Actueel

Bennie
0 reactie(s)
VROB Februari 2021  © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Het laatste weekend van de maand… dus is het terug VROB-tijd. Dit weekend met heel wat Loots artistiek talent, de eerste coronaprik en een echte primeur. Een overzicht van wat u de komende 2 dagen mag verwachten. 

Jean Marie
0 reactie(s)
Voetweg 45 Lochristi volledig aangelegd

Tekst  - Foto JMDB ©

Na meer dan 10 jaar kan voetweg 45 eindelijk voltooid worden. Het ontbrekende stuk van het betonpad wordt binnen enkele maanden verhard. 

Bennie
2 reactie(s)
Eerste Vaccins Puyenbroeck © Bennie Vanderpiete

Tekst JMDB © Foto's Bennie Vanderpiete

Vandaag - dinsdag 23 februari 2021 om 12.30 uur - zijn in de vaccinatiecentra van Wetteren en Puyenbroeck in Wachtebeke de eerste vaccins tegen het coronavirus toegediend. Zo ging de campagne ook hier officieel van start. Dominiek D’Haene uit Lochristi werd al eerste ingeënt. 

Jean Marie
0 reactie(s)
moestuinieren Velt Reinaert

Tekst JMDB - Foto Lewis Wilson © 

Samen met Velt Damvallei organiseert Velt Reinaert een 4-delige online cursus ‘Ecologisch moestuinieren’. De lessen vinden plaats op woensdag 17, vrijdag 19 maart, woensdag 31 maart en donderdag 1 april, telkens om 19.30 uur. Het verloopt allemaal via Zoom.

Bennie
0 reactie(s)
Tuindagen mei  © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

T.g.v. corona worden de Tuindagen, die zouden plaatsvinden op 7,8 en 9 mei, geannuleerd. De volgende editie is voorzien op 8, 9 en 10 oktober 2021.

Jean Marie
0 reactie(s)
Politieraad 17 februari 2021 Puyenbroeck

Tekst JMDB - Foto Bennie Vanderpiete

Je kon de raad digitaal volgen. We geven de belangrijkste punten mee. De servers worden vernieuwd en het voormalig politiegebouw in Wachtebeke (ex Rijkswachtbrigade) wordt verkocht. Vacatures raken niet of heel moeilijk ingevuld.

Bennie
1 reactie(s)
Baloise Belgium Tour 2018 Lochristi © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

De 90ste Baloise Belgium Tour start op 9 juni in Beveren en doet dit jaar Lochristi niet aan. Vanuit onze gemeente werd geen kandidatuur ingediend om de rittenkoers te mogen ontvangen. Er zijn op dit moment andere prioriteiten.   

Bennie
1 reactie(s)
Obe Vermeulen Crowdfunding © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Obe Vermeulen studeert compositie aan het Conservatorium Gent. Onlangs schreef hij zijn eerste volwaardige soundtrack. Recent componeerde hij 14 cadenzas die binnenkort opgenomen worden. Het nodige geld zamelt hij in via een crowdfunding.

Jean Marie
0 reactie(s)
sneeuwpret

Tekst - Foto JMDB ©

De raad is digitaal te volgen en wordt audiovisueel gestreamd vanaf 20 uur. Zie om de zitting te volgen naar https://www.youtube.com/user/gemeentelochristi - Weinig suspense wellicht voor een vrij machteloze oppositie, die moet opboksen tegen de monocultuur van een bestuur. Milieu gerelateerde investeringen worden ondersteund. 

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
De dag na valentijn

Tekst - Foto Evarist Ganzelever

Veel kans dat de gisteren nog maar pas uit de doos gehaalde lingerie intussen al in een uithoek van de living is terug te vinden. Gekatapulteerd, wanneer het een 'goede' Valentijnsdag was!

Pagina's

Subscribe to RSS - Actueel