Actueel

Bennie
0 reactie(s)
Jonas Van de Steene BK 2019

© Test & foto's Bennie Vanderpiete

Jonas Van de Steende kroonde zich vandaag in Melle opnieuw tot Belgisch kampioen handbiken in de categorie MH4.

Jean Marie
0 reactie(s)
Hof van Keysers Zaffelare

© JMDB

De Lozen Boer nodigt u graag uit op een uitzonderlijke degustatie en verkoop van zelf geïmporteerde wijnen op zondag 2 juni 2019. De degustatie vindt niet plaats in de Lozen Boer, maar op 't Hof van Keysers in de Kerkstraat 24, 9080 Zaffelare.

Jean Marie
0 reactie(s)
Verkiezingen 26 mei

© JMDB

Zondag worden verkiezingen gehouden voor het Europees (21) – Federaal (150) en Vlaams parlement. Voor Vlaanderen zijn dat 124 zetels. De Senaat (60) wordt niet meer verkozen. In oktober 2018 kwamen meer dan 1 miljoen kiezers niet opdagen. Is er moeheid, onmacht of desinteresse?

Jean Marie
0 reactie(s)
Hotel B Begonia Lochristi

© Tekst Jean Marie - Foto Bennie Vanderpiete

Het hotel is - na de akte - eigendom van Dieter Van Acker en Lieselot  Berteloot (Lo-Immo) en wordt binnenkort volledig verbouwd aan de binnenzijde. Het blijft een hotel met 12 kamers en een tweeslaapkamer appartement. Op de benedenverdieping komen 2 kantoorruimtes.

Jean Marie
0 reactie(s)
achterzijde gemeentehuis Lochristi park

© JMDB

De raad komt weer samen voor de gemeenteraadsagenda, sinds nieuwjaar ook van het OCMW. De vernieuwing met een deel nieuwbouw  van het Woonzorgcentrum in de Bosdreef (WZC Sint Jozef) staat op de agenda alsook enkele subsidiereglementen. 

Bennie
0 reactie(s)
Zaffelaarse Belvenissen Programma 2019

© Tekst & titelfoto Bennie Vanderpiete

De Zaffelaarse Belevenissen zijn er vroeg bij dit jaar. De studenten moeten nog beginnen aan hun examens en de Belevenissen kunnen al een affiche vol toppers presenteren. Lochristinaar.com ging praten met organisator Thierry Van Hecke, en mag het programma toelichten.

Bennie
0 reactie(s)
WB Oostende 2019  Jonas Van de Steene

© Tekst Bennie Vanderpiete - Foto's Bennie Vanderpiete - Stefan Nies - Parantee Psylos

De WB Oostende is elk jaar een van de hoofddoelen van onze paralympiër en handbiker Jonas Van de Steene. Het is ten slotte een beetje zijn thuiswedstrijd. Donderdag eindigde hij in de tijdrit op een – ondankbare – 4de plaats, zaterdag finishte hij 7de in de wegrit en zondag was hij de slotrijder van het Belgische team in de ploegaflossing. En daar zorgden ze voor een mooie – bronzen – afsluiter.

Bennie
0 reactie(s)
LoS for Kids 2019

© Tekst & Foto's Bennie Vanderpiete - Titelbeeld Michael Vincent

LoS for Kids is aan zijn 6de editie toe. De projectweek loopt nog tot vrijdag 24 mei. Op zaterdag 25 en zondag 26 mei is er het slotweekend in het sierteeltmuseum en kan u uw stem uitbrengen.

Jean Marie
0 reactie(s)
Oxfam Wereldwinkel Lochristi

© Tekst - foto's JMDB

Het is al een tijdje bekend dat zowel de Oxfam WereldWinkel als Kringwinkel De Cirkel binnenkort een nieuwe stek krijgen.

Bennie
0 reactie(s)
WB Oostende 2019 Jonas Tijdrit

© Tekst & Foto's Bennie Vanderpiete

Dit weekend vindt in Oostende terug de World Cup Paracycling plaats. Het is ondertussen de 4de  editie en eveneens de generale repetitie voor het wereldkampioenschap 2020 dat in de koningin der badsteden plaats zal vinden.

Pagina's

Subscribe to RSS - Actueel