Zaffelaarse belevenissen in nieuw kleedje – Nog tickets beschikbaar

Bennie
0 reactie(s)
Zaffelaarse Belevenissen 2021 - © Bennie Vanderpiete

Tekst en titelfoto © Bennie Vanderpiete

De Zaffelaarse belevenissen zijn terug! Volgend weekend, in een nieuwe vorm, maar met een topaffiche. Een muzikaal lichtpunt op het einde van de coronatunnel?

“Een zomer zonder Zaffelaarse Belevenissen is geen echte zomer” schreven we in 2020. Thierry Van Hecke en zijn team waren op dat moment volop bezig met de voorbereiding van een “light editie” van hun jaarlijkse event. Maar eind juli besloot de gemeente toen om - tot eind oktober 2020 - geen vergunningen meer te verlenen voor evenementen.
Ondertussen zijn we een jaar verder en is meer dan 70 procent van de Lootse bevolking volledig gevaccineerd. Iedereen snakt naar een beetje vertier en plezier bij goede muziek. Dat dit op een veilige manier kan, bewezen de Lokerse Feesten. Vanaf vrijdag is er de 9de editie van de Zaffelaarse Belevenissen. We klopten aan bij Thierry Van Hecke, voorzitter van het organiserend team.

Zaffelaarse Belevenissen 2021 - © Bennie Vanderpiete

Thierry, de Zaffelaarse Belevenissen zitten in een nieuw kleedje?

Inderdaad. Eerst en vooral is er de nieuwe locatie. We verlaten het pleintje achter de kerk. Onze tent zal nu op de weide staan op het einde van de Kanunnik P. J. Triestlaan. Dat is normaal gezien ook onze nieuwe stek voor de komende jaren.
We beginnen er trouwens deze voormiddag (woensdag 11 augustus) met de opbouw van de tent. Helpende handen zijn nog steeds welkom en worden beloond met een gratis ticket.
De annulering van onze light editie in 2020 had gelukkig geen grote gevolgen. We hadden goede afspraken met de artiesten en kregen een subsidie van de gemeente. Zo was er geen financiële put. Maar corona heeft toch zijn gevolgen. Heel wat bedrijven en ondernemingen hebben heel lastige tijden achter de rug, waardoor sponsoring momenteel moeilijk ligt. Bovendien krijgen we t.g.v. corona een heleboel maatregelen opgelegd, die handenvol geld kosten. De Zaffelaarse duren dit jaar 3 dagen. Op zaterdag en zondag bv. moeten we de nodige security voorzien voor de handhaving van de maatregelen. Dat alles maakt dat de toegang tot het event enkel op vrijdag en zondagnamiddag nog gratis is. Voor de optredens tijdens het slotweekend moeten er tickets gekocht worden. Het is niet meer mogelijk om dergelijk event nog volledig gratis te organiseren”
aldus Thierry.

Coronamaatregelen
Voor de Zaffelaarse Belevenissen 2021 zijn de maatregelen voor de horeca van toepassing” vervolgt de organisator. “We mogen maximaal 1.500 toeschouwers tezelfdertijd toelaten. Dat is normaal gezien geen probleem. Maar veiligheidshalve vragen we toch dat de bezoekers van de familienamiddag – met o.m. Samson en Marie – zich vooraf registreren via de website.
Bezoekers zullen – per bubbel van maximaal 8 personen – een tafel toegewezen krijgen. Aan tafel mag het mondmasker afgenomen worden. Maar verplaatsingen dienen met mondmasker te gebeuren, ook door personen die volledig gevaccineerd zijn. Dranken kunnen besteld worden via een QR-code en worden aan tafel gebracht. Betalen kan via de app of met bonnetjes. We zorgen verder dat de tent voldoende verlucht wordt en voorzien een CO2-meter.
Ook dit jaar hebben we terug een erg goed programma en zal er heel wat “ambiance” zijn. We hebben geen dansvloer, maar dansen aan de eigen tafel kan.”

