Actueel

Jean Marie
0 reactie(s)
Kringwinkel Lochristi Oxfam Wereld Winkel

© JMDB

Het huurcontract loopt eind april 2019 ten einde en werd door de eigenaar niet verlengd. De winkel is nu 8 jaar open (Dorp Oost 152a) en recent verhuisde ook Oxfam Wereld Winkel (OWW) naar die plek nadat jeugdhuis Lodejo sloot.

Bennie
0 reactie(s)
Zeveneken - Ingrijpende herinrichting N70

In 2019 wordt de N70 in Zeveneken heraangelegd. Deze namiddag stelde “Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen” de plannen voor. Ter hoogte van Zavel - voor het binnenrijden van Zeveneken richting Lokeren - komt een rond punt.

Jean Marie
0 reactie(s)
Eco Expo Lochristi 2018 Orphanimo

© Bennie Vanderpiete

In en rond Orphanimo was het heerlijk toeven dit weekend. Vijftig standhouders op de beurs die eco en duurzaam op de lokale kaart zetten. 

Jean Marie
0 reactie(s)
politie lochristi

De politie maakt elk jaar zijn rapport op. Van loslopende dieren en drugs plantages tot meer bekend zoals de vele ongevallen, drugs, alcohol en snelheid.

Jean Marie
0 reactie(s)
Bouwmaterialen De Wilde Beervelde

© JMDB

Het gemeentebestuur heeft een planologisch attest goedgekeurd dat de uitbreiding van deze firma in Beervelde mogelijk maakt. Het familiebedrijf is sinds drie generaties gevestigd in de Toleindestraat. De uitbreiding is zeer tegen de zin van CD&V. 

Jean Marie
0 reactie(s)

Zondag 27 mei was het zover. Lochristi heeft zijn eerste deelauto en die staat op de hoek van N70 en Bosdreef.

Jean Marie
0 reactie(s)
https://boerenenburen.be/nl-BE

© JMDB

Het is de eerste maal dat in gans Vlaanderen deze week doorgaat. Het startschot werd in Oostakker bij de Gentse Zuivelhoeve gegeven door Minister Schauvliege. Ook in Lochristi zijn er activiteiten dit weekend.

Bennie
0 reactie(s)
CDV Lochristi gemeenteraadsverkiezingen 2018

© Bennie Vanderpiete

Afgelopen weekend stelde CD&V Lochristi haar programma en de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober voor. Een lijst met heel wat jongeren en een programma waarin betrokkenheid van de burger voorop staat.

Jean Marie
0 reactie(s)
gemeentehuis Lochristi

© JMDB

Vandaag is er gemeenteraad. We staan intussen op 4 maanden van verkiezingen. Geen nieuwe engagementen maar afwerken wat soms al bijna eeuwigheid is. Veel algemene vergaderingen van intercommunales en hun jaarrekeningen. Maar ook grootse plannen van ondernemers.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
André (77) zag er al veel komen en gaan.

© Bennie vanderpiete

André (77) zag er al veel komen en gaan. Dat kan niet anders wanneer je al 37 jaar lang onder dak bent in het Woon- en Zorgcentrum van Zaffelare. André Van Calenberge is altijd een straatloper geweest. Was het niet als ronddrager van parochiale tijdschriften en post, dan als boodschappenjongen richting apotheek of lokale kruidenier. Tijdens uitvaartplechtigheden en huwelijken kon je hem zelfs in de kerk spotten als misdienaar.

 

Pagina's

Subscribe to RSS - Actueel