VROB: ook dit weekend #Luisterlokaal

Bennie
0 reactie(s)
VROB Februari 2021  © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Het laatste weekend van de maand… dus is het terug VROB-tijd. Dit weekend met heel wat Loots artistiek talent, de eerste coronaprik en een echte primeur. Een overzicht van wat u de komende 2 dagen mag verwachten.

Het is bijna weekend. En we mogen ons verheugen op een mooie afsluiter van de kortste maand van het jaar: zonnig lenteweer, de eerste voorjaarsklassieker en... 2 dagen lokale radio. De mobiele studiowagen van VROB staat ondertussen al klaar op zijn vaste stek op de parking van AD Delhaize. Er volgen twee dagen met heel wat interessante praatgasten en Loots muzikaal talent.

VROB Februari 2021  © Bennie Vanderpiete

The Boss’ Choice met nieuw format Evarist Ganzelever

Op zaterdag- en zondagnamiddag - telkens van 15 tot 17 uur - presenteert Dirk Vanluchene “The Boss’ Choice” (TBC). Met, net voor het nieuws van 16 uur, een primeur! Geen “Spuksels” meer want Evarist presenteert voor het eerst zijn nieuw format waarin hij de actualiteit onder de loep neemt.
Meer verklappen we niet, maar u kan het morgennamiddag nalezen en beluisteren op Lochristinaar.com, uw lokale nieuwsblog.

Zaterdag belt Dirk met graaf Renaud de Kerchove. Recent kon u hier lezen er, t.g.v. de coronacrisis, ook in mei ’21 geen tuindagen zullen zijn. Het is uitkijken naar oktober voor een 63ste editie en naar het zomerevent in het Park van Beervelde.

VROBFeb21-Foto (3)

Ook Dominiek D’haene, de Lochristinaar die dinsdag als eerste een coronaprik kreeg in het vaccinatiecentrum Puyenbroeck en werkzaam is bij de dienst 112, doet zijn verhaal in TBC.  Zondagnamiddag praat Dirk dan o.m. Inge Bracke over de reissector in coronatijden en met Danny Sey, een van de drijvende krachten achter “100 jaar Beervelde”.

Op de aperitief

Radiovrouw Dominique krijgt zondag – tussen 11 en 13 uur - Gilbert Switzynck virtueel “Op de aperitief”. Gilbert heeft als sportreporter een radio verleden bij verscheidene stations. Bij de heropstart van VROB als evenementenzender in 2015 presenteerde hij - samen met Thierry Van Hecke - “Zondags aperitief”. Dat programma was de voorloper van “Op de aperitief”.
Samen met Nicky grasduint Gilbert in “40 jaar VROB”.

Net na het middagnieuws, is er de “Music on Sundays” met muziek van Loots jazztalent Wout Schepens. Nadien belt Dominique nog met Chris Corn (Christophe Versaevel) over zijn deelname aan “The Voice van Vlaanderen”. Dat u Christophe op 5 maart aan het werk kan zien in zijn “Blind audition”, kon u hier eerder al lezen.

VROB Februari 2021  © Bennie Vanderpiete

Lokaal talent

In “Lokaal talent” (zondag van 17 tot 18 uur) deze keer 2 gasten. Obe Vermeulen componeerde 14 cadenzas die binnenkort opgenomen worden. Het nodige geld zamelt hij in via een crowdfunding.
Vicky Roels
kent u misschien als een van de zaakvoerders van VDBS-Beveiliging in Lochristi of als muzikant bij de harmonie Willen is Kunnen. Maar Vicky maakt ook schitterende kunstwerken met pastelkrijt en was een van de kunstenaars die exposeerden tijdens “Kunst achter glas”.

Back in Time

Na “Talentenjacht” keert Gilbert terug in de tijd. In “Back in Time” - zondag van 18 tot 19 uur – draait hij een uur lang verzoeknummers. Allemaal hits van weleer, gekozen door de verschillende afdelingen van OKRA.

Verder, heel wat muziek en leuke programma’s met Eric, Wim, Geoffrey Nelson, Dj Dreken, Karen Anderson, Jasper, Ann, Bob, Dj Derovere, Patrick, Mike Van Vooren, Gilbert , Nicky en Dirk.

Evenementenradio VROB vanaf deze namiddag 16 uur tot zondagavond 20 uur op www.VROB.be of via de FM-band op 97,2 MHz.

VROB Februari 2021  © Bennie Vanderpiete