Werken N70 halfweg?

Jean Marie
0 reactie(s)
 dorp Lochristi asfaltering fietspad N70

Tekst - Foto JMDB ©

Ze zijn al 3 weken bezig. Het zou kunnen afgewerkt zijn rond 19 september maar blijkbaar is dit niet haalbaar. Bijkomende werken en soms ook verrassingen onderweg zullen de werken aan fietspaden en bushaltes vertragen. Als de kant van de kerk wordt aangepakt, is het richting Lokeren uitkijken wanneer men aan de andere maar niet de verkeerde kant rijdt.

De scholen starten en het wordt dus drukker. Wie richting Gent moet met de bus is misschien nog op zoek naar de dichtstbij zijnde halte? Voor fietsers en autoverkeer verandert er eigenlijk niets, al zullen velen verrast zijn als ze zien hoe je de juiste richting moet uitgaan met de auto. Velen negeren de borden en sluipen er even tussen door of moeten zeker overdag rechtsomkeer maken. Het wordt einde deze week gevaarlijker door tegenliggers die zich niet aan de regels houden. Een ongewenste tête à tête zit erin want je zult aan de kant van het gemeentehuis richting Lokeren rijden. 

De asfalt laag van Pauwstaat tot Braamstraat ligt er maar op de kruispunten en aan de bushaltes is er nog werk. Ze krijgen een upgrade met aandacht voor meer comfort, een betere toegankelijkheid en een vlottere doorstroming. Bussen zullen voortaan op de steenweg zelf stoppen. De switch komt er vrijdag aan en dat zal zeker even wennen zijn. Voor wie naar school of het werk moet met de bus zijn er alvast ook tijdelijke haltes in Dorpsstraat, Vermeulenlaan, Kapelleken, Begoniastraat en het crematorium Westlede.

Lijn 77 stopt richting Gent ook nog aan de haltes Rustoord (halte richting Wachtebeke) en Hoekskensstraat (halte richting Wachtebeke)

Lijn 76: De ritten die normaal vertrekken vanaf de halte Dorp Oost, vertrekken tijdens de werken vanaf de tijdelijke halte Dorpsstraat. De beperkte ritten tot Lochristi hebben geen halte aan Dorp Oost, je kan wel afstappen aan de halte Hoekskensstraat om de hoek.

Lijn 77: Tijdens de werken wordt het kruispunt met de Bosdreef twee keer voor een korte periode onderbroken. De bussen moeten dan een aangepaste omleiding volgen. De timing van de werken aan dit kruispunt is nog niet gekend. Wij raden reizigers uit Lobos en Lochristi-centrum aan om zich te abonneren op onze omleidingsnieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte.

Richting Lokeren/Wachtebeke/Beervelde blijven alle haltes bediend. Mogelijk moet je – in bepaalde fases – wel op- of afstappen aan een vervanghalte heel dicht bij de vertrouwde halte.

Zie https://www.delijn.be/nl/nieuws/lochristi-hinder-door-werken-n70/

https://wegenenverkeer.be/werken/meer-fietscomfort-op-en-comfortabele-bushaltes-langs-dorp-oost/dorp-west-lochristi  en https://www.lochristi.be/nieuwsdetail/2971/vernieuwing-fietspaden-lochristi-centrum