Weet jij nog wat er dertig jaar geleden is gebeurd?

Marleen Rogiers
0 reactie(s)
Nicci French Charlotte Salter

Tekst Marleen - Cover Ambio/Anthos 

De zonen en dochter van Charlotte Salter leven nog steeds in het ongewisse want Charlotte Salter is nog steeds vermist.

In 1990 organiseerde Charlotte een buurtfeest naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van haar man. Toen Charlotte niet opdook vond niemand dat aanvankelijk vreemd. Van een notoir te laatkomer verwachtte men niet anders. Maar toen ze wegbleef begon het toch steeds vreemder te worden. Haar familie gaf haar als vermist op, sedertdien werd er geen teken van leven meer waargenomen.

2022: de echtgenoot van Charlotte verhuisd naar een bejaardentehuis en de kinderen ontruimen het ouderlijk huis.

Toch blijft de vermissing voor beroering zorgen. De kinderen hebben de zoektocht nooit opgegeven. Paul, een zoon van de Salters, heeft zelfmoord gepleegd. De buurman is gestorven onder verdachte omstandigheden.  Ook in de buurt wordt het mysterie levendig gehouden. De zoon van de vermoorde buurman wil nu een podcast maken om de zaak uit te klaren. Dit gegeven zorgt voor heel wat onrust in de buurt. Beetje bij beetje komt er klaarte, maar dit gaat gepaard met heftige scénes en een toch wel erg macaber eind.

Het boek heeft een complexe verhaallijn en de emoties worden beeldend weergegeven. Het zijn goed uitgewerkte karakters, een boek van de hand van Nicci French waardig!

Wedstrijdvraag

Rep je naar de betere boekhandelaars en bestel het boek, of waag je kans via ‘de Lochristinaar’ met de wedstrijd vraag’. Welke familienaam heeft de vermiste Charlotte?  Uit de juiste antwoorden wordt er 1 exemplaar verloot. Stuur je antwoord uiterlijk op 7 juni 2023 naar info@lochristinaar.com en vermeld je adres zodat we het boek kunnen thuisbezorgen;

French, Nicci. 2023; Heeft iemand Charlotte Salter gezien? Amsterdam Ambo/ Anthos uitgevers. ISBN97890 263 6267 5 - 448 blz.