VROB op Chirofeesten Beervelde en Italiaanse avond op LO Plage

Bennie
0 reactie(s)
VROB Radio

© Bennie vanderpiete

Dertig jaar nadat “Vrije Radio Oudenbos” verhuisde naar Beervelde en er startte als Radio You, werd evenementradio VROB boven de doopvont gehouden. Vorige zomer, tijdens Lo Plage, ging men voor het eerst drie dagen in de ether. In december zond men gedurende twee weken uit vanuit Dorp-Oost. Vorige week maakte VROB zijn voorlopige planning voor 2016 bekend.

De aanwezigheid op vier evenementen staat vast. Maar er is nog ruimte op de “uitzendkalender”.

VROB team 2016

VROB op vier vaste evenementen

Radio VROB zal alvast aanwezig zijn op de Chirofeesten in Beervelde van vrijdag 1 april tot en met zondag 3 april 2016. In mei gaat onze lokale zender de ether in tijdens Zaffelare kermis (van 20 t/m 23 mei). Lo Plage (6/7 augustus) vormt het kader voor een radio-zesdaagse. VROB zal dan uitzenden van dinsdag 2 augustus tot en met zondag 7 augustus, met op vrijdag een heuse feestavond. Het jaar wordt afgesloten worden met een 14-daagse die eindigt op kerstavond.

Dit zullen ook de komende jaren de 4 vaste afspraken zijn waarbij VROB zeker op antenne gaat. Op dit moment lopen besprekingen met andere organisatoren die de lokale radio ook graag eens aanwezig zien op hun happening. Voorlopig nog geen vraag vanwege het kunstenfestival KOM (Kunst omdat het moet) of het bloemenfestival Ambrosiana, twee evenementen die onze gemeente op de kaart zetten.

VROB Vrije radio Oudenbos

Chirofeesten Beervelde: Titailrock Live, Miguel Wiels en eerbetoon Ron Van Tienen

Van 1 t/m 3 april zal VROB uitzenden vanop de Chirofeesten in Beervelde. Hiervoor zal de kiosk -die het bestuur van “Zaffelaarse belevenissen” overnam van het gemeentebestuur - enkele dagen voordien al opgebouwd worden. VROB-reporter Peter Vervaet heeft zo de mogelijkheid voor een “Making of” van de Chirofeesten. Dit zal ook in zijn programma aan bod komen.
Tijdens de driedaagse vanuit Beervelde brengt VROB onder meer Titailrock live op antenne en een eerbetoon aan Ron Van Tienen. Op zondag een heel erg mooie programmatie. Na Rockline met als centrale gast Miguel Wiels volgt om 11 uur dan “Zondags aperitief”.

Het programma waarin Thierry Van Hecke en Gilbert Switzynck praatgasten ontvangen. ’s Namiddags dan Patrick Rogiers aan de micro. Schepen Sandro Di Nunzio en de nationale Chiro-verantwoordelijke(n) beloofden om ook af te zakken naar de Chirofeesten voor een interview.
Zoals steeds zal VROB te beluisteren zijn op de gewone FM-band op 97.2 MHz (antenne!) of online op www.VROB.be

VROB Lochristi

Met hun aanwezigheid op het festivalterrein in de Kloosterstraat wil men de kaart van de jeugd trekken. De uitzendingen starten met het voorstellen van de Chirofeesten en eindigen met een slotuitzending waarin men met de jongeren terugblikt op het weekend. Tussendoor heel wat programma’s met en voor de jeugd. Een “verjonging” die VROB zelf ook doorvoert. Momenteel telt de zender een 40-tal medewerkers. De helft daarvan zijn oudgedienden, de andere helft zijn nieuwe - jonge – leden.

VROB evenementenkalender 2016

VROB op Lo Plage: Verjaardag met Italiaanse avond

Lo Plage vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 en zondag 7 augustus. Het is tegelijkertijd ook de eerste verjaardag van de evenementenradio VROB. Ze starten -  net als bij de vorige editie - al een paar dagen vroeger en beginnen op dinsdag met de uitzendingen. Vrijdag 5 augustus is er in de tent voor het eerst een heuse Italiaanse avond. Uiteraard met pasta, vino rosso en de nodige muziek gebracht door de VROB Dj’s. Iedereen die de evenementenradio een warm hart toedraagt is van harte welkom.

VROB ook op uw evenement?

Organisatoren die graag VROB aanwezig hebben op hun (meerdaags) evenement kunnen steeds contact opnemen per mail info@vrob.be of telefonisch 0494 04 29 63.
VROB dient hiervoor een vergunningsprocedure op te starten, die zo’n drie maanden in beslag neemt. Tijdig contact opnemen is dus de boodschap.

(Foto’s © Bennie Vanderpiete, Thierry Van Hecke, Gerdy Baetens, Chiro Beervelde)

VROB Lochristi