Waarom we het nog eens over Gallery Nanda hebben?

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Nanda © Bennie Vanderpiete

Tekst Evarist Ganzelever © Titelfoto Bennie Vanderpiete

Dat er mensen zijn die Gallery Nanda, in de Drongenstraat 50 tussen Zeveneken en Lokeren, nog niet hebben gevonden, blijft een raadsel.

Negeren kan amper, wanneer je er voorbij komt. Is het niet de street art van Lobster Robin op de gevel van de aanpalende buur, dan wel de tot sprookjeshuis omgebouwde voormalige bakkerij en woning. Samen vormen deze een eyecatcher van formaat.

Nanda © Bennie Vanderpiete

Eens de drempel letterlijk over beland je in een ander universum.  Een ruimte waar met zorg geselecteerde kunstwerken je aandacht opeisen zonder evenwel afbreuk te doen aan de sublieme inrichting van de woning. Nog maar net bekomen van je eerste katzwijm bij het zien van deze perfecte symbiose, stap je door en kom je in de tuin waar je meteen in een andere dimensie terechtkomt. Je fiets of auto die op je de stoep parkeerde lijkt lichtjaren achter je te liggen. Een lust voor het oog wordt je deel. Een plaats waar de natuur niet constant aan de leiband loopt, maar toch discreet gestuurd wordt. Ieder hoekje in de beeldentuin opent wel een ander hoekje.

Nanda © Evarist Ganzelever

Gedichten krijgen er tastbaar vorm, glassculpturen weerkaatsen de zomer, installaties zetten je aan tot nadenken en een gepimpte caravan gevuld met pluche zetels en boeken vraagt om halt te houden. Her en der verspreid onder het lover zijn er kleurrijke strandstoelen, en cosy zithoekjes waar je je bij een drankje kan loskoppelen van de waan van de dag.  Kunstliefhebber, romanticus, liefhebber van de betere pint of gewoon nieuwsgierig, alles kan er ongedwongen. Kortom, het goede leven dat ons aan de tuin van Eden doet denken.

Deelnemende kunstenaar zijn: Ans Dhondt, Ben Antrop, Geert Colpaert, Jan Leenknegt, Kristien Van Nuffel, Manuel Y Punto, Natalie Pleis, Pat Riské, Riet De Bakker, Sarah De Geyter, Trees De Brabander

Nog gratis te beleven tot 21 augustus

Zondag 11:00-19:00

Zaterdag 14:00-21:00

Nocturnes 27/05 & 19/08 vanaf 18:30

Maandag 15/08 vanaf 14:00

Meer info: https://www.gallerynanda.com

Nanda © Evarist Ganzelever

Nanda © Evarist Ganzelever

Nanda © Evarist Ganzelever

(Foto's © Evarist Ganzelever)