WereldLichtjesDag met koesterstenen

Op zondag 10 december organiseert Lochristi tijdens WereldLichtjesDag een herdenkingsmoment voor alle ouders, die een kind moeten missen. Om 18 uur steken ze aan het lokaal dienstencentrum ’t Fazantenhof kaarsjes aan voor alle kinderen die gemist worden.

Van 8 tot 15 december is het Koesterweek en hangt men de koestervlag uit. Het is het symbool voor de onvoorwaardelijke liefde, die ouders voor hun kinderen hebben. Een kind moeten missen is zwaar, zeker in aanloop naar de eindejaar periode.

Kunstgroep Fazantenhof Lochristi koesterstenen wereldlichtjesdag

De kunstenaarsgroep met Marie-Paule Mullie zorgde voor koesterstenen voor elk van de kinderen, die nog voor het eigenlijk begon, ons al verlaten hebben. Met verf beschilderden ze stenen en elk van deze kreeg ook de naam mee van een overleden kind.

Golf van licht

Wereldlichtjesdag wordt sinds 1997 elke tweede zondag van december georganiseerd. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht.

Dit jaar organiseert de gemeente al voor de derde keer de lokale versie van Wereldlichtjesdag met een streepje muziek en zingevende teksten.

Iedereen is welkom onder de luifel aan ’t Fazantenhof op 10 december om 18 uur..

Vorig jaar –  https://www.lochristinaar.com/nieuws/wereldlichtjesdag-2022  – waren we er ook bij en toen was er even verder op ook Kerstmarkt.

Scroll naar boven