WK Cyclocross in Bieles

Jean Marie
3 reactie(s)
Alicia Franclk WK cyclocross Bieles

© Photopress

Het WK gaat dit jaar weer door in het Groot Hertogdom Luxemburg en dat is van 1968 geleden. Florian Vermeersch uit Zaffelare en Alicia Franck uit Lochristi reden vandaag hun wedstrijd.

Florian Vermeersch

Om 11 uur gingen de juniores al van start maar het werd een afknapper voor Florian Vermeersch. Heel snel kreeg hij met materiaalpech af te rekenen en moest de strijd staken. Het podium kleurde helemaal Brits met Thomas Pidcock als wereldkampioen.

De Belgen eindigden op plaatsen 6 – 7 en 8. Jelle Camps was de beste Belg op 1’56” van de winnaar.

Alicia Franck

Om 15 uur was het dan aan de dames elite met Alicia Franck. Vlak na de start werd ze even opgehouden en kwam als twaalfde voorbij in de eerste ronde. Alicia reed een mooie wedstrijd, reed lange tijd in 12de positie en eindigde uiteindelijk als derde Belgische op de 17de stek.

Sanne Cant werd wereldkampioene na een spannende laatste ronde en sprint tegen Marianne Vos. Hiermee is Cant de eerste Belgische wereldkampioene bij de dames. Katerina Nash uit Tsjechië veroverde brons. Ellen Van Loy werd 8ste.

Laura Verdonschot - ploegmaat van Alicia - werd bij de U-23 mooi vierde op 56”. Hier werd de Nederlandse Annemarie Worst wereldkampioene gevolgd door Noble (VS) en Richards (GB).

Reactie Alicia:

"Ik ben blij met dat resultaat, maar heb ook geleerd dat ik nog iets rustiger moet blijven in een WK. Want ik voelde me halfweg zo goed dat ik te veel vertrouwen kreeg op de schuine kant. Net op de passage die me goed lag, ging ik serieus onderuit. Ik verloor toen een paar plaatsen die ik niet meer goed kon maken.

Maar we gaan met de wereldkampioene naar huis, dat is het belangrijkste."