Actueel

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Lego 90 jaar - Lochristinaar - © Mourizal Zativa

Tekst Evarist Ganzelever © Titelfoto Mourizal Zativa (Unsplash)

Een hippe bungalow, massief kippenhok of imposant kasteel, wie bouwde zich geen fantasiewereld bijeen met de wereldbekende blokjes? Iedereen architect, dankzij LEGO

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Nanda © Bennie Vanderpiete

Tekst Evarist Ganzelever © Titelfoto Bennie Vanderpiete

Dat er mensen zijn die Gallery Nanda, in de Drongenstraat 50 tussen Zeveneken en Lokeren, nog niet hebben gevonden, blijft een raadsel.

Bennie
0 reactie(s)
Ontmoetingsbank- © Bennievdp

© Bennie Vanderpiete

“Wat wordt daar gemaakt?” was de vraag van iedereen die de voorbije weken langs de zorg- en welzijnscampus in de Bosdreef passeerde. Er werd ook wat mysterieus over gedaan. Maar nu is het werk voltooid en het blijkt om een ontmoetingsbank te gaan.

Bennie
0 reactie(s)
Zaffelaarse Belevenissen - © Hugo Van Beveren

Tekst Bennie Vanderpiete © Titelfoto Hugo Van Beveren

De Zaffelaarse Belevenissen (19 t/m 22 augustus) zijn aan hun 10de editie toe. Lochristinaar.com mag 5 duo tickets weggeven voor de concertavond met de absolute headliner Bart Peeters. Voor alle optredens zijn nog kaarten beschikbaar, maar snel zijn is de boodschap. 

Jean Marie
3 reactie(s)
Fietspaden Dorp West Dorp Oost N70 Lochristi asfalt

Tekst JMDB - Foto's Bennie Vanderpiete/JMDB ©

Vanaf maandag 8 augustus vernieuwt AWV de fietspaden aan beide kanten van de N70 en dit van Pauwstraat tot aan de Hortensialaan. Asfalt vervangt de klinkers die er kwamen toen de steenweg zo’n 30 jaar geleden werd heraangelegd. De werken zullen 6 weken duren en uiteraard voor de nodige hinder zorgen, omleidingen inbegrepen.

Bennie
0 reactie(s)
Freddy De Wilde Dodentocht - © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Op zaterdag 12 augustus staat Freddy De Wilde terug aan de start van de Dodentocht. Ook deze keer koppelt hij zijn deelname aan een goed doel en hij koos voor de vzw Boven de wolken. 

Bennie
0 reactie(s)
De Chroniqueur juli 2022 © Bennie Vanderpiete

Titelfoto © Bennie Vanderpiete

Evarist Ganzelever verklankt op zijn onnavolgbare, maar maatschappijkritisch verantwoorde manier, enig kerktorennieuws en wereldse tijdingen van de afgelopen weken.

Bennie
0 reactie(s)
Blue Heart campaign Lochristi  © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Vandaag, 30 juli, is het Werelddag voor de slachtoffers van mensenhandel. Mensenhandel is één van de meest lucratieve misdrijven en een wereldwijd probleem dat ook België treft.  Daarom is er vandaag de Blue Heart Campagne van de Verenigde Naties, een initiatief om deze problematiek onder de aandacht te brengen

Jean Marie
0 reactie(s)
Cijfers en statistieken

Tekst JMDB - Foto Markus Winkler

Men slaat ons constant met allerlei cijfers en statistieken om de oren. Van het apenpokkenvirus tot de gemiddelde snelheid van de groene trui in de laatste kilometers van elke rit. Meestal ben je het heel snel vergeten. Waardeloos bijna. We geven er enkele mee van heel veel dichter bij huis.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
PMD Privacy © Evarist Ganzelever

Tekst en Foto © Evarist Ganzelever

Ze worden almaar dunner, waardoor transparanter. Het lijkt wel alsof je door de ingewanden van je lichaam kijkt, want dat is overduidelijk waar te nemen: je levensstijl!

Pagina's

Subscribe to RSS - Actueel