Actueel

Bennie
0 reactie(s)
Toneel GBS Lochristi 2019

© Bennie Vanderpiete

Een daverend applaus weerklonk vrijdagavond omstreeks 23 uur in de turnzaal van de Gemeentelijke basisschool. Het zal op zaterdag en zondag niet anders geweest zijn. Want ook dit jaar werd er weer heel wat afgelachen tijdens de toneelvoorstelling van de gemeentelijke basisschool.

Machteld Moijson
0 reactie(s)
Filip Naudts Selfiewedstijd 25 jaar Guarda la Fotografia

© Bennie Vanderpiete

In het Lokerse Stadsmuseum loopt tot 28 april de overzichtstentoonstelling van de portretfotografie van Filip Naudts. Aan de tentoonstelling werd een selfiewedstrijd gekoppeld. De winnaar won een fotoshoot met Filip.

Jean Marie
0 reactie(s)

© JMDB

Ze sloegen eerder deze week toe in AD Delhaize Lochristi maar waren duidelijk niet aan hun proefstuk toe. Door andere uitbaters te verwittigen, konden ze woensdag gevat worden in Deinze. Ze komen in aanmerking voor nog andere winkeldiefstallen bij AD Delhaize. 

Bennie
0 reactie(s)
Toneel GBS Lochristi 2019

© Bennie Vanderpiete

Vanaf morgen brengt de GBS Lochristi - en dit voor het 38ste jaar op rij – terug 3 voorstellingen van een komisch toneelstuk. Lochristinaar.com mocht gisteren gaan kijken naar de eerste generale repetitie van “Met de zegen van de Heer”. Er zijn nog een beperkt aantal tickets beschikbaar.

Jean Marie
0 reactie(s)
Leentje Grillaert Ludo De Waele Frederik Matthys gouverneur

Sierteeltbedrijf bekroond, senioren in actie en academische zitting in De Lozen Boer met Minister Weyts.

Machteld Moijson
0 reactie(s)
park gemeentehuis Lochristi

© JMDB

Een Ruimtelijk Uitvoeringsplan of RUP is een juridisch document dat de ruimtelijke ordening vastlegt van een bepaald gebied, met andere woorden : dat bepaalt wat er kan gebouwd worden en wat niet. Het gaat zowel over woningen, bedrijven, winkels, openbare ruimte en recreatie. Met  RUP Gemeentehuis bedoelt men het hele gebied rond het gemeentehuis en de Koning Boudewijnlaan. 

Bennie
0 reactie(s)

© Bennie Vanderpiete

Het was verzamelen geblazen, vrijdagavond, in de koffiebar van MOK. Vzw Reinaert kwam er langs met een cheque van 2.000 euro, de opbrengst van de eerste 2 “wintervonken-concerten”.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Post, apotheker, bank

© Evarist

Niks ergerlijker dan je buurman te horen die aan het bankloket vraagt 'wat geld te verzetten' en er meteen aan toevoegt nog zevenhonderdvijftig euro op zijn rekening te laten staan. 'Want volgende maand komen ze mijn nieuwe zetel leveren!'

Jean Marie
0 reactie(s)
Kasteeldreef Lochristi

© JMDB

Het is de maand van de recepties, wenskaarten en Nieuwjaarsbrieven. Ook verlies soms in dit overzichtje. 

Bennie
0 reactie(s)

© Bennie Vanderpiete

Het doek is gevallen. Gisteren eindigde de zestiendaagse radiomarathon “VROB Large”. Iets meer dan 2 weken was de living van de woning van Dorp Oost 5 de muzikaalste woonkamer van Vlaanderen. In een vorige bijdrage – op oudejaarsavond – hadden we het al over de erg mooie “Living Room Concerts” van Semper Pie, Coup de Frein en Chris Corn. In deze bijdrage pikken we de draad terug op en keren terug naar oudejaarsavond.

Pagina's

Subscribe to RSS - Actueel