Actueel

Jean Marie
0 reactie(s)
Gemeenteraad Lochristi 28 juni 2021

Tekst - Foto JMDB/Bennie Vanderpiete ©

Om 20 uur komt de gemeente- en OCMW-raad samen via Teams. Je kan de zitting rechtstreeks volgen https://www.youtube.com/user/gemeentelochristi. Beervelde 100 jaar krijgt subsidie, de GBS kijkt naar volgend schooljaar en het ontwerp voor het fietspad langs N449 zit in het slop.

Bennie
1 reactie(s)
Cultuurlaureaat2021-Kand - Lo-art - © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Ook dit jaar worden in Lochristi 3 cultuurprijzen uitgereikt: de eigenlijke cultuurlaureaat, de carrièreprijs en de publieksprijs. Voor die laatste prijs kan men binnenkort online stemmen. Vanavond werd bekendgemaakt dat Lo-art de laatste kandidaat is op de shortlist. 

Bennie
1 reactie(s)
Jonas Selectie OS 2020 -  Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Zes Vlaamse G-wielrenners, aangesloten bij Parantee-Psylos en/of Cycling Vlaanderen, zijn geselecteerd voor de Paralympische Spelen in Tokyo. Onder hen ook Jonas Van de Steene uit Zaffelare.

Jean Marie
0 reactie(s)
Covid-19 in Lochristi

Tekst JMDB - Foto Diana Polekhina

We geven de cijfers mee van Sciensano en de Vlaamse gegevens tot en met 15 juni 2021.

Bennie
0 reactie(s)
100 Jaar Beervelde - Oproep Kunst Koetshuis © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

Het programma voor de festiviteiten  “100 jaar Beervelde” krijgt steeds meer vorm. Tijdens de familiedag op zondag 5 september zal er ook een tentoonstelling zijn. De organisatie is daarvoor nog op zoek naar mooie foto’s of beeldende kunst.

Jean Marie
0 reactie(s)
Politie Dekenijstraat Lochristi

Tekst - Foto JMDB

Deze vindt plaats op 16 juni 2021 om 19 uur. Je kan het volgen via streaming die je vindt op www.pz5416.be. Meteen wordt duidelijk hoeveel de 4 gemeenten ophoesten voor de werking van de zone Puyenbroeck. Het politiegebouw in Wachtebeke wordt verkocht.

Bennie
0 reactie(s)
Kunst achter glas oproep - © Bennie Vanderpiete

© Bennie Vanderpiete

De tweede editie van Kunst achter glas gaat door in Lochristi, dit najaar, van 18 september t/m 14 november 2021. De cultuurdienst zoekt nog steeds kunstenaars en geschikte locaties.  

Bennie
0 reactie(s)
Cultuurlaureaat2021-Kand - Maarten Moerkerke- © Bennie Vanderpiete

Tekst & Titelfoto © Bennie Vanderpiete

Ook dit jaar worden in Lochristi 3 cultuurprijzen uitgereikt: de eigenlijke cultuurlaureaat, de carrièreprijs en de publieksprijs. Voor die laatste prijs kan men binnenkort online stemmen.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
In de ban van de bal - Foto 1

Tekst Evarist Ganzelever - Foto's Bennie Vanderpiete

Wanneer je een eerste zwaluw spot, weet je dat de lente er is. Wanneer de Belgische vlag in het straatbeeld verschijnt, is de tijd nabij dat Thibaut Courtois en Simon Mignolet ze ook zien vliegen. We hebben het over voetbal.

Bennie
0 reactie(s)
Expo1221 - Aankondiging - © Bennie Vanderpiete

Tekst Evarist Ganzelever © Foto's Bennie Vanderpiete

800 jaar Zaffelare gevat in een verzameling ‘gevonden voorwerpen’ in de door de De Nieuwe Ontginning opgetrokken decors gepresenteerd in een magistrale serre in de Molenstraat 14 in Zaffelare.

Pagina's

Subscribe to RSS - Actueel