Waarom niet een avondje NANDA?

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
kunstgalerij Nanda Oudenbos Lokeren

Tekst Evarist Ganzelever - Foto JMDB 

Gallery Nanda, op de grens tussen Lokeren en Zeveneken, heeft er veel zin in. Deze winter bouwen ze hun stek om tot een gezellig huiskamertheater/concertzaal met weer een gevarieerd aanbod aan muziek en theater! Aangezien dit doorgaat in hun galerij, zijn de plaatsen beperkt en is het aangeraden te reserveren.

Een greep uit het rijke aanbod

kunstgalerij Nanda Oudenbos Lokeren

Op zaterdag 26 oktober om 20 uur zijn flamencogitarist Myrddin (gitaar) en zijn getalenteerde dochter Imre de Cauter (cello) er te gast. Met misschien geen voor de hand liggende combinatie van instrumenten, maar de muziek die ze samen maken wil je zeker niet missen. Inkom 15 euro.

Zaterdag 9 november om 20 uur is het de beurt aan Tristan Driessens (ud of fretloze Arabische korthals-luit) & Robbe Kieckens (percussie). Tijdens hun muzikale loopbaan verdiepte dit duo zich in klassieke Ottomaanse muziek en andere oosterse muziekstijlen. De composities bieden een unieke weergave van de verschillende wegen die ze aflegden, van Turks-Perzische muziek tot Europese folk en modale jazz. Samen leveren ze het levende bewijs dat tradities over grenzen heen kunnen reizen zonder aan diepgang en finesse te moeten inboeten. Inkom15 euro.

En we gaan verder met op zaterdag 16 november om 20 uur 'ANKERMAN' van Johan Terryn (try-out). 'ANKERMAN' vertelt het verhaal van een nieuwsanker die compleet verlamd geraakt van angst voor de wereld waarover hij bericht. Die erin slaagt het scherm stuk te slaan dat tussen hemzelf en die wereld staat. En die zich ontpopt tot een spreker & coach die zijn publiek live coacht in de richting van een beter leven. Nog even meegeven dat deze voorstelling uw comfortabel geconstrueerd wereldje overhoop kan halen! Inkom 12 euro.

Wim Claeys speelt op zaterdag 7 december om 20 uur. 'ZWARTZAK' Pakkend, ontroerend en uniek in zijn soort waarbij hij het verhaal van zijn vader tijdens WOII brengt en hoe hij later als kleine jongen zelf omging met diens verleden. ‘Welkom in mijn jeugd, welkom in mijn versie van zijn verhaal,' aldus Claeys. Coaching Ineke Nijssen en Raf Walschaerts (Kommil Foo) en muziek Ward Snauwaert. Inkom 16 euro.

En dan is er op zaterdag 14 december, eveneens om 20 uur Chansons Triptique met Wouter Vandenabeele (viool), Sara Salvérius (accordeon) en Lode Vercampt (cello). Hier kijkt Wouter Vandenabeele terug op 10 jaar muzikale reizen. Sober, melancholisch en mijmerend dompelt hij de luisteraar onder in een wereld waar geen lands-, genre-, of cultuurgrenzen bestaan, waar men even stil kan staan, achteruitblikken over wat is geweest en dromen over wat nog komen kan. Het avontuur, het samenspel en vooral de melancholie zorgen er samen voor dat je je als luisteraar volledig overgeeft aan deze bijzondere muzikale reis. Inkom 12 euro.

Wie in het kleinste concertzaaltje van Vlaanderen een avondje getuige wil zijn van dit moois stelt een reservatie best niet uit tot morgen. info@gallerynanda.com of  +32 474 05 22 84