Actueel

Jean Marie
0 reactie(s)
Dorp Zeveneken kerkhof zeven eiken

© JMDB

Peter, Danny, Luc en Krista willen het symbool van hun dorp niet zien verzagen en startten daarom bij verschillende handelaars een petitie waarvan al zo’n 400 handtekeningen werden afgegeven op het gemeentehuis.

Jean Marie
0 reactie(s)
domein waes zwijnaarde

© JMDB

Gisteren werden in hotelschool Ter Groene Poorte de beste Belgische wijnen verkozen door een professionele jury van sommeliers. Domein Waes uit Zwijnaarde won goud.

Jean Marie
0 reactie(s)
Burgemeesterspark Lochristi betonrapport Natuurpunt

© JMDB

De natuurvereniging nam alle 308 Vlaamse gemeenten onder de loep in de periode 2005-2015 en ging als een van de parameters de betonsnelheid na. In Lochristi ging het snoeihard.

Jean Marie
0 reactie(s)
Dementievriendelijke week WZC Sint-Pieter

© JMDB

In Vlaanderen lijden ruim 132.000 mensen aan dementie. Tegen 2035 zullen dat er zo’n 188.000 zijn. Dit komt omdat het aantal mensen boven de 80 groeit en het vooral deze bevolkingsgroep is die getroffen wordt door dementie. 

Jean Marie
0 reactie(s)
zeveneken dorp

© JMDB

De werken voor de heraanleg van N70 Zeveneken zorgden de afgelopen maanden voor heel wat commotie. Een petitie werd opgestart. Groen sp.a houdt binnenkort een protestactie tegen de rooi van de eiken en de linde. N-VA vraagt correcte en duidelijke informatie over de gezondheid van de zeven eiken in Zeveneken en de mogelijke impact van de werken op de eeuwenoude bomen.

Bennie
0 reactie(s)
eerste steenlegging Uyttenhove Lochristi

© Bennie Vanderpiete

Eerste steen Uyttenhove en de Techniekacademie.

Jean Marie
0 reactie(s)
werken Pauwstraat Lochristi

© JMDB

In de laatste gemeenteraad werd de jaarrekening 2017 voorgelegd en goedgekeurd. De oppositie is bezorgd over de financiële gezondheidstoestand van de gemeente richting toekomst. 

Jean Marie
0 reactie(s)
Fietstelpaal fietssnelweg F4 Beervelde

© JMDB

De fietssnelweg F4 tussen Gent en Antwerpen is grotendeels gerealiseerd. Er zijn nog enkele missing links. De route wordt heel veel gebruikt. Dat konden we in Beervelde vaststellen.

Jean Marie
0 reactie(s)
Wijndomein NObel Lochristi druivenpluk wijnoogst

© JMDB

Weeral vroeger dan de vorige jaren is op wijndomein Nobel de pluk begonnen. Begonnen werd met de chardonnay en de pinot gris. De blauwe druiven worden laatst geplukt omdat die nog wat moeten rijpen.

Jean Marie
0 reactie(s)
Hotel restaurant B Lochristi Begonia

© JMDB

Het was jarenlang in handen van de familie Stevens en in december 2016 werd het verkocht. Het staat nu opnieuw te koop.

Pagina's

Subscribe to RSS - Actueel