Yasmine als muziek op zondag

Jean Marie
0 reactie(s)
Yasmine als muziek op zondag

© JMDB

Een vleugje muziek van Yasmine (Hilde Rens) die 10 jaar geleden uit het leven stapte. Ze kocht nog een pakje sigaretten en een geschenkje voor dochterlief en toen gebeurde wat niemand verwachtte.

Haar album ‘Licht ontvlambaar’ (2006) was haar laatste album. Haar carrière begon toen ze in 1989 deelnam aan de Sound Mix show, haar artiestennaam in 1990. Ze ontwikkelde een eigen muziekgenre dat noch schlager noch kleinkunst was maar liet zich inspireren door o.a. Joni Mitchell en Leonard Cohen. Poëtische teksten in ‘Vandaag, het gisteren van morgen’.

Yasmine was 8 jaar samen met Marianne die deelgenomen had aan ‘De Mol’. Haar beslissing was voor iedereen zowat een donderslag bij een zomerhemel.

Martin Coenen: “ Zij was zonder enige twijfel, van alle vrouwen die ik kende het meest one of the boys, een jongensachtige tornado zonder kapsones.” 

Naast haar donkerte was er ook veel licht en onnozelheid en liefde en kameraadschap. Daar denk ik veel liever aan terug dan aan de dag dat haar verdriet stopte en dat van ons begon.

Velen hebben wel eens donkere gedachten maar naast vrienden en familie, kun je ook terecht op 1813 – www.zelfmoord1813.be of Teleonthaal 106.