline Van Hyfte solo met eerste eigen nummer

Aansluitend was het dan aan Erline Van Hyfte. Het voorbije jaar zong ze nog bij “Chris Corn & The Beautiful Imperfections”, maar in 2018 gaat ze terug haar eigen weg.

“Ik heb destijds op het conservatorium ook piano geleerd maar me nadien volledig toegelegd op het zingen. In november ging ik naar “The Night of the Proms” en zag ik hoe de 16-jarige Emily Bear de toeschouwers vervoerde toen ze pop en jazz samenbracht op haar klavier. Het bezorgde me tranen van ontroering. Toen besefte ik dat ik jarenlang mijn pianospel verdrongen had en dat ik het weer moest oppikken. Mijn concert hier vanavond is mijn allereerste optreden waarbij ik mezelf begeleid” zei ze ons vooraf.  
Erline bracht 3 keer 3 songs, van Johny Cash over Celine Dion tot Dolly Parton. Ze verraste bovendien met een eerste zelfgeschreven nummer. Zo nieuw, dat het zelfs nog geen titel had. Als voorlaatste nummer bracht ze het erg mooie “Titanium” van Sia.

“Mijn echtgenote Kim vroeg me onlangs om Titanium op haar IPad te zetten. Ik besloot het zelf te spelen en die opname te plaatsen” leidde Erline het nummer in.
Het pop-up café was goed gevuld met zo’n 25 toehoorders die genoten. Onder hen ook Geert en Carolien van “Coup de Frein”. Zij hadden de avond voordien opgetreden bij VROB.

“Himalaya” en MALFAIT

Donderdag was er met “Himalaya” terug een klassieker geprogrammeerd. Peter Vervaet en Luc Van Autreve waren – net als vorig jaar - de beide professoren van dienst om op “Onnozelen kinderdag” de vlucht van Maria en Jozef te vertellen. Twee uur lang een zeer dynamisch, vernieuwend “hoorspel” met veel ruimte voor improvisatie. Zij lieten zich deze keer bijstaan door Wim Coppens, Greet Aelterman en Diaby l’Espoir. Die laatste nam onder meer de rol op zich van “de Franstalige Caspar” een van de drie wijzen uit het oosten. Hij zong nog 2 zelfgeschreven vredesliedjes.

MALFAIT zorgde voor de beide muzikale intermezzo’s en speelde 2 keer 3 nummers. Deze vijfkoppige band uit de wijk Westveld (Sint-Amandsberg en Destelbergen) werd 7 jaren geleden opgericht. De band is genoemd naar de drummer “omdat die de kortste achternaam had”. Verder een zanger, 2 gitaristen en een bassist. Zij brengen vooral eigen geschreven nummers die je als “alternative rock” kan omschrijven. Stevig en steengoed!

Lodejo en Turtle Wex

Gisterenavond stond in het teken van “Lodejo on Air”. Een aantal jongeren van JH Lodejo namen voor een paar uren de micro en het mengpaneel over van de technici van VROB. Het beviel hen zo goed dat hun uitzending tot middernacht uitliep.
Turtle Wex speelde tussendoor 3 sets. Turtle Wex, een groep met de naam van onderhoudsproducten voor wagens? Inderdaad, maar 3 van de bandleden hebben landschildpadden.
Jan, Jeroen en Krist traden al zo’n 20 jaren samen op bij speciale gelegenheden. Anderhalf jaar geleden vervoegde Tom de band. In 2017 hadden ze 20 optredens. Voor 2018 liggen nu reeds een tiental optredens vast. Turtle Wex speelde gisterenavond 14 covers, van Avicii tot Eurythmics. Muzikaal heel erg sterk en opvallend hoe goed de 4 mannenstemmen blenden.

Ook volgende week steengoede optredens

Morgen zijn er geen concerten. Zondag, oudejaarsavond, kan u genieten van het aperitiefconcert van Annabel. Zij zingt vanaf 11 uur. En vanaf dinsdag zijn er dan weer een hele resem steengoede optredens.

Christophe Versaevel, alias Chris Corn, zet het nieuwe jaar in op 2 januari bij de evenementenradio. Woensdag 3 januari is het dan de beurt aan het “Dynamic Duo” Bram Pauwels en Tatjana van Acker. Coverband “Tram 3” is te beluisteren op 4 januari en op vrijdag 5 januari sluit “DNA” (Dirk De Clercq op gitaar en zangeres Anke Wulteputte) de concertenreeks af. Al deze optredens zijn vrij toegankelijk in de het VROB-café in Dorp-oost 5 en zullen uiteraard ook te horen zijn op 97.2 MHz (of in livestream www.vrob.be ).

Lochristinaar was bij vrijwel alle optredens aanwezig. Onze fotoreeks kan u vinden op de facebookpagina van Lochristinaar.com. We wensen u alvast een prettig eindejaar en een voorspoedig 2018.