Actueel

Bennie
1 reactie(s)
Wallonië Watersnood - © Chris Gallagher

Bennie Vanderiete - Titelfoto Chris Gallagher/Unsplash

Ons land, en Wallonië in het bijzonder, werd hard getroffen door de watersnood. De beelden van mensen die op daken kropen om zich in veiligheid te brengen, auto’s die door het kolkende water meegesleurd werden en huizen die instortten, staan op ons netvlies gebrand. En er zijn uiteraard de vele tientallen doden en vermisten. 

Jean Marie
0 reactie(s)
Drinkwater en pesticiden

Tekst - Foto © JMDB

Droogte, zoals we die de afgelopen jaren kenden en het veelvuldig gebruik van pesticiden zorgen voor uitdaging op het vlak van drinkwaterproductie. Dat is de boodschap van Velt en De Watergroep. Wat bij watersnood? 

Bennie
0 reactie(s)
Chroniqueur Juli 21 © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Evarist Ganzelever verklankt op zijn onnavolgbare, maar maatschappijkritisch verantwoorde manier, enig kerktorennieuws en wereldse tijdingen van de afgelopen weken.

Bennie
0 reactie(s)
100 jaar Beervelde - © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Beervelde viert in september zijn 100ste verjaardag. U schrijft best nu al in voor het eetfestijn. De plaatsen zijn beperkt. Verder een familiedag, “Kunst in het Koetshuis”, een academische zitting, een retroweekend met een fototentoonstelling en filmpjes en tot slot een eucharistieviering.

Jean Marie
0 reactie(s)
Fietspad N449 niet voor overmorgen

Tekst - Foto © JMDB

De gemeente stelde in 2007 een studiebureau aan om een fietspad aan te leggen tussen De Lozen Boer via Zaffelare en Wachtebeke tot aan de rotonde in Zelzate. Het betreft een 'module 13' project waarbij de gemeente piloot en opdrachtgever is en de Vlaamse overheid subsidiërende partner. Het geduld was groot maar niet eindeloos.

Jean Marie
0 reactie(s)
21 juli 2021 Lochristi gemeetenhuis

Tekst - Foto JMDB ©

Het was net als vorig jaar geen nationale Feestdag zoals we dat door de jaren heen gewoon waren.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Beervelde Herinnering - © Evarist Ganzelever

© Evariist Ganzelever

Ook al ben ik er niet geboren of opgegroeid, Beervelde was zoveel aanwezig in de verhalen uit mijn kinder- en jeugdjaren, dat deze parochie zich nestelde in mijn hoofd. 

Jean Marie
0 reactie(s)
flitspaal Beerveldse Baan Lochristi

Tekst JMDB - Foto Bennie Vanderpiete ©

Na de trajectcontroles tussen Wachtebeke en de Lozen Boer, komt er een nieuwe tussen de Lozen Boer en Beervelde. De flitscamera aan het kruispunt met de Pauwstraat werd al enkele keren beschadigd, gevandaliseerd of gewoon overhoop gereden en is nu definitief geschiedenis. 

Bennie
0 reactie(s)
Muziekschool Lochristi - Matilda - © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Vorig weekend was er terug een toonmoment van Muziekschool Lochristi. In het nieuwe complex Uyttenhove voerden ze een eigen, verkorte, versie van de musical Matilda op. Het was de eerste opvoering in de multifunctionele ruimte.

Bennie
0 reactie(s)
Lochristi kleurt grijs - Liz Brenden (Unsplash)

Tekst Bennie Vanderpiete - Titelfoto Liz Brenden (Unsplash)

Had u ook de indruk dat het zo lang duurde voor u opgeroepen werd voor uw vaccinatie? Misschien lag het niet aan de leveringen van de vaccins, maar waren er gewoon veel personen voor u aan de beurt? En zouden die lange wachttijden dan een indicatie kunnen zijn voor “de vergrijzing van de bevolking”?

Pagina's

Subscribe to RSS - Actueel