Zaffelaarse Belevenissen - Foto ter beschikking gesteld door Organisatie Zaffelaarse

Steengoede Rock en Pop op vrijdag 13 augustus

De eer om de Zaffelaarse te openen is dit jaar weggelegd voor Mother Mercury. Een vuurwerk aan hits, dat is wat u vanaf 21 uur mag verwachten. Deze 5 professionele muzikanten brengen een eerbetoon aan de grootste band uit de rockgeschiedenis: Queen! In april 2019 gaven ze hun eerste optreden. Diezelfde zomer veroverden ze tijdens de Gentse Feesten al moeiteloos de Korenmarkt (zie ook filmpje onderaan het artikel). Mother Mercury komt met een overweldigende show met de bekende “Queen thunder and sound”! Tijdens hun performance zullen hits als “Don’t stop me now”, “Radio Ga Ga”, “Somebody to love” en “Bohemian Rhapsody” de revue passeren.

Zaffelaarse Belevenissen - © Bennie Vanderpiete

Edje Skja en de Pilchards vormen dan weer het perfecte bruggetje. Ze waren niet enkel de slotact maar ook dé revelatie van de Zaffelaarse Belevenissen 2019. Ze brachten een wervelende show met een mix van Vlaamse schlagers, funk, New wave en rock. Iedereen herinnert zich nog de energieke frontman Edje Ska die het podium verliet om, vanop een VIP-tafel, het publiek nog wat op te zwepen. Hun show vol populaire hits, overgoten met een stevig rock-sausje, begint om 23 uur. 
De toegang op vrijdag is gratis. Deuren openen 19 uur en registreren is niet nodig.

Zaffelaarse Belevenissen - © Bennie Vanderpiete

Muziek voor jong en oud op zaterdag 14 augustus

Zaterdag een affiche vol grote namen. Garry Hagger, een van de meest indrukwekkende stemmen van Vlaanderen, geeft om 19 uur de aftrap. Deze sympathieke zanger staat garant voor een flinke portie sfeer en kent u ongetwijfeld van hits als “Het allermooiste”, “Ik heb de hele nacht liggen dromen” of zijn versie van de Tura -klassieker “Vlaanderen mijn land”.

Zaffelaarse Belevenissen - Foto ter beschikking gesteld door Organisatie Zaffelaarse

Metejoor bracht in 2016 zijn eerste single uit. Met “Ik hou van jou” was hij dat jaar “Beste doorbraak” bij Zomerhit van Radio 2. Hij mocht nadien optreden in het voorprogramma van Clouseau en Niels Destadsbader. Na een aantal noteringen in de hitparades in 2019 en 2020 schoot Metejoor dit jaar als een komeet naar de absolute top.  Met zijn hits “1 op een miljoen” en “Rendez-vous” stond hij wekenlang op nummer 1 in de Vlaamse Top 50. Metejoor brengt een indrukwekkende live band mee waarmee hij vanaf 20 uur de Zaffelaarse harten zal veroveren.

Zaffelaarse Belevenissen - Foto ter beschikking gesteld door Organisatie Zaffelaarse

En om 22 uur het dak er dan af met levende legende Willy Sommers. De man die in 1971 Vlaanderen veroverde met “Zeven anjers, zeven rozen” en - na talloze hits - op 66-jarige leeftijd mocht optreden op de wei van Pukkelpop. Zijn hit “Als een leeuw in een kooi” werd geremixt werd door Dorothee Vegas & Like Maarten en belandde zo opnieuw in de hitparades stond. De eeuwig jonge presentator van “Tien om te zien” was dit jaar ook te zien in “Liefde voor muziek”.

Tickets voor de optredens op zaterdag kosten in voorverkoop 20 euro en kan u bestellen via volgende link https://www.zaffelaarsebelevenissen.be/event/programma-14-augustus-2021/.
Aan de kassa betaalt u 25 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen. Er zijn, omwille van de beperkingen t.g.v. corona, géén VIP-arrangementen. Wie geen mogelijkheid heeft om online te bestellen, kan terecht in dagbladhandel Skoebidoe.

Zaffelaarse Belevenissen - © Studio 100 & Foto ter beschikking gesteld door Organisatie Zaffelaarse

Familienamiddag op zondag 15 augustus

Zondagnamiddag is het kidsnamiddag. Om 15 uur doen Tom, Anick en Ellen van Boembox waar ze goed in zijn: zingen en dansen en – samen met de kids maar ook de papa’s mama’s - uit de bol gaan.

