VROB vanop de kermis in Oudenbos

Dit weekend keert VROB even terug naar zijn roots. Naar aanleiding van Oudenbos kermis zendt de Lootse evenementenradio – weliswaar met een aangepaste programmatie – een heel weekend uit vanop het pleintje naast het parochiezaaltje in de Lokerse deelgemeente.

Gisteren om 16 uur werd de aftrap gegeven. DJ Geert Bonne – een nieuwe lid in de VROB-familie – beleefde om 19 uur zijn vuurdoop met ”weekend kick off”. Nicky ontving nadien in “Muziekdoos” de Lokerse burgervader Filip Anteunis.

VROB Oudenbos 2021 - © Bennie Vanderpiete

TBC met 4 genomineerden cultuurlaureaat

TBC – het programma van Dirk Vanluchene – staat dit weekend in het teken van de verkiezing van de cultuurlaureaat 2021. Tussen 15 en 17 uur ontvangt hij telkens 2 genomineerden voor een uitgebreide babbel. Vandaag, zaterdag, zijn dat regisseur Maarten Moerkerke en Roger Praet alias Evarist Ganzelever, voorzitter van kunstenaarscollectief Lo-art. Morgen komen Peter Vervaet voor vzw Reinaert en beeldhouwer Markus Bundervoet langs.

VROB Oudenbos 2021 - © Bennie Vanderpiete

Aperitief met Peter Meyvaert

In “Op de aperitief” mag Nicky zondag een muzikale gast verwelkomen. De Lootse componist en muzikant Peter Meyvaert was in 2020 zelf een van de genomineerden voor de titel van cultuurlaureaat.
Hij liet onlangs zijn nieuwste creatie “Paradise” los op de wereld. Een echt feel good nummer nummer met – in de bijhorende videoclip – een opvallende rol voor de Masaka Kids Africana. Maar dat licht Peter zondag ongetwijfeld zelf toe bij Nicky.

Behalve het optreden van Peter Meyvaert is er zondag in de kerk van Oudenbos nog een kindernamiddag met Papa Chico en wordt de uitslag van de kleurwedstrijd bekendgemaakt. Al zijn de vers gebakken pannenkoeken ook niet te versmaden.
’s Avonds om 19.30 uur is er dan de traditionele kaarting en is er gelegenheid voor een gezellige babbel met een hapje en een drankje.

Het VROB “Back to the roots” radioweekend loopt tot zondag om 20 uur. Luisteren kan op 97,2 MHz of via het internet op www.vrob.be. Daar vindt u ook de volledige programmatie.
De mobiele studiowagen van de evenementenzender staat op het pleintje naast het parochiezaaltje in Oudenbos.

Veel luisterplezier. En hier kan u al eens genieten van “Paradise” van Peter Meyvaert.
 

 

Scroll naar boven