WK Para cycling: “Go for Gold Jonas!”

Bennie
1 reactie(s)
WK Para cycling: “Go for Gold Jonas!”

© Bennie Vanderpiete

Dit weekend vindt in Pietermaritzburg het WK Paracycling plaats. Jonas van de Steene – “De Beer van Zaffelare” – neemt deel aan drie wedstrijden.

Ongeval in juni

Na zijn succesvolle WB-wedstrijd in Oostende en zijn Belgische titel op 6 juni, werd het wat stil rond handbiker Jonas van de Steene.
De EHC-wedstrijd in Tsjechië op 17 juni, liet hij schieten. De vele transfers tussen de internationale wedstrijden  bleken toch erg vermoeiend. Hij besloot om zich te concentreren op de wedstrijden van de WB-competitie, waar hij toen de tweede plaats bekleedde in het klassement.
Een ongeluk besliste er echter anders over. Jonas werd midden juni in Lanzarote aangereden door een onvoorzichtige taxichauffeur. Een hoofdwonde, schaafwonden en veel spierpijn waren zijn deel. Het hield hem een week in bed en hij moest noodgedwongen verstek geven voor de WB-wedstrijd in Emmen (Nederland) eind juni. Zo bleef er nog één doel voor dit seizoen: de wereldkampioenschappen in Pietermaritzburg (Zuid-Afrika).

Drie wedstrijden

Dat WK vindt dit weekend plaats en Jonas neemt deel aan drie wedstrijden. Deze namiddag, om 13 uur start de individuele tijdrit. Er dienen 3 ronden van 7,75km afgelegd of in het totaal 23,3km.
Zaterdag 2 september om 10 uur is er dan de wegwedstrijd over tien ronden. Een erg lange wedstrijd over een afstand van 60,7km.
Zondag 3 september volgt dan – vanaf 16.45 uur - nog de ploegaflossing waar Jonas samen met Jean-François Deberg, en Christophe Hindricq aan de start verschijnt.

Livestream en uitzending in cafetaria Veerleveld

De prestaties van Jonas kan u volgen via livestream en volgende link: http://www.streamit360.tv/
Er is geen tijdsverschil tussen Zuid-Afrika en België. De wedstrijd van zaterdag wordt eveneens live uitgezonden in cafetaria ’t Veerleveld in Zaffelare, waar de supporters van 9.45 tot 10.45 uur kunnen genieten van een “Happy Hour”.
Na het WK komt Jonas terug naar Zaffelare en neemt wat vakantie. Hij landt dinsdag met de Belgische ploeg in Frankfurt en wordt daar afgehaald door zijn vader Johan.

“Go for Gold Jonas”!