Zinloos geweld tegen lokale politiemensen

Twee politiemedewerkers van de zone Puyenbroeck werden gisteren geconfronteerd met zwaar geweld. Een 27-jarige man uit Koekelberg kon uiteindelijk worden overmeesterd. Het Parket vroeg zijn aanhouding.

Gisteren omstreeks 13.30 uur kreeg de politie melding van een voertuig dat gevaarlijk rijgedrag vertoonde in Zaffelare en al verschillende aanrijdingen had veroorzaakt. Ter hoogte van de R4 in Mendonk kreeg de politie het voertuig in het vizier maar toen ook de bestuurder dat merkte, nam hij tegen hoge snelheid de vlucht. De politie zette meteen de achtervolging in.

Hij reed zichzelf klem ter hoogte van de Korte Mate in Desteldonk en sloeg te voet op de vlucht. De politie kon hem vatten maar de verdachte verzette zich hevig. Er ontstond een schermutseling waarbij één van de agenten een grote kassei op het hoofd kreeg, terwijl de collega in de hand gebeten. De verdachte probeerde ook een politieman te wurgen.

Ondertussen kwamen agenten van politiezone Gent en de Scheepvaartpolitie ook ter plaatse en konden ze de verdachte arresteren. Het gaat om een 27-jarige man uit Koekelberg.

Beide agenten werden overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Eén van hen had een hoofdwonde opgelopen en bracht de nacht door in het ziekenhuis. De andere had schaafwonden in het aangezicht, hals en mond en wurgsporen in de hals.

Er werd een wetsdokter aangesteld om de verwondingen van beide agenten vast te stellen. Ze zijn beiden voor een tijd werkongeschikt.

De verdachte werd deze namiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Gent en werd ook aangehouden. Hij verschijnt maandag voor de raadkamer. De aanklacht is poging tot doodslag. Wat de aanleiding is van zoveel geweld (drugs? – diefstallen? …) wordt verder onderzocht. Het onderzoek wordt geleid door de Federale Gerechtelijke Politie Gent.

Geweld tegen politiemensen (en andere gezagpersonen) is tegenwoordig meer dan regelmaat. De vakbonden vragen al lang een strengere aanpak van dit soort gratuit geweld. De slachtoffers zullen lokaal worden opgevangen en ook bijgestaan door deskundigen.

Scroll naar boven