VROB, uw maandelijks “feel good” vaccin!

Het laatste weekend van de maand… dus is het terug VROB-tijd. Deze keer met jubilarissen, een nieuwe band, een tentoonstelling in de Rozelaredreef en heel wat muziek. Een overzicht van wat u de komende 2 dagen mag verwachten.

Het laatste weekend van april en dus is het terug VROB-tijd. De mobiele studiowagen van de lokale evenementenradio staat sinds gisteren op zijn vaste stek op de parking van AD Delhaize. Het belooft dus niet enkel een zonnig, maar ook muzikaal weekend te worden. Met ditmaal een hoofdrol voor Evarist Ganzelever.  

VROB Apr 21 -  Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

“Jubileumeditie” van The Boss’ Choice

Dirk Vanluchene is al lang een vaste waarde op zaterdag- en zondagnamiddag. Dan presenteert hij telkens van 15 tot 17 uur – “The Boss’ Choice” (TBC). Zaterdag praat Dirk met Joris Serlippens.
Het Rode Kruis startte donderdag met zijn jaarlijkse stickeractie, ondertussen al voor het 60ste jaar op rij. Joris komt praten over dit diamanten jubileum.
Net voor het nieuws van 16 uur overloopt Evarist Ganzelever – ondertussen al voor de derde keer – in “De Chroniqueur” het nieuws van onder de kerktoren. Een tarwe jubileum.

VROB Apr 21 -  Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

Zondagnamiddag zijn Evarist Ganzelever (pseudoniem van Roger Praet) en Yves Deswaene de praatgasten. Met Evarist Ganzelever – voorzitter van Lo-Art – zal Dirk het hebben over “Lo-Art op dreef”. Op 1 mei gaat deze nieuwe tentoonstelling van het kunstenaarscollectief van start. Yves Deswaene is ondertussen al 20 jaar burgemeester van deze gemeente. Een porseleinen jubileum. Omstreeks 16 uur, is er ook de heruitzending van “De Chroniqueur” met het lokale nieuws van april. 

VROB Apr 21 -  Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

Op de aperitief

Zondag – tussen 11 en 13 uur – is het aperitieftijd. Dominique zal dan met Mike Van Vooren grasduinen in “40 jaar VROB”.
Mike kroop op vrijdag 23 april 1982 voor het eerst achter de micro bij vrije radio VROB. Hij presenteerde dan niet enkel een avondvullend programma op dinsdag en een verzoekplatenprogramma op vrijdagavond.

VROB Apr 21 -  Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

Op zaterdagmiddag ging hij in de ether met een informatief programma – met een stickeractie en leuke prijzen die hij weggaf – en een ontspannende zondagmiddaguitzending met muziek op verzoek. Zijn huidige programma “Vriendensiësta” is trouwens geïnspireerd op het gelijknamige verzoekplatenprogramma dat hij destijds presenteerde.
Net na het nieuws van 12 uur komt Evarist Ganzelever dan zijn muzikale keuze toelichten in “Music on Sundays”.

VROB Apr 21 -  Lochristinaar - © Pokerface

Lokaal talent

In “Lokaal talent” (zondag van 17 tot 18 uur) stelt Dominique deze keer een nieuwe band voor.  Eerder deze week werd bekendgemaakt dat er met “POKERFACE” en nieuw lokaal geluid te horen is. “Geen oude wijn in nieuwe zakken” verwoordde huiscolumnist Evarist het.

VROB Apr 21 -  Lochristinaar - © Pokerface

Back in Time

Na “Talentenjacht” keert Gilbert terug in de tijd. In “Back in Time” – zondag van 18 tot 19 uur – draait hij een uur lang verzoeknummers. Allemaal hits van weleer bij de radioman – en duivenliefhebber – Gilbert. Ook deze keer terug gekozen door de verschillende afdelingen van OKRA.

VROB Apr 21 -  Lochristinaar - © Bennie Vanderpiete

Karen Anderson – “De muziekamazone”

We starten – bij onze maandelijkse aankondiging van de VROB-uitzendingen – ook met een nieuwe rubriek. Daar stellen we telkens één van de radiostemmen van VROB voor. “Ladies first” dachten we  voor deze eerste aflevering. Daarom kozen we Karen Anderson, het alter ego van Carina De Vos. Zij presenteert op zaterdag – van 10 tot 12 uur – haar programma “De muziekamazone”. Daarin leidt ze je terug in de tijd met nostalgische muziek, allemaal hits uit de jaren ’70-’80 en ’90. Karen maakte vanaf het eerste uur deel uit van Vrije Radio Oudenbos, was ook promotiemeisje RCL (1980) en deejay bij radio Free gent (1985).

Verder, heel wat muziek en leuke programma’s met Eric, Wim, Geoffrey Nelson, Dj Dreken, Jasper, Ann, Bob, Dj Derovere, Patrick, Mike Van Vooren, Karen Anderson, Gilbert, Nicky en Dirk.

Evenementenradio VROB vanaf deze namiddag 16 uur tot zondagavond 20 uur op www.VROB.be of via de FM-band op 97,2 MHz.

(Foto's © Bennie Vanderpiete & Pokerface – Affiche Lo-Art)

 

Scroll naar boven