Zin in een fietstocht?

Jean Marie
0 reactie(s)
fietstocht Natuurpunt Moervaart Zuidlede

Tekst  - Foto JMDB

Ook deze zomer - nu Corona ervoor zorgt dat mensen nog meer in eigen streek op tocht gaan - organiseert Natuurpunt een mooie fietszoektocht. Ze dagen ons uit om de streek niet zomaar per fiets te (her)ontdekken maar ook om onderweg de oplossing op tal van vragen te zoeken.

Onze regio is hier en daar een schatkamer van ongekende pracht. Negentig procent van het traject loopt door pure natuur. De Olentgracht, de bossen langs de Zuidlede, de Moervaartmeersen en Daknamse meersen, de Buylaers, het Molsbroek, de Linie, … Het traject is lusvormig. Dit heeft het grote voordeel dat je op meerdere plaatsen, zo dicht mogelijk bij jou in de buurt kan instappen op de route. Ideale instapplaatsen zijn Eksaarde Dam of aan de Sinaaibrug, de Terwestbrug en de Dambrug.

De tocht is 35 km lang. Onderweg zoek je tien foto’s en moet je een antwoord zoeken op 20 vragen. De fietszoektocht start begin juli en eindigt eind september 2020. In oktober vindt de prijsuitreiking plaats. Een datum, uur en plaats kunnen ze spijtig genoeg nog niet meegeven

Meer informatie? www.heidebos.be of stuur een mail vanackernorbert@gmail.com Een formulier kost 5 euro. Daarmee steunt u de aankoop van natuur in onze regio. De adressen van de diverse verkooppunten op de verschillende gemeentes kan je ook terugvinden op de website.