Zelf je nieuwe patatjes oogsten op de Petrushoeve?

Bennie
0 reactie(s)
Oogstdag Petrushoeve 2020

© Tekst Bennie Vanderpiete - Titelfoto Petrushoeve

Verse frietjes of een smeuïge puree van patatjes die je zelf rooide? Dan komt de oogstdag op de Petrushoeve als geroepen.

“Schoonste boerin en Hoevemobiel

Samen met haar echtgenoot Kristof Braeckman runt Karen Verplancke de Petrushoeve, een melk- en rundveebedrijf in Beervelde. Op 18 januari 2015 werd ze verkozen tot “Schoonste boerin van Vlaanderen”. Een titel die ze 2 jaar mocht dragen en dat met glans deed. Ondanks haar drukke agenda pakte Karen toen al geregeld uit met nieuwe ideeën. Ze startte met educatieve kinder- en verjaardagsfeestjes op de boerderij. Een formule die fel gesmaakt werd.

In het kader van de ”verbreding” van hun landbouwbedrijf wou Karen ook een deel van de eigen producten verkopen. En omdat de hoeve nogal afgelegen is, besloot ze om met een “Hoevemobiel” te beginnen. Met die “moderne melkkar” trekt ze nu geregeld richting Gent en verkoopt er op markten verse melk, boter en karnemelk. Zo brengt ze de landbouw dichter bij de stadsmensen. En Karen en Kristof blijven vernieuwen want sinds deze zomer hebben ze ook een foodtruck en keuze uit 50 soorten ijs. (https://www.depetrushoeve.be/index.html.)

Vers van ’t veld

En nu organiseert de Petrushoeve (Hanselaarstraat 27, 9080 Beervelde) op zaterdag 4 juli een oogstdag. Families (tot maximum 4 personen) zijn welkom om gedurende 1 uur nieuwe aardappelen te rooien. Ze betalen daarvoor 20 euro, krijgen - na het “veldwerk” - een ijsje op het zomerterras van de hoeve en mogen een zak gerooide patatjes meenemen. Karen en haar echtgenoot Kristof zorgen voor een riek en materiaal om de aardappelen in op te bergen.
En thuis dan geen “schatjes van patatjes”, maar lekkere Belgische friet van zelf gerooide aardappelen. 

Vooraf inschrijven is handig en kan via volgende link:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3Yv0c9O_5Sk6EoPX3ipbL8efHXQvaAOMHVfmFNq5iKU70MA/viewform . Wie zaterdag geen tijd heeft, maar toch nieuwe aardappeltjes wilt van de Petrushoeve, kan nu ook terecht in AD Delhaize Lochristi en Beervelde.