Werken doortocht N70 Zeveneken gestart

Jean Marie
0 reactie(s)
Werken doortocht Zeveneken N70

Tekst - Foto JMDB

De kerk liep behoorlijk vol voor deze infovergadering over de werken die de verschillende nutsbedrjven uitvoeren in de dorpskerk van Zeveneken. Later volgen er nog infomomenten als de wegen- en rioleringswerken starten maar daar is het nog wachten op de behandeling van bezwaarschriften.

In 2020-2021 wordt de N70 in Zeveneken heraangelegd door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Gisteren organiseerden AWV, Fluvius en de gemeente Lochristi een infovergadering in de Sint-Eligiuskerk in Zeveneken. Tijdens de infovergadering informeerden ze het talrijke publiek over het verloop van de (nuts)werken. Vanaf woensdag 13 november kan je wekelijks terecht van 14 tot 15 uur in de werfkeet (Zavel) voor vragen over de werken.

Werken doortocht Zeveneken N70

De afgelopen 2 maanden vernieuwde netwerkbeheerder Elia de ondergrondse hoogspanningskabels, zodat rioleringswerken later veilig kunnen verlopen.

Begin november startten de voorbereidende nutswerken tussen Zavel en Hoekstraat. Op het traject worden alle leidingen en kabels vernieuwd voor water, gas, elektriciteit, telefoon, tv en internet. Daarna worden de huizen aangesloten op de nieuw aangelegde nutsleidingen. Vanaf maart 2020 starten ook de werken op grondgebied Lokeren.

De huizen worden ook voorzien van digitale meters en soms moeten de leidingen ook binnenshuis vervangen worden. Men heeft voor LED gekozen voor de straatverlichting maar 5G staat niet op het programma. Huisvuilophaling (IDM) zal gebeuren van op een centraal punt waarbij de afvalcontainers worden opgehaald en terug gezet.

Werken doortocht Zeveneken N70

Eerst wordt de noordzijde N70 aangepakt (kant Zavel - Hoekstraat) om dan in januari aan de zuidzijde (Sint Elooistraat) te starten. Dit duurt zeker tot diep in de lente 2020.

Hinder

Werken doortocht Zeveneken N70

Sinds maandag 4 november werd aan de noordzijde één rijstrook afgesloten voor autoverkeer. Doorgaand verkeer blijft in beide richtingen mogelijk over de andere twee rijstroken. Parkeren aan de noordzijde is niet mogelijk.

Vanaf dinsdag 12 november wordt een tweede rijstrook aan de werkzone afgesloten voor autoverkeer en geldt eenrichtingsverkeer van Lokeren naar Gent. Autoverkeer richting Lokeren wordt omgeleid via de E17. Bestemmingsverkeer richting woningen en winkels blijft mogelijk. Bastelare en Ruilare kunnen voor lokale bewoners alternatieven zijn.

Voor de veiligheid van de wegenwerkers en voor een efficiënte uitvoering van de werken wordt vanaf januari 2020 de weg volledig afgesloten voor alle verkeer. Fietsers en voetgangers hebben tijdens de werken altijd doorgang.

Tijdens de werken zullen er stroom- en energieonderbrekingen zijn. Ook de watertoevoer zal af en toe worden afgesloten. De inwoners worden hiervan ingelicht.

Meer informatie? www.lochristi.be/werken

Werken doortocht Zeveneken N70

Over de eiken en die eenzame linde werd gisteren niet gesproken. Procedures zijn nog steeds lopende. De zeven van Zeveneken worden volgens de plannen vervangen door nieuwe, inheemse eiken van ongeveer 40 cm omtrek (diameter 13 cm) en 8,5 meter hoog.