Zaffelare loopt leeg

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Zaffelare Dorp

© Evarist

Verdorie, krijg ik daar bericht dat mijn bank, enfin, die waar ik enige zuurverdiende euro’s in bewaring geef, vanaf 15 november onbemand wordt.

Weg gaat het loket waar ik altijd terecht kon om mijn bokaal bijeen gespaarde muntstukjes van twee euro te verzilveren of om mijn kaart opnieuw te activeren na een zoveelste verkeerde handeling bij het elektronisch bankieren. Enkel de bankautomaat (behalve de stortingsautomaat) blijft, de robot die nooit zal zeggen dat het goed weer is vandaag! Als alternatief suggereerde mijn vertrouwde Zaffelaarse bank me van harte welkom te zijn in KBC Bank Lochristi, waar een team van experts klaar staat voor mij. Ook de ruime bereikbaarheid werd aangestipt. Lochristi-centrum, daar waar je nooit een parkeerplaats vindt, je blauwe schijf vergeten zetten goed is om de interest op je spaarboekje meteen in rook te zien opgaan in de vorm van een verkeersboete. De bank waar het altijd druk is en men je voornaam niet uitspreekt bij het binnenkomen wanneer je minder dan driehonderdvijftigduizend aan tegoeden bezit. Bon, ik ga niet klagen, naar het schijnt zijn ze in Beervelde nog slechter af, daar zou je al helemaal geen geld uit de muur kunnen halen.

Maar daar hebben ze tenminste nog café De Bonte Koe in hun middelpunt. De afspanning in de Zaffelaarse dorpskom, café Brouwershof, zou inmiddels op de slooplijst staan om plaats te ruimen voor hoogbouw. En meteen verdwijnt eveneens de achterliggende saloon RedBarn, waardoor de cowboys andere prairies dienen op te zoeken. Plaats ruimen voor nieuwe goud- en gelukzoekers, het is van alle tijden!