Wintervonken neemt herstart met Steph Van Uytvanck

Bennie
0 reactie(s)
Wintervonken - Steph Van Uytvanck - © Olivier Charlet

© Olivier Charlet

Nog 2 weken en dan is er het volgende concert in de reeks “Wintervonken”. Op 26 februari kan u gaan kijken naar muzikale duizendpoot Steph Van Uytvanck.

Wintervonken ’21-’22 en corona

Ook deze winter organiseert de vzw SC Reinaert - de opvolger van de dekenale vzw Sint-Daniel – terug optredens voor het goede doel. Op zaterdag 23 oktober mocht Blue Sands - met special guest Ramses De Craene - de spits afbijten. De avond met Momoyo die voorzien was op 27 november, werd geannuleerd omwille van de coronamaatregelen. Het concert van “Het Ras van Rikus” was oorspronkelijk voorzien voor eind januari maar werd uitgesteld tot zaterdag 2 april.
Een lange pauze. Maar nu het overlegcomité besliste om de coronabarometer op oranje te plaatsen, wordt de draad terug opgepikt met het optreden van Steph Van Uytvanck op zaterdag 26 februari.

Steph Van Uytvanck

Steph Van Uytvanck (54) stamt uit een echte onderwijsfamilie uit Sint-Niklaas. Hij vatte na zijn middelbaar ook de pedagogische opleiding voor onderwijzer aan. Na 2 jaar voelde hij dat dit niet zijn roeping was en wisselde naar het HIBO (Hoger Instituut voor bedrijfsopleiding, communicatie en journalistiek) en schopte het na zijn studies nadien tot commercieel directeur van Argina Technics in Sint-Niklaas.

Maar muziek was al van kinds af de grote passie van Steph. Hij leerde als autodidact noten lezen en meerdere instrumenten bespelen en groeide uiteindelijk uit tot een gerenommeerd liedjesschrijver, arrangeur en zanger. Hij speelt o.m. piano, keyboards en harmonica.

Steph nam aan heel wat wedstrijden deel. Zo werd hij in 2000 tweede in de talentenwedstrijd “Grote Prijs Bart Peeters” en werd 4 maal geselecteerd voor Humo's Rockrally. In 2014 nam hij deel aan “The Voice van Vlaanderen” en schopte het tot in de liveshows. Een jaar was hij te zien in “Belgium Got Talent” waar hij overtuigde met zijn virtuositeit op de mondharmonica.

Binnen de jazz- en popmiddens is Steph Van Uytvanck al geruime tijd gekend als mondharmonicavirtuoos. Hij werkte al samen met Toots Tielemans, Tars Lootens, Hooverphonic, Garry Hagger, Jo Vally, The Night of the Proms en tal van internationale artiesten. Hij speelde ook muziek voor meerdere films en verschillende radio- en televisiereeksen.
Sinds 2018 is Steph full time professioneel bezig met muziek. Hij is ook leraar in de muziekschool in Lier. Hier een voorproefje wat u mag verwachten van deze muzikale duizendpoot.
 

 

Optreden bijwonen?

Het optreden van Steph Van Uytvanck vindt op zaterdag 26 februari plaats in zaal Sfeervelde (Beervelde Dorp 58) en begint om 20 uur. Een plaatsje reserveren doe je door een mailtje te sturen naar wintervonken@vzw-reinaert.be. Betalen (10 euro/persoon) doe je de avond zelf aan de kassa. De opbrengst van Wintervonken gaat dit jaar naar Voedselbanken Lochristi.

(Foto's: Olivier Charlet via Steph Van Uytvanck - vzw Reinaert)