Werken Beerveldse Baan

Jean Marie
0 reactie(s)
Werken Beerveldse Baan spoorweg

Tekst  - Foto JMDB ©

Veel openbare werken in Lochristi met de onvermijdelijke hinder en omleidingen zoals in Zeveneken en aan ’t Kapelleken. In het weekend wordt ook de spoorovergang in Beervelde afgesloten maar niet voor iedereen. Deze werken hebben ook gevolgen voor het treinverkeer.

Infrabel herstelt de wegbekleding van de overweg aan de Beerveldsebaan. De werken vinden doorlopend (zowel overdag als ‘s nachts) plaats van vrijdagavond 2 tot dinsdagochtend 6 april 2021.

De overweg zal tijdens de werken afgesloten zijn voor alle verkeer vanaf vrijdagavond 2 april 22 uur tot dinsdagochtend 6 april 6 uur. In samenspraak met de gemeente wordt er een omleiding voorzien via Haanhoutstraat en Stationsstraat.

Voetgangers mogen tijdens het weekend (3-4 april) de sporen kruisen buiten de geasfalteerde zone net naast de overweg op de aangegeven plaats.

Tijdens deze werken zal ook het treinverkeer onderbroken zijn van vrijdagavond tot maandagochtend. Meer info via de reisplanner op www.nmbs.be of de NMBS-app.

De wegbekleding van de overweg zal volledig worden hersteld en vernieuwd door eigen technische ploegen van Infrabel.

Een tijd geleden heeft een tractor op die plaats een lading verloren en toen veel schade veroorzaakt. Dit werd toen voorlopig hersteld. Nu zullen ze er aanvullende en verdere herstellingen uitvoeren.

Ook in digitale tijden en in samenwerking met dure studiebureaus kan het ook nog altijd anders en misschien toch duidelijker?