Zomers sfeertje in Seniotel met optreden van Peter en Seppe

Bennie
0 reactie(s)
Seniotel Lochristinaar Peter en Seppe

© Bennie Vanderpiete

De bewoners van de 3 grote Lootse woonzorgcentra werden de voorbije weken allen getrakteerd op mini-concerten. Peter en Seppe traden deze namiddag op in het Seniotel Lochristi. En zo is de cirkel rond.

De voorbije weken mochten de bewoners, en het verzorgend personeel, van de WZC Sint Pieter (Lochristi, Bosdreef),  Sint Vincentius (Zaffelare) en Sint-Eligius (Zeveneken) al genieten van mini-concerten van een aantal lokale muzikanten. Chris Corn trad op de drie locaties op.  Peter en Seppe Vermeulen speelden een tweetal weken geleden aan het WZC in de Bosdreef. En daarstraks deden ze het nog eens over, maar nu voor de bewoners van het Seniotel Lochristi. Die waren nog onder de indruk van brandweer en politie die gisteren een eerbetoon kwamen brengen aan de zorgverleners.

Seniotel  in de Koning Leopold III-laan, telt 16 appartementen. De serviceresidentie heeft momenteel 14 bewoners en werkt voor  de verzorging samen met  Familiezorg Oost-Vlaanderen en het Wit Gele Kruis. Op een paar bewoners na, die vanuit hun kamer een uitstekend zicht hadden op de tuin waar Peter en Seppe optraden,  had iedereen plaats genomen onder de parasols op het terras. De zon deed nog een laatste inspanning voor ze vanaf morgen voor even verdwijnt.  En het was onbezorgd genieten, want ook in Seniotel werden nog geen Covid-19 besmettingen vastgesteld. Houden zo!

Stipt om 15 uur begonnen Peter en Seppe er dan aan. Peter terug op de trombone en Seppe koos deze keer voor de klassieke trompet. Beiden, net zoals 2 weken eerder, met een Gentse strop aan hun blaasinstrument.  Naast heel wat bekende nummers die ze samen brachten – denk maar aan “Anne”, “De Marie-Louise” en “Que sera” speelden ze nu ook elke een aantal deuntjes solo. ‘’t Vliegerke” bleek ook hier een succesnummer en werd meegezongen en zorgde zelfs even voor een “mini-polonaise”. Ook hier respecteerden familie en vrienden die even een kijkje kwamen nemen, de “social distance”

Uiteraard dienden Peter en zoon Seppe ook deze keer een aantal bisnummers te spelen en zo werd het een aangenaam muzikaal halfuurtje voor “Seniotellers”. Hun dank waren een paar lekkere flessen wijn, veilig aangereikt.

Geniet van onze fotoreeks  en de filmpjes die we maakten. Veel kijkplezier.

Fotoreeks (klikken op onderstaande foto) 

Filmpje "Nearer My God too Thee" -  Peter & Seppe

Filmpje "Gabriel's Oboe" (ennio Morricone) - Seppe Vermeulen