Week van de korte keten

Jean Marie
0 reactie(s)
Week van de korte keten 2021 Lochristi

Tekst JMDB - affiche provincie O-Vl

Tijdens de Week van de Korte Keten (15 – 23 mei 2021) zet de provincie de Oost-Vlaamse hoeve- en streekproducten in de kijker. Proef lokale hoeve- en streekproducten en verken verkooppunten in jouw buurt, zoals hoevewinkels, zelfpluk, webshop, automaat en nog andere of fiets mee met De Buurderij.

De band tussen producent en consument wordt op die manier direct. Zo kan ook de land- en tuinbouwer een correcte prijs, de productie en het aanbod zelf bepalen.

In Lochristi zijn er verschillende mogelijkheden. Zie www.rechtvanbijdeboer.be

De Buurderij

Hier kan je lekkere lokale kwaliteitsproducten van kleinschalige producenten uit de buurt bestellen en komen ophalen op donderdag tussen 16.45 en 18 uur aan de parking achteraan het gemeentehuis. Ze werken actief aan een kortere keten en geven een eerlijke prijs aan de Boeren uit de Buurt. Staf is lokaal de drijvende kracht. https://boerenenburen.be/nl/assemblies/10372

Alle producenten gaan ecologisch en dier- en milieuvriendelijk te werk én oogsten of bereiden enkel wat besteld werd.

Vragen? Mail buurderijlochristi@hotmail.com - 0473/92.15.24 of ga gewoon eens langs. Ontdek een nieuwe manier van eten die de lokale landbouw ten goede komt!

Fietstocht

Op zaterdag 22 mei organiseert Buurderij Lochristi een fietstocht van 18 km voor maximum 20 personen met 3 tussenstops. Vertrek om 14 uur aan de Buurderij Lochristi, parking achter het gemeentehuis in de Koning Boudewijnlaan.

Ze stoppen bij Rawijs https://rawijs.be/ een CSA zelfoogstboerderij bio in Lochristi, bij de Geetkotmolenhoeve in Zaffelare http://www.geetkotmolenhoeve.be/ om in Oostakker de tocht te beëindigen en langs te gaan bij het Maatwerkbedrijf De Kromme Boom http://www.dekrommeboom.be/ die bio oesterzwammen en shiitakes teelt.

De Geetkotmolmenhoeve werkt ook samen met Voedselteams. Hier is Cyrielle Schmitz trekker van het team https://www.voedselteams.be/voedselteams

Er is telkens een korte rondleiding en presentje op de bedrijven voorzien. Inschrijven vooraf via mail met je naam en ‘fietstocht’ naar buurderijlochristi@hotmail.com

Er zijn nog hoevewinkels zoals bvb. Fruithoeve Van Poucke in de Reigerstraat 9 in Beevelde of De Clercq in de Pensionaatstraat 3. Een Groenteabonnement kan je nemen in Bastelare 77. 

Alle info? https://oost-vlaanderen.be/wonen-en-leven/platteland/week-van-de-korte-keten.html - https://weekvandekorteketen.be