VROB XL: nu uw verzoeknummer aanvragen voor een jeugdvereniging!

Bennie
0 reactie(s)
VROB XL - Jeugd - © Bennie Vanderpiete

Het voorbije weekend ging VROB XL van start met een “normale” programmatie. Vanaf morgen begint een vierluik waarbij de verenigingen zélf radio maken en zo hun kas kunnen spijzen. Inschrijven kan nog steeds en iedereen kan – mits een kleine gift - plaatjes aanvragen.    

4 weekends met verenigingen

Evenementenradio VROB geeft (in samenwerking met de gemeente) de verenigingen van Lochristi 4 weekends lang de kans om hun kas te spijzen door verzoeknummers te draaien. Morgen, zaterdag en zondag mogen de jeugdverenigingen plaats nemen achter de micro van de lokale radio en verzoeknummers draaien. Het weekend erna (11 t/m 13 juni) is het dan de beurt aan de socioculturele verenigingen en organisaties.

VROB XL - Jeugd - © Bennie Vanderpiete

De sportverenigingen draaien op hun beurt plaatjes van vrijdag 18 t/m zondag 20 juni. Het weekend van 25 t/m 27 juni brengt evenementenradio VROB dan zijn gebruikelijke programmatie waarbij ook “liedjes op aanvraag” gespeeld worden om zo zelf wat geld in het laatje te krijgen. 
Verenigingen die nog willen deelnemen tijdens één van de komende weekends, kunnen zich nog steeds inschrijven via http://vereniging.vrob.be/

VROB XL - Jeugd - © Bennie Vanderpiete

Jeugddienst en 6 jeugdverenigingen?

De jongeren van Lochristi zitten op dit moment volop in de toetsen en examens. Toch besloten 6 jeugdverenigingen om de oproep te volgen en schreven zich in voor het “radioweekend van de jeugdverenigingen”. Het is de jeugddienst van Lochristi die morgen om 16 uur zelf de aftrap geeft. Om 18 uur neemt KLJ Zaffelare plaats achter de micro. Zij geven na 60 minuten de fakkel door aan de gelegenheidsdeejays van JH Lodejo. Die zullen 2 uur lang nummers draaien die aangevraagd werden door luisteraars. Het programma zal van 19 tot 21 uur ook live te beluisteren zijn op het terras van het jeugdhuis.

VROB XL - Jeugd - © Bennie Vanderpiete

Zaterdag is het de beurt aan 2 Chiro-verenigingen. Chiro Lochristi bijt om 13 uur de spits af en om 15 uur neemt Chiro Beervelde plaats achter de draaitafel voor 2 uren radio.
Hoeksken Meivelling vrolijkt uw zondags aperitief radiogewijs op vanaf 11 uur. KLJ Lochristi Hijfte sluit daarna het rijtje om 16 uur. Beide verenigingen draaien 2 uur lang verzoeknummers.

VROB XL - Jeugd - © Bennie Vanderpiete

Plaatje aanvragen en je favoriete jeugdvereniging steunen?

Wie graag een nummer aanvraagt om zo zijn favoriete vereniging te steunen, kan dit nu nog doen via http://plaatje.vrob.be/ (of via de QR-code). Op het online formulier vul je niet enkel je naam en je gsm-nummer in, je geeft ook aan welk plaatje je graag zou horen, welke vereniging je wil steunen en hoeveel je hiervoor doneert (met een minimum van 1€). De betaling van dat bedrag gebeurt dan via Payconiq. Met de medewerking van KBC Lochristi zullen de gestorte bedragen integraal uitbetaald worden aan de verenigingen. Er is ook de mogelijkheid om een nummer aan te vragen voor alle verenigingen samen. Het bedrag dat op die manier ingezameld wordt, zal dan ook eerlijk verdeeld worden tussen alle deelnemende verenigingen. Het is dus ook aan de verenigingen om zelf promotie te maken voor hun uurtjes radio. JH Lodejo nam alvast het voortouw en maakte een eigen facebook-pagina “Lodejo on air”.
VROB XL - Jeugd - © Bennie Vanderpiete
Het “radioweekend van de jeugdverenigingen” bij VROB start morgen om 16 uur en loopt tot zondag om 20uur. Luisteren kan op 97,2 MHz of via het internet op www.vrob.be . Tussen de programma’s met verzoeknummers zal er non-stop muziek gedraaid worden. De mobiele studiowagen van de evenementenzender staat op de parking achter het gemeentehuis. Er zal coronaproof gewerkt worden en per vereniging zullen maximaal 2 presentatoren toegang hebben. Publiek wordt niet toegelaten.
Veel luisterplezier. 

(Foto's © Bennie Vanderpiete, JH Lodejo en VROB)