Welke familie wordt cultuurlaureaat 2022?

Bennie
1 reactie(s)
Oproep cultuurlaureaat 2022 familie © Bennie Vanderpiete

Tekst en foto © BennieVanderpiete

De cultuurdienst en – raad gooien het voor de verkiezing van de cultuurlaureaat eens over een andere boeg. Dit jaar geen individuele laureaat maar een familie-editie.

3 laureaten in ’20 en ‘21

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd ook cultuurraad – een van de gemeentelijke adviesraden -  vernieuwd.  En die “nieuwe cultuurraad” besloot om de verkiezing van de cultuurlaureaat vanaf 2020 in een nieuw jasje te steken. De voorbije 2 jaren werden er telkens 3 laureaten gekozen. Naast de eigenlijke cultuurlaureaat en de carrièreprijs – die gekozen werden door een jury – was er ook een publieksprijs. In september 2021 werden de drie huidige cultuurlaureaten bekendgemaakt. Het zijn Miguel Wiels  (cultuurlaureaat – juryprijs), Trees De Brabander (carrièreprijs) en Améline Vandewalle (publieksprijs).

Familie-editie

In 2022 zal de cultuurlaureaat geen individuele laureaat zijn want de cultuurdienst en de cultuurraad gaan op zoek naar een culturele familie! Er zijn nogal wat Lootse families waarin meerdere leden cultureel actief zijn en die maken nu kans voor de titel van “Cultuurlaureaat 2022, de familie-editie”.

Oproep cultuurlaureaat 2022 familie © Bennie Vanderpiete

Families waarin minstens 2 personen één of andere cultuurvorm beoefenen en creëren komen in aanmerking. De leden van een familie moeten niet onder hetzelfde dak wonen en kunnen van een verschillende generatie zijn. Maar er moet wel een duidelijke familiale band zijn én er moet minstens één van de familieleden in Lochristi wonen. De leden de familie moeten ook niet allemaal dezelfde cultuurvorm beoefenen. Misschien speelt grootvader in de fanfare, schildert moeder, fotografeert de zoon en danst de dochter ballet? Het is maar één fictief voorbeeld.

(Ook de foto’s bij dit artikel zijn louter illustratief).

Familie nomineren?

Families die in aanmerking komen, of mensen die zo een familie kennen, kunnen een mailtje sturen naar cultuurlaureaat@lochristi.be met de naam, het telefoonnummer en eventueel het adres van de familie. Nomineren kan tot en met woensdag 15 juni. Tijdens de zomermaanden zullen de genomineerde families bekend gemaakt worden, waarna het publiek kan stemmen. Op zaterdag 17 september wordt dan de winnaar bekendgemaakt.