VROB in Oudenbos en nu ook maandelijks op antenne

Evenementenradio VROB bestaat 5 jaar en gaat voor vernieuwing. Dit weekend keren ze nog eens terug naar hun roots in Oudenbos en vanaf september starten ze met hun nieuw concept. Elke maand gaan ze een weekend op antenne. 

VROB in Oudenbos

Dinsdag pas kregen de bestuursleden van VROB de definitieve bevestiging dat het jaarlijkse buurtfeest in Oudenbos kan plaatsvinden. Weliswaar in afgeslankte vorm, met enkel activiteiten op vrijdag en zondag. Maar toch is dit een ideale gelegenheid voor evenementenradio VROB (Vrije Radio OudenBos) om nog eens terug te keren naar de roots. Deze namiddag om 16 uur zal de begintune weerklinken in de Lokerse deelgemeente en er wordt uitgezonden tot zondag 20 uur. En draai tijdig de radioknop naar 97,2 MHz want vanavond om 20 uur ontvangt Wim Coppens in Rockline niemand minder dan de Lokerse burgervader Filip Antheunis, samen met het Kurt Burgelman, Gents muziekicoon en frontmaan van Biezebaaze en Partie Party. Geen “De praatbarak” op zaterdag, maar de ”Spuksels” van Evarist Ganzelever zal u daarvoor 2 maal kunnen beluisteren in TBC “The Boss’ Choice”, telkens omstreeks 16 uur. Zondag is er dan terug “Zondags aperitief” met Dominique en ook de ondertussen traditionele “Music on Sundays” van Lochristinaar.com.

VROB vernieuwt met maandelijkse uitzendingen

Het vijfjarig jubileum van de evenementenradio is ook een uitgelezen moment voor vernieuwing.

“We speelden al geruime tijd met het idee om elke maand een volledig weekend op antenne te gaan. Maar de praktische realisatie van dat plan was heel wat moeilijker. Met de hulp en goodwill van Dany Van Assche – eigenaar en zaakvoerder van Delhaize Lochristi – is er nu een oplossing” aldus Dirk en Dominique van VROB.
“Elke maand mogen we onze mobiele studio – en de kraan met de antenne – een volledig weekend op de parking van Delhaize Lochristi plaatsen. We krijgen een vaste stek vlak bij de groene kleercontainer en hypothekeren zo geen parkeerplaatsen. We zullen telkens het laatste volledig weekend van de maand uitzenden, van vrijdag 16 uur tot zondag 20 uur. In september zal dat dus op 25,26 en 27 september zijn. De maand nadien zijn we op 23, 24 en 25 oktober te beluisteren. Beide keren op 97,2 MHz of via onze livestream op www.vrob.be.

Maar ook inhoudelijk gaan we vernieuwen. Jammer genoeg moeten we afscheid nemen van ”De Praatbarak”. Live-praatprogramma’s vergen veel voorbereiding en Peter Vervaets drukke agenda liet dat niet meer toe. Maar Peter blijft wel verbonden aan onze evenementradio en zal ook in toekomst nog programma’s maken. De andere klassiekers zoals bijvoorbeeld “De Ochtenshow” met Jasper, “Rockline” met Wim en “The Boss’ Choice” blijven behouden. Al zal “Zondags aperitief” omgedoopt worden naar “Op de aperitief” en komen er andere accenten. In “The Boss’ Choice” gaan we ook elke keer 2 lokale ondernemers aan het woord laten. En dit is nog maar een begin. Want we zijn ook op zoek naar mensen – met een passie voor radio – die graag zouden meewerken aan een programma en/of presenteren.
Geïnteresseerden mogen ons steeds contacteren per mail (info@vrob.be). Drempelvrees is zeker niet nodig.

VROB Large

En ook voor het de komende winter is er al heel wat nieuws. Als de huidige pandemie het toelaat zou VROB graag eind november met “iets speciaals” uitpakken n.a.v. hun 5-jarig bestaan. En de traditionele VROB Large zal normaal gezien terug plaats vinden in het Speurdonkhof in Zaffelare. Daarover later meer.

Scroll naar boven