Actueel

Bennie
0 reactie(s)
Lo Radio start Lochristinaar

© Bennie Vanderpiete - Titelfoto Johan Dhondt

Lochristi heeft nood aan een eigen permanent radiostation” stelde Johan Dhondt vast. En dus maakte hij van de coronaperiode gebruik om zijn nieuw project te starten: het internetstation Lo Radio. Lochristi, niet enkel rijk aan bloemen maar ook aan radiozenders!

Jean Marie
0 reactie(s)
wijndomein Nobel mousserende wijn

© Tekst - Foto JMDB

Wijndomein Nobel is bezig met de vinificatie van zijn eerste mousserende wijn. Vandaag kwam een mobiele bottelinstallatie langs om de ‘tirage’ te starten en voorlopig te bottelen met een kroonkurk.

Evy Erauw
0 reactie(s)
Broodje Evy Erauw Lochristinaar

© Evy Erauw

In volle corona I crashte de site van 'Dagelijkse kost' onder de massale belangstelling: Vlaanderen had een onstilbare honger naar zijn Vlaamse klassiekers en homemade food. Pas onlangs liep ik de meute achterna (nee, er kan mij nooit verweten worden een influencer te zijn, integendeel) en liet ik me verleiden om zelf m'n brood te bakken, zonder broodmachine weliswaar.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Melina Goetmaekere hippotherapie zaffelare

Tekst Evarist Ganzelever - Foto JMDB

Het was het bordje 'Hippotherapie' in de Oude Veldstraat in Lochristi dat onze aandacht trok. Beslist iets met paarden! We laten Melina Goetmaekere het verhaal achter haar initiatief vertellen.

Bennie
3 reactie(s)
Carine Stevens genomineerd cultuurlaureaat Lochristinaar

© Bennie Vanderpiete

Vanaf 2020 zullen er in onze gemeente jaarlijks 3 cultuurprijzen uitgereikt worden. De “echte” cultuurlaureaat, een carrièreprijs en de publieksprijs. En voor die prijs kan iedere inwoner van Lochristi stemmen op één van de genomineerden. Lochristinaar stelt ze u allemaal voor, vandaag cabaretière Carine Stevens.

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)
Uitkijktoren Puyenbroeck

Tekst - Foto Evarist Ganzelever

Zien en gezien worden, dacht ik, maar het was toch even zoeken vooraleer ik de uitkijktoren - die als een nieuw herkenningspunt binnen het provinciaal domein Puyenbroeck zal fungeren - had gevonden.

Evarist Ganzelever
1 reactie(s)
Boete hier boete daar boete overal

Tekst Evarist Ganzelever - Foto Klaus Paffenhok

Er gaat echt geen week voorbij of er wordt in de media gewag gemaakt van een nieuw soort boete. Beweeg je, dan maak je kans in de prijzen te vallen. Sta je wat stil op een bepaalde plaats, het is ook van dat.

Jean Marie
0 reactie(s)
Extra Covid 19 maatregelen Lochristi

Tekst JMDB - Titelfoto Bennie Vanderpiete

Nu de cijfers stijgen en Lochristi nog geen officieel bevestigde cijfers heeft van nieuwe besmettingen, neemt de gemeente al maatregelen in het belang van de volksgezondheid. We staan Coronagewijs nog steeds op 0.

Bennie
1 reactie(s)
Nominatie Cultuurlaureaat - Timon Verbeeck Lochristinaar

© Bennie Vanderpiete

Vanaf 2020 zullen er in onze gemeente jaarlijks 3 cultuurprijzen uitgereikt worden. De “echte” cultuurlaureaat, een carrièreprijs en de publieksprijs. En voor die prijs kan iedere inwoner van Lochristi stemmen op één van de genomineerden. Lochristinaar stelt ze u allemaal voor, vandaag Timon Verbeeck

Jean Marie
0 reactie(s)
duo vuilnisbakken IDM

Tekst - Foto JMDB

Na de lancering van de ‘nieuwe’ blauwe zak steeg het PMD-afval met 17% en die trend zet zich ook dit jaar door. Fost Plus stelt vast dat het gemiddelde inzamelrendement van die blauwe zak bijna 5 kg per inwoner hoger ligt dan het nationale gemiddelde, wat betekent dat we het hier goed doen.

Pagina's

Subscribe to RSS - Actueel