Wapenstilstand met Belgian Brass

Op vrijdagavond, 9 november 2018 om 20 u treedt in de kerk van Hijfte, Belgian Brass op. Zij brengen hun programma Greatest Hits.

Koperblaasinstrumenten zijn niet populair bij iedereen om het verband met sommige fanfares en hun muziekkeuze. Artistiek leider van Belgian Brass, Manu Mellaerts, kwam op het idee om een grotere, meer polyvalente groep musici te verenigen na een eerste project, het voormalige kwintet Belgian Brass Soloists. Hij beoogt met dit nieuwe ensemble een groter ‘artistiek kleurenpalet’ en meer dynamisch bereik voor een zo ruim mogelijk publiek.

Zij brengen dan ook muziek uit verschillende genres en tijden in evenwichtige concertprogramma’s. De 12 musici zijn kwalitatief hoogstaande virtuozen en bekleden allen solistenplaatsen in diverse symfonische orkesten. Naast trompetten, hoorns, trombones, tuba’s werden ook slagwerkers toegevoegd. De opstelling kan telkens verschillend zijn zodat er flexibiliteit is.

De playlist voor deze avond hebben we niet, maar het nummer Moon River gearrangeerd voor een koperkwintet door Nick Keyes kan je gespeeld door hen beluisteren op

 

Het nummer van tekstschrijver Johnny Mercer werd op muziek gezet door Henry Mancini voor de film Breakfast at Tiffany’s uit 1961 met Audrey Hepburn en George Peppard. Deze Amerikaanse komedie, geregisseerd door Blake Edwards en gebaseerd op een novelle uit 1958 van Truman Capote, bewerkt door George Axelrod, maakte Audrey Hepburn beroemd met haar vertolking van Holly Golightly.

Wie de filmversie met Audrey Hepburn nog eens wil beluisteren gaat naar

Dit koperblazersensemble werd door de Cultuurdienst geprogrammeerd naar aanleiding van de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Het concert is gratis. Reserveren kan online via www.lochristi.be/activiteiten klik bovenaan op tickets. Meer info via de Cultuurdienst op 09/326.92.30 of cultuurticket@lochristi.be

Scroll naar boven