Zin om te moestuinieren?

Jean Marie
0 reactie(s)
moestuinieren Velt Reinaert

Tekst JMDB - Foto Lewis Wilson © 

Samen met Velt Damvallei organiseert Velt Reinaert een 4-delige online cursus ‘Ecologisch moestuinieren’. De lessen vinden plaats op woensdag 17, vrijdag 19 maart, woensdag 31 maart en donderdag 1 april, telkens om 19.30 uur. Het gaat allemaal via Zoom.

Het zit in de lift zoals korte keten, zelfpluktuinen, … maar het kan ook thuis met de kinderen of op een stukje grond vlakbij. Velt Reinaert zet je op weg en het is simpel in te stellen en digitaal te volgen.

Programma?

Sessie 1: inleiding - inventaris specifieke vragen van de deelnemers - voorkomen van ziekten en plagen - deel 1 en helpers in de moestuin

Sessie 2: starten met een moestuin - voorkomen van ziekten en plagen - deel 2

Sessie 3: bodembewerking - compost maken - compost gebruiken en water geven

Sessie 4: tuinindeling en teeltplanning - voedingsstoffen voor de plant (stikstof, fosfor, kalium ..) – groentefamilies- beantwoorden van vragen (van de eerste sessie) die niet aan bod gekomen zijn

Waar?

Van thuis uit. Een uur voor het begin van de les krijg je van de lesgever een zoom-link doorgestuurd om de les te kunnen volgen. Bij de eerste les krijg je ook uitgebreid toelichting hoe je precies inlogt.

Inschrijven?

Het kan tot uiterlijk zaterdag 13 maart via mail vanstichelenfransen@skynet.be  of 0497 34 27 38. Je inschrijving is pas geldig na betaling vooraf.

Prijs?

Velt-leden betalen 25 euro en niet niet-leden 35.

Meer info via https://velt.be/activiteitdetail/2808