WB Oostende – Jonas Van de Steene pakt bronzen plak in tijdrit

Dit weekend vindt in Oostende terug de World Cup Paracycling plaats. Het is ondertussen de 7de editie. Jonas eindigde vandaag erg sterk 3de in de individuele tijdrit.

Van 4 t/m 7 mei vindt in Oostende de WB Paracycling plaats. Eerder vandaag, op de openingsdag, werd de tijdrit gereden. In een sterk bezette MH4-klasse zouden 28 deelnemers uit 15 landen, strijden om de overwinning.

Tijdrit WB Oostende 2023 - © Bennievdp - Foto 2

De deelnemers moesten 2 rondjes afleggen, goed voor 21 km. De startorde werd bepaald door het actuele UCI klassement. De best geklasseerde rijder mocht als laatste vertrekken. Jonas ging op 12.53 uur van start, als voorlaatste. Net voor hem moest Geert Schipper aan de bak en Mathieu Bosredon mocht als laatste tegen uit het starthokje schieten. En het was ook dat drietal dat om de overwinning streed.

Tijdrit WB Oostende 2023 - © Bennievdp - Foto 3

Na één rondje, halverwege wedstrijd, had de Nederlander Geert Schipper de snelste tijd. Jonas en Mathieu Bosreden waren beiden zowat 20” trager. In het tweede rondje kon Mathieu Bosredon nog versnellen en liep nog een 7-tal seconden in op Geert Schipper. Jonas reed zeer gelijkmatig maar verloor ook in de tweede wedstrijdhelft wat seconden op de Nederlander.  

Tijdrit WB Oostende 2023 - © Bennievdp - Foto 4

De Nederlander Geert Schipper toonde zich, net als vorig jaar,  de snelste en legde de 21 km af in 28 min 19sec. Zijn gemiddelde snelheid bedroeg 44,49 km/u. De Fransman Mathieu Bosredeon was 13 seconden trager en Jonas mocht met een tijd van 28min 58sec mee op het podium. De Oostenrijkers Thomas Frühwirth en Alexander Gritsch vervolledigden de top-5.

Tijdrit WB Oostende 2023 - © Bennievdp - Foto 5

“Tot het gaatje gegaan” pufte Jonas vlak na de aankomst waar hij opgewacht werd door zijn trouwste supporters, zijn ouders. Er volgde ook onmiddelllijk een handshake met Mathieu Bosredeon. Na een minuutje was de beer van Zaffelare al hersteld van de inspanning. Om het in wielertermen uit te drukken “hij blinkt in zijn vel” en dat laat het beste verhopen voor de individuele wegrit zaterdag.

Fotoreeks
(Klikken op facebook logo om de reeks te openen)

 

Scroll naar boven