VROB: nieuwe locatie, nieuwe programmatie

Bennie
0 reactie(s)
VROB Delhaize Sep 20 Lochristinaar

© Bennie Vanderpiete

VROB zal vanaf nu elke maand één weekend uitzenden. Hun mobiele studio krijgt een vaste stek op de parking van AD Delhaize. Verder een hele resem nieuwe programma’s.

We brachten het nieuws al eind augustus, na een druk bijgewoonde (online) persconferentie: evenementenradio VROB  gaat vanaf september, elk laatste weekend van de maand, uitzenden vanop de parking van AD Delhaize. De blauwe woonwagen met de mobiele studio - en de kraan met de antenne - krijgen een vaste stek naast de groene kleercontainers.
We speelden al geruime tijd met het idee om elke maand een volledig weekend op antenne te gaan. Maar de praktische realisatie van dat plan was heel wat moeilijker. Met de hulp en goodwill van Dany Van Assche - eigenaar en zaakvoerder van Delhaize Lochristi - is er nu een oplossing” wisten Dirk en Dominique van VROB toen te vertellen.

VROB bestaat ondertussen 5 jaar en dit weekend begint - met de maandelijkse uitzendingen - ook een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de evenementenzender. Deze namiddag om 16 uur gaat men in de ether en VROB zal te beluisteren zijn tot zondag 20 uur. Zoals vanouds op 97,2 MHz of via de livestream op www.vrob.be .

Het vijfjarig jubileum is een uitgelezen moment voor vernieuwing, en dus werd ook aan de  programmatie gesleuteld. Het volledige zendschema vindt u op de website van VROB  (www.vrob.be) onder de rubriek “Evenementen” en “Vanuit het dorp”. We hernemen hier alvast enkele programma’s die zeker een luisterend oor verdienen.

Vrijdag om 16 uur is Dany Van Assche van AD Delhaize te gast bij Dirk Vanluchene. Van 17 tot 19 uur is er “Mattinee” met Eric De Groot, de grondlegger van VROB. Om 20 uur is er dan een nieuwe aflevering van “Rockline” met Wim Coppens. Burgemeester Yves Deswaene is de centrale gast en hij mag 2 uur lang de muziek kiezen en zijn keuze toelichten. Geen twijfel dat “Suspicious Mind” van Elvis ook op het verlanglijstje staat.

DJ Dreken is er op zaterdag en zondag vanaf 6 uur met “Goedemorgen” voor de vroege vogels. Om 8 uur neemt Jasper dan plaats achter de micro voor “De ochtendshow” waarin hij de krantenkoppen doorneemt en de laatste lokale en nationale nieuwtjes serveert. Beide dagen is er ’s namiddags 2 uur lang “The Boss’ Choice” of kortweg “TBC” met Dirk Vanluchene. Hij ontvangt vanaf 15 uur telkens 2 praatgasten. Op zaterdag zal Dirk Everaert het hebben over het alternatief evenement dat de organisatie van de ”4 Uren Run&Bike” voorbereidt. Ilse Martens blikt - samen met Dirk - op zondag terug de warme actie “Long May You Run”. Net voor het nieuws van 16 uur is er telkens de nieuwste “Spuksels” met Evarist Ganzelever.

Op zondag is er dan, vanaf 11 uur, nog steeds “Op de aperitief” met Nicky. Zij ontvangt deze keer o.m. Bert Vervaet en Sylvie van Biotiful (https://www.biotiful.be/) . Die laatste zal het hebben over gezonde kookworkshops , kinderkampen en brengt ook een lekker receptje mee voor de luisteraars.
En tussendoor komt Bennie van Lochristinaar.com de “Music on Sundays” toelichten.
Om 17 uur is er dan “De talentenjacht” waarin (jong) lokaal talent voorgesteld wordt. De jeugddienst van Lochristi en de nieuwe Jeugdlaureaat nemen deze keer plaats in de praatstoel.
Dirk besluit het weekend om 19 uur met “Het laatste uur” met Dirk. En dan is het wachten tot 23, 24 en 25 oktober. Dan kan u de blauwe studiowagen terug zien op de parking aan de AD Delhaize en is het terug VROB-time.