Actueel

Evarist Ganzelever
0 reactie(s)

Tekst Evarist Ganzelever - Bennievdp © Foto's Bennievdp

Of de keuze voor nieuwe straatnamen komt van bewoners uit de betrokken straten - Rozenlaan, Hoogstraat en Stationsstraat in Lochristi - weten we binnenkort. De suggestietermijn verloopt op 15 oktober. Ondertussen werden – succesvol – bezwaren ingediend tegen de naam “Achterbouwweg”.

Peter
0 reactie(s)

Tekst Peter Esprit © Foto's Bennie Vanderpiete

Als alles naar wens verloopt zal de Lichtelarestraat volgend jaar een volledige make-over krijgen. Het voorontwerp werd maandagavond door de voltallige gemeenteraad goedgekeurd.

Peter
0 reactie(s)
Naai- en strijkatelier Lochristi

Tekst Peter Esprit © Foto's Bennie Vanderpiete

Het naai- en strijkatelier sluit vanaf 1 november de deuren. Dit besliste de gemeenteraad van Lochristi maandagavond tijdens de bespreking van de OCMW-agenda.

Peter
0 reactie(s)
batopin cashpunt zaffelare

Tekst Peter Esprit © Foto's Batopin

Zaffelare zal tegen de jaarwisseling opnieuw over een geldautomaat beschikken. Batopin heeft in samenspraak met het gemeentebestuur een locatie gevonden aan het oud gemeentehuis. Beervelde blijft voorlopig in de kou staan.

Jean Marie
0 reactie(s)
herdenkingsbos zaffelare  bos+ gemeente Lochristi

Tekst JMD - Foto Bos+

Na een stuk grond in Beervelde kocht de gemeente ook land in Zaffelare - vlakbij de Lisdoddeweg - om er een bos aan te planten. Het wordt een herdenkingsbos voor slachtoffers van psychisch lijden.

Bennie
0 reactie(s)
De Chroniqueur terugblik van Evarist Ganzelever op september ‘23

Tekst Bennie Vanderpiete © Foto Evarist Ganzelever

Ook in 2023 houdt Evarist Ganzelever zijn scherpe blik op het leven onder de Lootse kerktorens en fileert het lokale nieuws dan in zijn maandelijkse rubriek “De Chroniqueur”. Zet u schrap voor de wereldse tijdingen van de afgelopen weken.

Bennie
0 reactie(s)
Chiro Reinaert Lochristi 2023 - © Bennie Vanderpiete

Tekst en foto's © Bennie Vanderpiete

Na de officiële opening van het nieuwe gebouw en de Voskesfeesten was er vorige zaterdag de startdag van het nieuwe werkjaar. 46 leiders en leidsters zetten zich de komende maanden  in voor 252 kinderen.

Jean Marie
0 reactie(s)
Tuindagen Beervelde oktober 2023

Tekst JMDB - Affiche Tuindagen

Het thema wordt Schotland en het was al gepland in 2020 maar toen sloeg Corona toe en ging alles dicht. Parken, landschapstuinen en kastelen zijn er overvloedig in Schotland, maar ook whisky, doedelzakken en Highland Games. Doe mee aan de wedstrijd en ga gratis.

Jean Marie
0 reactie(s)
Druivenoogst © David Kohier

Tekst JMDB - Foto David Kohier

Het was gisteren al de 19de editie van de wedstrijd Beste Belgische Wijn" met een record van 233 aan te proeven wijnen afkomstig uit 63 domeinen. Meer dan 60 sommeliers en wijnexperts proefden en beoordeelden deze in Hotelschool ‘Ter Groene Poorte’ in Brugge. Wie sleepte uit onze contreien een medaille in de wacht?

Jean Marie
0 reactie(s)
park koning boudewijnlaan Lochristi

Tekst - Foto's JMDB ©

Ze starten om 20 uur in de raadszaal maar via You Tube kunt u het ook volgen. Het is een korte agenda met toch een opvallend punt. Het strijkatelier moet na meer dan 20 jaar de deuren sluiten, als het van de meerderheid afhangt. In de Lichtelarestraat worden grote en langdurige werken voorbereid. (https://www.youtube.com/user/gemeentelochristi)

Pagina's

Subscribe to RSS - Actueel