Vlaanderen boven!

Met 11 juli in het vizier zet ik deze zondag graag een Vlaamse klassieker in het spotlicht. Raymond van het Groenewoud met “Vlaanderen boven”… Vlaamser kan het niet worden!

Ook in Lochristi gaat de Vlaamse Feestdag niet onopgemerkt voorbij. Net als vorig jaar organiseren de cultuurraad en de cultuurdienst festiviteiten in het kader van “Vlaanderen feest!”. In het park nabij de Sint-Niklaaskerk zal u van een optreden door de leerlingen van de muziekschool van Lochristi kunnen genieten.

Daarna brengt “Triodelo”, de band van zangeres Carine De Bruyne, Hendrik De Mets (gitaar, bas, mondharmonica) en Steve Anteunis (gitaar, bas, keyboards, cajon), een volledige Nederlandstalige set.

Wie hen reeds eerder aan het werk zag, weet dat zij voor sfeer en gezelligheid een vette tien op tien scoren! Uit goede bron vernam Lochristinaar dat zij op 11 juli zullen openen met “Vlaanderen boven” van “Raymond van het Groenewoud“. En met deze 46-jarige meezinger is de toon wellicht gezet voor de avond. Dat mag u dus zeker niet missen!

Wie zijn stem al eventjes wil smeren tegen donderdag, kan dit via deze link:

Wie graag mee wil vieren is van harte welkom vanaf 19 uur in het park achter de Sint-Niklaaskerk in Lochristi.

Scroll naar boven