Wat beweegt er daar in Zaffelare?

Komen en gaan, al was het de laatste tijd eerder een gaan in Zaffelare, wanneer we het over handelszaken hebben. Van geldautomaat en slager tot krantenshop, de uitstraling van een spookdorp lonkt.

Een ritje door het dorp en even verder leert me dat er toch enige beweging te spotten valt langsheen de gewestweg N449. Ook al blijven de gordijnen van café Sint Hubertus meestal dicht en trekken ze op 20 mei, na 501 jaren, definitief de deur dicht, een beetje verder blijkt dat een lege etalage van de voormalige hobbywinkel Blingbling-Art ruimte biedt voor nieuwe initiatieven. Winkels in het centrum geven een dorpskom een vitaal aangezicht, zijn een referentiepunt.

En terwijl we toch op scherp staan, valt ons meteen op dat restaurant en feestzaal Riviera, gelegen aan de oever van de Zuidlede en in de schaduw van het provinciaal domein Puyenbroeck, een koper vond. De vele passanten op weg naar het domein kennen deze locatie enkel van de buitenkant, maar een groot deel van de Zaffelaarnaren schoven zeker al eens aan bij chef René Van de Walle. Of gingen uit de bol in de feestzaal en wie weet vonden ze er ergens eind de jaren '70 een lief toen het nog een dancing was. Laat ons duimen dat deze kleine signalen een revival mogen zijn die Zaffelare behoeden te verworden tot een slapende dorpsgemeenschap.

 

 

Scroll naar boven