Actueel

Bennie
2 reactie(s)
Peter Meyvaert © Lochristinaar Genomineerd Cultuurlaureaat

Vanaf 2020 zullen er in onze gemeente jaarlijks 3 cultuurprijzen uitgereikt worden. De “echte” cultuurlaureaat, een carrièreprijs en de publieksprijs. En voor die prijs kan iedere inwoner van Lochristi stemmen op één van de genomineerden. Lochristinaar stelt u die allemaal voor, vandaag Peter Meyvaert.

Annick
0 reactie(s)
Body Bess Lokeren

Tekst - Foto Annick Gentier

Body & Bess is een 100% Belgisch familiebedrijf dat schoonheidsproducten maakt op basis van frambozenpitten, een restproduct dat wonderen doet voor de huid. Zaakvoerster Charlotte De Schepper - afkomstig uit Lochristi - vertelt dat het idee van haar vader Sam komt.

Marleen Rogiers
0 reactie(s)
Lucy, Darwin en Lady Gaga.

Tekst Marleen - Foto auteur © Peter Valckx

Hoe de evolutie onze kijk op de wereld verdiept. Van de Afrikaanse savanne van miljoenen jaren geleden tot het Witte huis van Trump.

Jean Marie
0 reactie(s)
Nieuws van bij Hoorcentrum Norman

Tekst JMDB 

Bent u slechthorend en ervaart u problemen in het verkeer? Of is er miscommunicatie door het dragen van de mondmaskers? Misschien ook onbegrip van uw naasten tijdens het deelnemen aan een activiteit?

Bennie
9 reactie(s)
Kandidaat cultuurlaureaat Carmen De Vos  Lochristinaar

© Tekst Bennie Vanderpiete - Foto Carmen De Vos

Vanaf 2020 zullen er in onze gemeente jaarlijks 3 cultuurprijzen uitgereikt worden. De “echte” cultuurlaureaat, een carrièreprijs en de publieksprijs. En voor die prijs kan iedere inwoner van Lochristi stemmen op één van de genomineerden. Lochristinaar stelt u die allemaal voor, vandaag Carmen De Vos.
 

Bennie
0 reactie(s)
Oproep kandidaten Jeugdlaureaten 2020 Lochristinaar

© Bennie Vanderpiete

Zondag 20 september wordt de 7de Jeugdlaureaat van Lochristi bekendgemaakt. Kandidaten nomineren kan nog t/m 14 september.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Music on Sundays Lochristinaar

© Tekst Evarist Ganzelever - Foto Stians Moller

Eind vorig jaar bracht de Amerikaanse singer-songwriter Angel Olsen (1987) "Whole New Mess" uit, de opvolger van "All Mirrors". In tegenstelling tot haar vorige zou je haar nieuwste album vrij sober kunnen noemen.

Bennie
0 reactie(s)
Alternatief evenement 4 Uren Run Bike 2020

© Bennie Vanderpiete

Geen traditionele 4 Uren Run & Bike dit jaar. Maar met een ontbijt aan huis, en een aperitiefconcert, wil de organisatie op 8 november toch iets doen voor de vele sportievelingen, supporters, sponsors en hun goede doelen. 

Jean Marie
0 reactie(s)
Kasteeldreef beheersplan september 20 Lochristinaar

© Tekst JMDB - Foto Bennievdp

De Kasteeldreef is een privédreef (Fam. Geers) met een publiek karakter. Het is meteen ook een van de historische herkenningspunten in Lochristi dat bovendien als dorpsgezicht geklasseerd is sinds 1995. Nu wordt ze in verschillende fases aangepakt. 

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Ik bezocht m'n moeder op death row

Tekst - Foto Evarist Ganzelever

Moeder verblijft in een woonzorgcentrum, waar ze haar oude dag uitleeft. In precoronatijden heette het resideren in een home. Nu lijkt het wel of een hoge leeftijd halen een misdrijf is.

Pagina's

Subscribe to RSS - Actueel