Picknickconcert met Youth Band, Triodelo, Chris Corn en.. lekker ontbijt!

Op 08 november organiseert het team van de 4 Uren Run & Bike een “ontbijt aan huis” en – mits toestemming van de gemeente en als de omstandigheden het toelaten – een coronaproof picknickconert. Verheug u op 3 optredens en breng zelf uw drank en hapjes mee. Bestellen en inschrijven kan nu al.

Alternatief evenement op 8 november

U kon hier vorige maand al lezen dat de 19de editie van de 4 Uren Run & Bike – initieel voorzien op zaterdag 7 november – niet zou doorgaan. Toch wil de organisatie iets doen voor de vele lopers en fietsers, de tientallen sponsors en honderden toeschouwers op wie het evenement elk jaar kan rekenen, en voor de goede doelen die ze steunen. Ze kwamen daarom – onder voorbehoud – op de proppen met het voorstel van een alternatief evenement. Op zondag 8 november worden ontbijten aan huis besteld en later die dag is er een concert dat georganiseerd wordt in Floréac.

Onbijt: aan huis besteld of afhalen aan de drive-in

Eerst en vooral kunnen er dus royale ontbijten besteld worden. Die kosten 10 euro per persoon en kan u op zondag 8 november afhalen aan de drive-in in Floréac (Beerveldsebaan 4, 9080 Lochristi). Of u laat ze tegen een kleine vergoeding (3 euro per adres en enkel in Lochristi en deelgemeenten) bezorgen. Zo hoeft u die zondagmorgen niet naar de bakker te hollen. Een ideale gelegenheid bovendien om vrienden of familie eens te verrassen met een ontbijt aan huis! Wie vrouwlief wil verwennen, laat bij het ontbijtpakket ook nog een mooie azalea leveren (4 euro).
Reserveren kan enkel via de website van de 4 Uren Run & Bike ( https://4urenrun-bike.be/ ). De uiterste besteldatumdatum is 1 november, maar toch is het raadzaam niet te treuzelen. Om organisatorische redenen wordt het totaal aantal ontbijten immers beperkt tot 500 stuks. Bij de bestelling kan u opgeven wanneer het ontbijt gewenst is (07.30 – 08.30 uur, 08.30 – 09.30 uur, 09.30 – 10.30 uur).

Optreden Youth Band, Triodelo, Chris Corn

Diezelfde zondag 8 november vindt vanaf 11.30 uur dan een “coronaproof” picknickconcert plaats. Dat gaat door in de grote ruimte van Floréac, waar de voorbije jaren tijdens de 4 Uren Run & Bike de aflossingszone was. Al moet u deze keer niet binnen langs de verste poort, maar gewoon langs de personeelsingang.
Per gezin of “bubbel” wordt een tafel voorzien, van waaruit u dan kan genieten van 3 optredens. Eerst treedt de Youth Band van de harmonie “Willen is Kunnen” op. Deze jonge muzikanten speelden vorig jaar, onder leiding van Gemma Van de Voorde, 2 maal een half uurtje langs het parcours van de 4 Uren Run & Bike. Een miniconcert dat fel gesmaakt werd door alle lopers en gelegenheidstoeschouwers.

Daarna is het de beurt aan Triodelo, een nieuwe Lootse band (https://www.facebook.com/Triodelo). Zangeres Carine De Bruyne (zang, kazoo, keyboards) die u ongetwijfeld kent van Taxi Lane, wordt muzikaal ondersteund door Hendrik De Mets (gitaar, bas, mondharmonica) en Steve Anteunis (gitaar, bas, keyboards, cajon).

Chris Corn – de Lootse singer-songwriter geniet ondertussen bekendheid in bijna heel Vlaanderen – mag daarna het aperitiefconcert afsluiten (http://www.chriscorn.be/). Voor elk optreden is er een apart podium voorzien, zodat er tussen de optredens nauwelijks tijd verloren gaat.

Picknickformule – breng zelf drank en tapas mee

Indien er vanaf 1 november terug evenementen mogen plaatsvinden op Lootse bodem, zullen er toch een aantal beperkingen zijn. Eten en/of drank serveren bijvoorbeeld mag enkel door een professionele cateraar.
De opbrengst van de  4 Uren Run & Bike gaat traditioneel volledig naar goede doelen. Het is dit jaar niet anders en men koos voor OOOC Luein in Lochristi en 11-11-11. Het inschakelen van een professioneel cateraar zou voor de organisatie een aanzienlijke meerkost betekenen en er zou nauwelijks, of zelfs geen winst zijn. Daarom wordt voor een unieke picknickformule gekozen. U komt, met uw gezin of met een heel beperkt aantal vrienden, en brengt zelf uw picknickmand met bubbels, tapas en ander lekkers mee. Vergeet alvast de nodige glaasjes en servetjes niet.

Terugbetaling indien concert niet plaatsvindt

Voor het concert is nog de goedkeuring door het gemeentebestuur en door de lokale veiligheidscel vereist. Het is bovendien afwachten hoe het aantal besmettingen verder evolueert en welke maateregelen er nog genomen worden. Maar u kan nu al inschrijven en plaatsjes reserveren. Indien het picknickconcert niet kan – of niet mag – plaatsvinden, worden alle gereserveerde tickets integraal terugbetaald.

Snel uw plaatsjes reserveren

Het aperitiefconcert begint om 11.30 uur, de deuren gaan om 11 uur open. Tickets voor dit aperitiefconcert worden per gezin of “bubbel” besteld en kosten 12 euro per persoon  voor volwassenen. De inschrijver dient er, bij de reservatie, wel over te waken dat het maximaal aantal toegestane contacten gerespecteerd wordt.
Bestellen kan enkel via de website van de 4 Uren Run & Bike ( https://4urenrun-bike.be/ ). De uiterste datum is 1 november. Het aantal plaatsen is hier ook beperkt. Snel zijn is dus de boodschap. Kinderen t/m 14 jaar mogen gratis binnen, maar dienen wel mee ingeschreven bij de reservatie.  

Coronaproof

Uiteraard zullen alle maatregelen genomen worden om dit evenement op een veilige manier te laten plaatsvinden. Er zal per gezin of “bubbel” een tafel met maximaal 6 stoelen voorzien worden. Tussen de tafels wordt voldoende afstand voorzien. Mondmaskers zijn verplicht (ongeacht de leeftijd) en dienen gedragen tijdens alle verplaatsingen. Hand- en ontsmettingsgels worden voorzien. Er zal maximaal verlucht worden enz. Per tafel dient – tijdens het concert – een registratieformulier ingevuld.

Website en sociale media

De geactualiseerde website van de 4 Uren Run & Bike – waar u ontbijten kan bestellen, tickets reserveren en alle informatie vindt – is sinds deze morgen online ( https://4urenrun-bike.be/ ).
Volg ook de facebookpagina van de organisatie ( https://www.facebook.com/4-urenlooplochristi-426125517506540) waar u de komende tijd meer nieuws en ook terug leuke filmpjes kan ontdekken.

(Foto’s © Bennie Vanderpiete, Marc De Clercq, Free pictures)

Scroll naar boven