Om 16 uur is het dan de beurt aan Vlaanderens bekendste TV-hond Samson en zijn nieuwe baasje Marie. Toen bekend raakte dat Gert Verhulst na 30 jaar zou stoppen als “Gertje” van Samson, werd er maandenlang gespeculeerd wie zijn opvolger zou worden. Marie – de dochter van Gert – werd het nieuwe baasje. In hun show van brengen ze niet alleen hun eerste plaatje en singles, maar uiteraard ook een hele resem Samson-klassiekers.
De toegang is gratis, maar er wordt aangeraden om vooraf te registreren. Zo bent u zeker van uw plaatsen (https://www.zaffelaarsebelevenissen.be/event/familiedag-15-augustus-2021/)

Zaffelaarse Belevenissen - Foto ter beschikking gesteld door Organisatie Zaffelaarse

Muzikaal vuurwerk op zondagavond

Wie een ticket koopt voor zondagavond, zal oren en ogen tekortkomen.
Om 19 uur opent Bobby het avondprogramma. Deze boysband werd in 2019 opgericht door Les Flamands, het entertainmentbedrijf van Miguel Wiels, Peter Van de Veire en Niels Destadsbader. BOBBY, dat zijn 5 straffe stemmen uit alle hoeken van Vlaanderen. Aaron, Brecht, Ruben, Ryan en Simon brengen niet enkel Engelstalige upbeat pop, maar doen – zoals het voor een boysband hoort – ook alle meisjesharten sneller slaan.

Om 20 uur is het de beurt aan Sylver. De Belgische dance-act die u ongetwijfeld kent van o.m. “Turn The Tide”, bestond 20 jaar in 2020. Die verjaardag zou met een grootse show gevierd worden op Tomorrowland, maar corona besliste er anders over. De act die toen voorbereid werd voor TML, wordt nu op (slechts) 5 locaties gebracht. Maar dus ook in Zaffelare!

Rapper Froze (Fritz Tavernier) begon zijn carrière onder het Gentse hiphop collectief “Rauw en Onbesproken” en won in deze periode verschillende wedstrijden. De herwerking van het nummer “De Fanfare van Honger en Dorst” die hij met zijn vader maakte, Lieven Tavernier, werd ook opgepikt door Radio 1 en Radio 2. Hij treedt op omstreeks 21.40 uur.

Zaffelaarse Belevenissen - Foto ter beschikking gesteld door Organisatie Zaffelaarse

Met Gers Pardoel hebben “De Zaffelaarse” de gedroomde headliner van formaat te pakken. Nadat hij Nederland veroverde met “Ik neem je mee (naar Londen of Parijs)”, gooide Gers Pardoel ook bij ons hoge ogen met hits als “Broodje Bakpao”, “Bagagedrager”, en “Louise”.  In 2017 nam hij deel aan het programma “Liefde voor muziek” waar hij nummers coverde van o.m. Clouseau, Isabelle A en K3. Hij was één van de juryleden/coaches bij de Vlaamse “The Voice Kids”. Zijn hits kan u vanaf 22.30 uur meezingen. 

En het feestje bereikt dan nog maar zijn hoogtepunt, want niemand minder dan Regi komt na Gers Pardoel plaatjes draaien. België ’s bekendste deejay kent ondertussen de weg naar Lochristi want in 2015, 2016 en 2018 was Regi te horen op het Loland Festival. In 2018 stond hij ook op het Euphoria festival in Picasso Village achter de draaitafel. Die namiddag trad toen ook Gers Pardoel op.

Tickets voor de optredens op zondag kosten in voorverkoop 20 euro en kan u bestellen via volgende link https://www.zaffelaarsebelevenissen.be/event/familiedag-15-augustus-2021/.

Aan de kassa betaalt u 25 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen. Er zijn, omwille van de beperkingen t.g.v. corona, géén VIP-arrangementen. Wie geen mogelijkheid heeft om online te bestellen, kan terecht in dagbladhandel Skoebidoe.

Hier alvast een voorsmaakje van wat u vrijdagavond mag verwachten van Mother Mercury

(Foto’s © Studio 100 & ter beschikking gesteld door Organisatie Zaffelaarse Belevenissen & © Bennie Vanderpiete)